x

Επιστήμη

Επιδιόρθωση iPhone και Mac από τους ίδιους τους χρήστες

18 Νοεμβρίου 2021

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ («ΝΥΤ») – Η Apple είπε ότι σύντομα θα παράσχει ανταλλακτικά, εργαλεία και εγχειρίδια σε όσους ήθελαν να επιδιορθώσουν τα δικά τους iPhone και υπολογιστές Mac.

Η Apple παρέδωσε ένα πρόωρο δώρο για τις γιορτές την Τετάρτη σε όσους έχουν οικολογική συνείδηση και σε όσους επιδιορθώνουν πράγματα μόνοι τους: Είπε ότι σύντομα θα αρχίσει να πουλά τα εξαρτήματα, τα εργαλεία και τις οδηγίες για τους ανθρώπους να κάνουν τις δικές τους επισκευές iPhone.

Ηταν μια μεγάλη νίκη για το κίνημα «δικαίωμα στην επισκευή», το οποίο απαίτησε από τους κατασκευαστές τεχνολογίας να παρέχουν τα απαραίτητα εξαρτήματα και εγχειρίδια στους πελάτες για να επισκευάσουν τα δικά τους smartphone, tablet και υπολογιστές.

Η Apple, η Microsoft, η Google, η Amazon και άλλες εταιρείες έχουν εδώ και καιρό πολεμήσει την προτεινόμενη νομοθεσία που θα καθιστούσε τέτοιους πόρους επισκευής διαθέσιμους στο κοινό. Αλλά το κίνημα κέρδισε δυναμική αυτό το καλοκαίρι όταν η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου ανακοίνωσε ότι θα εντείνει την επιβολή του νόμου κατά των εταιρειών τεχνολογίας που δυσκόλευαν την επιδιόρθωση των γκάτζετ προϊόντων τους.

Για δεκαετίες, δεν ήταν πρακτική η ιδέα ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να συντηρούν τα δικά τους ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης. Τα γνήσια ανταλλακτικά ήταν δύσκολο να αποκτηθούν και οι επισκευές μπορεί να είναι δαπανηρές και εκφοβιστικές. Οταν χαλούσαν τηλέφωνα και υπολογιστές, η αγορά νέων ήταν η απλούστερη επιλογή.

Τώρα το πρόγραμμα αυτο-επισκευής της Apple είναι ένα σημάδι ότι η βιομηχανία της τεχνολογίας θα μπορούσε επιτέλους να ζεσταθεί για να κάνει τη συντήρηση μέρος της εμπειρίας της κατοχής ενός γκάτζετ και αναμένει να τιμολογήσει τα ανταλλακτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Αφού είδε μία ανησυχητική έξαρση βίας κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών εβδομάδων της θητείας του, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ερικ Ανταμς ανακοίνωσε ότι η πόλη θα εντείνει τις προσπάθειες για την κατάσχεση παράνομων όπλων και την καθιέρωση ενός πολυεπίπεδου σχεδίου για την αντιμετώπιση του εγκλήματος.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτική

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κρίση στην Ουκρανία δύσκολα θα φύγει, καθώς πρόκειται για μία αναμέτρηση δύο κοσμοθεωριών που θα μπορούσε να αναστατώσει την Ευρώπη.

Αμερική

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ - Μια μέρα πριν, είχε παραπονεθεί ότι δεν αισθανόταν καλά, γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Αμερική

Ο χρόνος που πριν λίγο έφυγε, το 2021, πήρε μαζί του και πολλούς ομογενείς άνδρες και γυναίκες στο μεγάλο στερνό ταξίδι που είναι μονόδρομος και δεν έχει γυρισμό.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο χιονιάς επισκέφθηκε το κέντρο της Αθήνας (Βίντεο του «Ε.Κ.»)

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίς» να προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, η πρωτόγνωρη αυτή επίσκεψη, ωστόσο, του χιονιά χάρισε και όμορφες εικόνες.

«Τι χαζός σκύλας γιος»! Ο Μπάιντεν βρίζει με ανοικτό μικρόφωνo δημοσιογράφο του «Fox News» (Vid)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Γκάφα ή ηθελημένο ξέσπασμα; Ο Τζο Μπάιντεν έβρισε χθες Δευτέρα δημοσιογράφο καθώς αποχωρούσε πλήθος εκπροσώπων του Τύπου έπειτα από εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.