x
 

Αμερική

Επίσημα πρόεδρος στην SCAI ο Δρ Γεώργιος Ντάγγας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την προεδρία της Παγκόσμιας Επιστημονικής Εταιρείας Επεμβατικής Καρδιολογίας (Society for Cardiovascular Angiography & Interventions – SCAI) ανέλαβε και τυπικά ο διευθυντής Καρδιαγγειακής Καινοτομίας στο Ινστιτούτο Καρδιαγγειακής του Ιατρικού Κέντρου του Mount Sinai στη Νέα Υόρκη, Δρ Γεώργιος Ντάγγας.

Ειδικότερα, όπως είχε αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα», η επίσημη αναγόρευση του Δρα Γεωργίου Ντάγγα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του κεντρικού συνεδρίου της SCAI, που έλαβε χώρα από τις 18 έως και τις 20 Μαϊου στην Αριζόνα. Οπως προέβλεπε η διαδικασία, ο Δρ Ντάγγας απηύθυνε λόγο ως πρόεδρος προς τα μέλη της SCAI κατά την τελευταία ημέρα του συνεδρίου και, συγκεκριμένα, το Σάββατο 20 Μαϊου.

«Είναι μια τεράστια τιμή για μένα, διότι πρόκειται για τη μόνη επιστημονική εταιρεία στον τομέα εξειδίκευσης της Επεμβατικής Καρδιολογίας παγκοσμίως. Ιδρύθηκε το 1978, όταν και ξεκίνησαν αυτές οι τεχνικές. Είναι η πρώτη φορά που ένας Ελληνας υπηρετεί στην Εκτελεστική Επιτροπή αλλά και ως πρόεδρος αυτής της εταιρείας. Γενικότερα, σπανίζει να αναλαμβάνει πρόεδρος κάποιος ο οποίος δεν έχει γεννηθεί στην Αμερική», είχε δηλώσει σχετικά στον «Ε.Κ.» ο Δρ Γεώργιος Ντάγγας.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου στο Φοίνιξ περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, ζητήματα επιμέρους καρδιαγγειακών παθήσεων, ζωντανά περιστατικά, επιστημονική και κλινική έρευνα, συζήτηση για τις γυναίκες στην καινοτομία και διεθνή ανταλλαγή ιατρικών εμπειριών.

«Εχω θέσει στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή σε παγκόσμιο επίπεδο των νέων συναδέλφων, παράλληλα με ιδιαίτερα στοχευμένα προγράμματα συμπερίληψης γυναικών και μειονοτήτων. Επιπλέον, θα έχουμε και ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για τους νεότερους, για το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε έναν ιδιαίτερα διαδεδομένο ελληνικό όρο: Μέντωρ. Το πρόγραμμα Mentor θα είναι ένας από τους πυλώνες της προεδρίας μου», είχε τονίσει ο Δρ Ντάγγας.

Η Παγκόσμια Επιστημονική Εταιρεία Επεμβατικής Καρδιολογίας έχει σήμερα στις τάξεις της 4.500 εγγεγραμμένα μέλη από 100 διαφορετικές χώρες, που έρχονται σε επαφή με τις κοινές εμπειρίες και καινοτομίες του τομέα της Επεμβατικής Καρδιολογίας, ο οποίος εξελίσσεται ραγδαία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ