x
 

Αμερική

Επιστολή για σύλληψη Μπελέρη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την άμεση παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυλάκιση του Βορειοηπειρώτη υποψηφίου δήμαρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ζητούν τα μέλη των ελληνοαμερικανικών οργανώσεων, με ανοικτή επιστολή τους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ειδικότερα, στην επιστολή, η οποία δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο και έχει ως επίσημο παραλήπτη τον αρμόδιο βοηθό υφυπουργό για Ευρωπαϊκά και Ευρασιατικά Θέματα, Γκάμπριελ Εσκομπάρ (Gabriel Escobar), τα μέλη των οργανώσεων καταγγέλλουν τις συνθήκες σύλληψης του Φρέντι Μπελέρη, τονίζοντας ότι ανάλογες συμπεριφορές δεν πρέπει να γίνουν ανεκτές, ιδίως σε μια περίοδο κατά την οποία έχει συμφωνηθεί η διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας της Ε.Ε.

Διαβάστε ακόμη: Προφυλακίστηκε ο Φρέντι Μπελέρης – Αντιδράσεις από ΥΠΕΞ και Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Σας ζητάμε να απαιτήσετε την άμεση απελευθέρωση του κ. Μπελέρη και να καλέσετε την αλβανική κυβέρνηση να πραγματοποιήσει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές την Κυριακή. Οχι μόνο επειδή διακυβεύονται η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αλβανία, αλλά και οι αλβανικές σχέσεις με την Ελλάδα και επίσης η υποψηφιότητά της για την Ε.Ε. Η υποβάθμιση της δημοκρατίας στην Τουρκία υπό τον Ερντογάν θα έπρεπε να έχει εκληφθεί ως ξυπνητήρι, και θα έπρεπε να υπάρχει μηδενική ανοχή σε κάθε υποχώρηση της δημοκρατίας στα Δυτικά Βαλκάνια», τονίζεται, μεταξύ άλλων.

«Δυστυχώς, η σύλληψη τού κ. Μπελέρη έλαβε χώρα σχεδόν ένα χρόνο μετά από την περίοδο κατά την οποία όλες οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, συμφώνησαν να ξεκινήσουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία», τονίζεται, μεταξύ άλλων.

Την επιστολή συνυπογράφουν ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, ο πρόεδρος του Αμερικανοελληνικού Συμβουλίου, Νίκος Λαρυγκάκης, ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Τζίμυ Κόκοτας, ο ύπατος πρόεδρος της Παμμακεδονικής, Πάνος Πολιτίδης, ο πρόεδρος του οργανισμού «Coordinated Effort of Hellenes», Αντυ Μανάτος, ο ύπατος γραμματέας της AHEPA, Σάββας Τσίβικος, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, Βασίλης Ματαράγκας, ο αντιπρόεδρος της AHEPA, Τάσος Ζαμπάς και ο εκτελεστικός διευθυντής της HALC, Εντυ Ζεμενίδης.

Υπενθυμίζεται πως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε ερώτηση Ελλήνων ανταποκριτών, κάλεσε τις αλβανικές Αρχές να διεξάγουν τις εκλογές σεβόμενες τις αρχές της Δημοκρατίας, ενώ τονίστηκε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές με ζητήματα όπως ενδεχόμενη εξαγορά ψήφων, για την οποία κατηγορήθηκε ο Φρέντι Μπελέρης.

«Καλούμε τις Αρχές να επιβάλουν όλους τους νόμους και τους κανονισμούς δίκαια και ισότιμα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καλώντας όλες τις πλευρές να συμμορφωθούν με τους νόμους και τους κανόνες, «συμπεριλαμβανομένης και της απαγόρευσης αγοράς ή πώλησης ψήφων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενας από τους πρώτους Ελληνες που εφάρμοσε την επιχειρηματική εξωστρέφεια και την επέβαλε την δεκαετία του ‘70, σε μια περίοδο που η λέξη ήταν σχεδόν άγνωστη ακόμη και σε μεγάλους επιχειρηματίες, ήταν ο γιος μιας αγροτικής οικογένειας, απόφοιτος εξατάξιου Γυμνασίου και οραματιστής αγρότης λαχανικών, ο Παναγιώτης Γκούμας, με καταγωγή από την γραφική πόλη της Καλαμάτας.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ