x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Επενδύσεις στην Ελλάδα

15 Οκτωβρίου 2022
Ιωάννης Παπακωσταντής*

Η Ελλάδα, λόγω της γεωπολιτικής θέσης και της σπάνιας φυσικής ομορφιάς των νησιών της και της ηπειρωτικής ενδοχώρας, αποτελεί πόλο έλξης ξένων επενδυτών σε ακίνητα και επιχειρήσεις.

Παρά τις συνεχείς αλλαγές στο παγκόσμιο σκηνικό και το αίσθημα αυξημένης αβεβαιότητας στη γηραιά ήπειρο, η Ελλάδα έχει καταφέρει να διατηρήσει ακλόνητο το ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητά της ως ιδανικό επενδυτικό προορισμό.

Ενας από τους πιο σημαντικούς τομείς επενδύσεων αυτή τη στιγμή στον ελλαδικό χώρο είναι η αγορά ακινήτων, η οποία παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία.

Τα οικιστικά ακίνητα αποκτούν πλέον και επιχειρηματικό ενδιαφέρον καθώς δύνανται να αξιοποιηθούν και να αποφέρουν κέρδη (μισθώσεις τύπου Airbnb, μακροχρόνιες μισθώσεις κ.ά.).

Στη βελτίωση της εικόνας της χώρας έχουν συντελέσει η εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών, η ελάφρυνση φορολογίας, η μείωση της γραφειοκρατίας και η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του κράτους.

Σημαντική φορολογική καινοτομία, που συνιστά άξονα και κίνητρο επενδύσεων, αποτελεί και η πρόβλεψη του κώδικα φορολογίας εισοδήματος που παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα, δικαιούχους σύνταξης αλλοδαπής, να μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα και να υπαχθούν σε εναλλακτική (προνομιακή) φορολόγηση του αλλοδαπού τους εισοδήματος.

Σε όλη αυτή την διαδικασία απαιτείται η αρωγή εξειδικευμένων νομικών, οι οποίοι θα αποτελέσουν έναν πολύτιμο συνεργάτη και σύμβουλο για κάθε Ελληνα και ξένο πολίτη ή επιχείρηση που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, θωρακίζοντας νομικά τα συμφέροντά τους.

Ιωάννης Παπακωσταντής

Δικηγόρος – Επικεφαλής Νομικού τμήματος δικηγορικής εταιρείας «ΑΝΝΑ Α. ΚΟΡΑΚΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Website: http://korakilaw.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λίγο μετά το τέλος της προχθεσινής, δεύτερης, τηλεμαχίας μεταξύ των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων, o Σον Χάνιτι, του «Fox News», ρώτησε τον  κυβερνήτη της Φλόριδας, Ρον ντε Σάντις, ποιες είναι οι εντυπώσεις του.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ