x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Επενδύοντας στο μέλλον

Το ποσοστό της Ελλάδας στην επιβάρυνση της Υδρογείου με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κινείται πολύ κάτω από το 1% – κάποιες μετρήσεις κάνουν λόγο για μόλις 0,17%. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για επιβάρυνση αμελητέα ιδίως μπροστά στους μεγάλους ρυπαντές του πλανήτη, όπως είναι η Κίνα και η Ινδία. Και όμως η Ελλάδα, των μυρίων προβλημάτων, η Ελλάδα που εδώ και δώδεκα περίπου χρόνια βγαίνει από τη μια κρίση και μπαίνει στην άλλη, δίνει το καλό παράδειγμα σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και έχει αναλάβει πρωτοβουλίες που άλλες χώρες με πολύ μεγαλύτερο αποτύπωμα σε διοξείδιο του άνθρακα και με λυμένα τα περισσότερα προβλήματά τους δεν τολμούν καν.

Κανείς δε, δεν θα ζητούσε το λόγο από την Ελλάδα (που μέχρι πρότινος δεν μπορούσε καν να βγει στις αγορές χρήματος για να δανειστεί) αν δεν προωθούσε τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις.

Η κυβέρνηση, ωστόσο, έχει δρομολογήσει και έχει αρχίσει να υλοποιεί μια σειρά από προγράμματα για την προστασία του περιβάλλοντος τα οποία εκτός όλων των άλλων φιλοδοξούν να μετατρέψουν τη χώρα σε κόμβο πράσινης ανάπτυξης.

Μέσα στον κυκεώνα της πανδημίας που εξακολουθεί να σαρώνει τα πάντα και η οποία προδιαγράφει ένα μέλλον αβέβαιο έως ένα βαθμό, οι κινήσεις αυτές σε σχέση με το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή ίσως να μην τυγχάνουν της προσοχής που θα έπρεπε. Εχουν όμως μεγάλη σημασία, τόσο για πρακτικούς λόγους όσο και για τον συμβολισμό τους – η μικρή γωνιά του πλανήτη, η κοιτίδα του δυτικού Πολιτισμού δείχνει και πάλι τον δρόμο.

Το περιβάλλον είναι το σπίτι όλων μας, και είναι υποχρέωση όλων των χωρών, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, ανεξάρτητα από το αποτύπωμά τους σε διοξείδιο του άνθρακα, να δραστηριοποιούνται για την προστασία του.

Η Ελλάδα αυτή την περίοδο κάνει μια πολύ σοβαρή επένδυση για το μέλλον – μια επένδυση που θα τη βρουν μπροστά τους οι επόμενες γενιές. Μακάρι το παράδειγμά της να παρακινήσει και άλλες χώρες σε όλο τον πλανήτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η πρόσκληση του «Εθνικού Κήρυκα» την περασμένη Τρίτη για διαβούλευση πάνω στην πρόταση του απερχόμενου γενικού προξένου Νέας Υόρκης Κωνσταντίνου Κούτρα, περί ανάγκης συνεργασίας των διοργανωτών της Εθνικής Παρέλασης της 5ης Λεωφόρου του Μανχάταν με το ελληνικό δημόσιο και τον αμερικανικό και ελληνικό ιδιωτικό τομέα, ανοίγει το ομογενειακό «Κουτί της Πανδώρας».

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη (Βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Μητσοτάκης: Ανοίγει ξανά τη Δευτέρα η Διώρυγα της Κορίνθου για τρεις μήνες (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ.Η Διώρυγα της Κορίνθου θα ανοίξει ξανά την Δευτέρα για τρεις μήνες για εξυπηρετηθεί η καλοκαιρινή κίνηση, μετά από ενάμιση χρόνο που διήρκεσαν οι εργασίες αποκατάστασης όπως δεσμεύθηκε η κυβέρνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του το απόγευμα στη Διώρυγα της Κορίνθου, όπου εκτελούνται έργα αποκατάστασης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας