x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Επιστρέφει στη Νέα Υόρκη το πολυαναμενόμενο φεστιβάλ του καλοκαιριού

18 Απριλίου 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η θερμοκρασία που ανεβαίνει, τα ανθισμένα λουλούδια και η γιγαντιαίων διαστάσεων ντισκομπάλα στον ορίζοντα μπορεί να σημαίνουν μόνο ένα πράγμα: το φεστιβάλ Summer for the City επιστρέφει στο Lincoln Center στη Νέα Υόρκη. Ενώ η διάσημη μπάλα που πέφτει στην Times Square της Νέας Υόρκης σηματοδοτεί το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, η ανύψωση της ντισκομπάλας -διαμέτρου 3 μέτρων- στην εμβληματική πλατεία του πολιτιστικού ιδρύματος στο Μανχάταν σημαίνει ότι πολύ σύντομα ξεκινά η πολυαναμενόμενη ανοιχτή προς όλους γιορτή του καλοκαιριού.

Μια συναυλία με ρεπερτόριο επιλεγμένο από το κοινό. Ενας μαζικός γάμος. Μία παραγωγή του Deaf Broadway. Dragqueens με κλασική εκπαίδευση. Αφρο-φουτουριστική τέχνη. Βασίλισσες της hip-hop. Αυτές είναι ορισμένες από τις συνολικά 200 εκδηλώσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του φεστιβάλ Summer for the City του Lincoln Center που πραγματοποιείται μεταξύ 12 Ιουνίου και 15 Αυγούστου.

Το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) υπερήφανα στηρίζει το φεστιβάλ Summer for the City από την πρώτη χρονιά και για τρίτη συνεχόμενη φορά.

«Προσεγγίζοντας ανθρώπους από τα πέντε διαμερίσματα της πόλης αλλά και πέρα από αυτήν, το Summer for the City έχει πλέον καθιερωθεί ως μια νέα παράδοση στη Νέα Υόρκη και -όπως φαίνεται από το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ- πρόκειται για μια παράδοση τόσο δυναμική και συμπεριληπτική όσο και η ίδια η πόλη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος. «Οταν ο δημόσιος χώρος ζωντανεύει, τότε το όλον είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών του, και ανυπομονούμε να το ζήσουμε και πάλι και φέτος το καλοκαίρι».

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει συμπράξεις με συνεργαζόμενους φορείς του ΙΣΝ, όπως τα τρία δημόσια συστήματα βιβλιοθηκών της πόλης, το Νοσοκομείο New York -Presbyterian και το WNYC. Οι εκδηλώσεις στις οποίες εμπλέκονται οι παραπάνω οργανισμοί, καθώς και πλήθος άλλων, θίγουν ζητήματα που διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στο κοινωφελές έργο του ΙΣΝ, όπως αυτό της ψυχικής υγείας και της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά.

Σε συνέχεια πολυετούς συνεργασίας, όλοι στο ΙΣΝ αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι που στηρίζουν το έργο του Lincoln Center στην προσπάθειά του να ενισχύσει την προσβασιμότητά του, τόσο σε επίπεδο προγραμματισμού όσο και φυσικής προσβασιμότητας, στους επισκέπτες της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μεταβαίνουν από τα δυτικά, και στους επισκέπτες από όλο τον Κόσμο, επαναπροσδιορίζοντας παράλληλα την έννοια του δημόσιου χώρου.

Πηγή: ΙΣΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Στην επίσημη έναρξη του Τέταρτου Διεθνούς Συνεδρίου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου με θέμα την Προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλωσόρισαν το πλήθος των παρευρισκομένων σήμερα το πρωί ο Δρ Αντώνιος Λυμπεράκης, Άρχων Μέγας Ακτουάριος και Εθνικός Διοικητής των Αρχόντων στην Αμερική και ο Αθανάσιος Μαρτίνος, Άρχων Έξαρχος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ