x

Αμερική

Επαφές της AHEPA στη Λευκωσία – Συνάντηση με τον Επίτροπο Προεδρίας

07 Απριλίου 2022

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Συνάντηση με τον Ύπατο Πρόεδρο, Δημήτρη Κόκοτα (Jimmy Kokotas) και με μέλη της επίσημης αντιπροσωπείας της AHEPA (AHEPA-American Hellenic Educational Progressive Association) που πραγματοποιούν επίσκεψη αυτές τις μέρες στην Κύπρο, είχε ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Επίτροπος Προεδρίας ανέφερε πως η AHEPA, διαδραματίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο όσον αφορά την περαιτέρω ενίσχυση και ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων ΗΠΑ και Κύπρου. Ευχαρίστησε επίσης την Οργάνωση για τις συνεχείς προσπάθειές της σε σημαντικά κέντρα λήψεις αποφάσεων, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, για τη στήριξη των προσπαθειών της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Ο κ. Φωτίου, τόνισε επίσης ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για επίλυση του ανθρωπιστικού προβλήματος των αγνοουμένων. Ο Επίτροπος Προεδρίας ενημέρωσε την ηγεσία της AHEPA για δράσεις και πρωτοβουλίες των Οργανώσεων του Απόδημου Ελληνισμού ως επίσης και αυτές που αφορούν τις τριμερείς Συνεργασίες Κύπρου – Ελλάδας με Ισραήλ, Αίγυπτο, Αρμενία και συζητήθηκαν τρόποι εμπλοκής της Οργάνωσης σε κάποιες από αυτές τις δράσεις και πρωτοβουλίες. Προσκάλεσε επίσης τον πρόεδρο και τους αξιωματούχους της AHEPA να παραστούν στο παγκόσμιο συνέδριο των Αποδήμων που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο από τις 26-29 Ιουλίου 2022.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της AHEPA διαβεβαίωσε ότι η Οργάνωση θα συνεχίσει με όλα τα μέσα και όλες της τις δυνάμεις να στηρίζει την Κύπρο όσον αφορά στην επίλυση τόσο του κυπριακού προβλήματος όσο και του προβλήματος των αγνοουμένων μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω συγκινησιακά φορτισμένου κλίματος, αλλά και μηνυμάτων αισιοδοξίας, τελέστηκαν τα εγκαίνια στο νέο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, παρουσία πλήθους προσκεκλημένων και επισήμων, που πέρασαν για πρώτη φορά την πύλη του εθνικού προσκυνήματος.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας