x

Επιστήμη

Επιδιόρθωση iPhone και Mac από τους ίδιους τους χρήστες

18 Νοεμβρίου 2021

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ («ΝΥΤ») – Η Apple είπε ότι σύντομα θα παράσχει ανταλλακτικά, εργαλεία και εγχειρίδια σε όσους ήθελαν να επιδιορθώσουν τα δικά τους iPhone και υπολογιστές Mac.

Η Apple παρέδωσε ένα πρόωρο δώρο για τις γιορτές την Τετάρτη σε όσους έχουν οικολογική συνείδηση και σε όσους επιδιορθώνουν πράγματα μόνοι τους: Είπε ότι σύντομα θα αρχίσει να πουλά τα εξαρτήματα, τα εργαλεία και τις οδηγίες για τους ανθρώπους να κάνουν τις δικές τους επισκευές iPhone.

Ηταν μια μεγάλη νίκη για το κίνημα «δικαίωμα στην επισκευή», το οποίο απαίτησε από τους κατασκευαστές τεχνολογίας να παρέχουν τα απαραίτητα εξαρτήματα και εγχειρίδια στους πελάτες για να επισκευάσουν τα δικά τους smartphone, tablet και υπολογιστές.

Η Apple, η Microsoft, η Google, η Amazon και άλλες εταιρείες έχουν εδώ και καιρό πολεμήσει την προτεινόμενη νομοθεσία που θα καθιστούσε τέτοιους πόρους επισκευής διαθέσιμους στο κοινό. Αλλά το κίνημα κέρδισε δυναμική αυτό το καλοκαίρι όταν η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου ανακοίνωσε ότι θα εντείνει την επιβολή του νόμου κατά των εταιρειών τεχνολογίας που δυσκόλευαν την επιδιόρθωση των γκάτζετ προϊόντων τους.

Για δεκαετίες, δεν ήταν πρακτική η ιδέα ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να συντηρούν τα δικά τους ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης. Τα γνήσια ανταλλακτικά ήταν δύσκολο να αποκτηθούν και οι επισκευές μπορεί να είναι δαπανηρές και εκφοβιστικές. Οταν χαλούσαν τηλέφωνα και υπολογιστές, η αγορά νέων ήταν η απλούστερη επιλογή.

Τώρα το πρόγραμμα αυτο-επισκευής της Apple είναι ένα σημάδι ότι η βιομηχανία της τεχνολογίας θα μπορούσε επιτέλους να ζεσταθεί για να κάνει τη συντήρηση μέρος της εμπειρίας της κατοχής ενός γκάτζετ και αναμένει να τιμολογήσει τα ανταλλακτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η μάχη για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ έχει μεταφερθεί και στις ενδιάμεσες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο, με τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικανούς να εκμεταλλεύονται εξίσου το ζήτημα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας