x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Επανασχεδιασμός του Lincoln Center, με την υποστήριξη του ΙΣΝ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Επειτα από μακρά διαδικασία συλλογής απόψεων μελών της κοινότητας σχετικά με τον επανασχεδιασμό του δημόσιου χώρου του Lincoln Center, με σκοπό να γίνει πιο φιλόξενος και προσβάσιμος, το Lincoln Center επέλεξε την ομάδα σχεδιασμού που θα αναλάβει την υλοποίησή του.

Το πολιτιστικό κέντρο με έδρα το Μανχάταν έλαβε τις απόψεις περισσότερων από συνολικά 3.400 Νεοϋορκέζων. Συγκεντρώθηκαν παραπάνω από 2.200 ερωτηματολόγια, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια με 170 συμμετέχοντες, καθώς και focus groups και συνεντεύξεις με ενδιαφερόμενους φορείς.

Ο επανασχεδιασμός θα ξεκινήσει από το Damrosch Park, το οποίο συνορεύει με τη δυτική πλευρά του Lincoln Center, που εδώ και χρόνια δυσκόλευε την πρόσβαση των επισκεπτών στον χώρο από τα δυτικά. Το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) έχει υποστηρίξει το Lincoln Center μέσα από πλήθος δωρεών, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της προσβασιμότητας του χώρου από τις δυτικές, γειτονικές περιοχές και του ρόλου του ως έναν από τους σημαντικότερους δημόσιους χώρους της πόλης. Συγκεκριμένα, το ΙΣΝ έχει υποστηρίξει τόσο τον επαναπροσδιορισμό του χώρου με την πρόθεση να γίνει πιο προσβάσιμος όσο και την υλοποίηση προγραμμάτων, που δημιουργούν την αίσθηση του ανήκειν στην κοινότητα.

«Επιτυχημένος δημόσιος χώρος είναι εκείνος τον οποίο οι άνθρωποι αγκαλιάζουν και νιώθουν δικό τους κάθε μέρα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος. «Το Lincoln Center εργάζεται καθημερινά για να διασφαλίσει αυτήν την συνθήκη με δύο τρόπους: αφενός να γίνει ο σχεδιασμός με τη συμμετοχή της κοινότητας και αφετέρου, μέσω της αναδιαμόρφωσης των χώρων του, να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες, ώστε κάθε επισκέπτης να απολαμβάνει όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στο ΙΣΝ αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που υποστηρίζουμε αυτό το ταξίδι του Lincoln Center προς ένα μέλλον χωρίς αποκλεισμούς».

Πηγή: ΙΣΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις εκδηλώσεις για την έπαρση της ελληνικής σημαίας στο Μπόουλινγκ Γκριν, οι οποίοι παρήλασαν από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν έως και το εμβληματικό Πάρκο, σε ένα σκηνικό ιδιαίτερα συγκινητικό, το πρωί της Παρασκευής.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ