x

Υπόλοιπος Ελληνισμός

Εορτασμοί και Ακολουθίες στη Σμύρνη

ΣΜΥΡΝΗ. Στο πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνας για τα πάσης εθνικής καταγωγής και γλώσσας μέλη της Ορθόδοξης Κοινότητας Σμύρνης, τελέστηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου ε.έ., Απόδοση της εορτής της Πεντηκοστής, η Θεία Λειτουργία ρουμανιστί, υπό του πρεσβυτέρου κ. Σεργίου Vlad, προϊσταμένου της Ρουμανοφώνου Παροικίας Κωνσταντινουπόλεως. Κατ’ αυτή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος. Μετά την απόλυση ο π. Σέργιος δέχθηκε εξομολογήσεις Ρουμανοφώνων πιστών και εξυπηρέτησε διαφόρους πνευματικές τους ανάγκες.

Σε αυτή μετείχε η γενική πρόξενος της Ρουμανίας στην Σμύρνη και μέλη της υπ’ αυτήν Διπλωματικής Αρχής, αξιωματικοί μέλη της στρατιωτικής αποστολής της Ρουμανίας στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη με οικογένειές τους και λοιποί Ρουμανόφωνοι Ορθόδοξοι.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το Γενικό Προξενείο της Ρουμανίας παρέθεσε δεξίωση στον αύλειο χώρο του Ναού.

Επίσης, τελέσθηκαν οι Ιερές Ακολουθίες του εορταστικού τριημέρου της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Πεντηκοστής, προεξάρχοντος του οικείου ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το Γενικό Προξενείο της Ρουμανίας παρέθεσε δεξίωση στον αύλειο χώρο του Ναού. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΜΥΡΝΗΣ

Το πρωΐ του Σαββάτου των Ψυχών, προ της Πεντηκοστής, τελέσθηκαν ημιυπαιθρίως στο Ορθόδοξο Κοιμητήριο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ Κοκλουτζά Σμύρνης ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, κατά την απόλυση της οποίας αναγνώσθηκε το προβλεπόμενο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των απ’ αιώνος κεκοιμημένων Ορθοδόξων Χριστιανών, γενομένης ιδιαιτέρας μνείας στους αναπαυομένους στο  Κοιμητήριο αυτό και υπό την Ιωνική γη προγόνους μας.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής, ο Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος ποιμενάρχης προέστη των Ιερών Ακολουθιών στον Ι. Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου προσήλθαν οι πιστοί της Σμύρνης να κλίνουν γόνατα σώματος και ψυχής για να λάβουν την ευλογία και την χάρη του Τριαδικού Θεού και να εκζητήσουν ιδιαιτέρως τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος τόσο κατά την ημέρα αυτήν, όσο και τη Δευτέρα, μετά αυτήν, κατά τον Ορθρο και τη Θεία Λειτουργία της Σύναξης του Αγίου Πνεύματος.

Ο Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος χοροστατεί κατά τη Θεία Λειτουργία για τους Ρουμανόφωνους Ορθοδόξους της Σμύρνης. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΜΥΡΝΗΣ

Εντός του εορτίου κλίματος των ημερών, ο Βαρθολομαίος δέχθηκε και τις ευχές και τις εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού εκ μέρους του μικρού ποιμνίου της Σμύρνης με την ευκαιρία της μνήμης των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, ημέρας της ονομαστικής του εορτής, που φέτος συνέπεσε προς το Ψυχοσάββατο, και για αυτό δεν εορτάστηκε ιδιαιτέρως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μετά από δύο χρόνια, όπου υπήρξαν περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της πανδημίας, η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής επέστρεψε ξανά με φυσική παρουσία.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας