x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Αντίλογος

Eπιτέλους

Εως τα τέλη Νοεμβρίου στη Βουλή θα έρθει ένα νομοσχέδιο το οποίο θα επιχειρήσει να βάλει τέλος σε μια μεγάλη πληγή-κοροϊδία του ελληνικού φορολογικού συστήματος. Ποια είναι αυτή; Το να έχουμε εδώ και πολλά χρόνια έναν μεγάλο αριθμό επαγγελματιών που δηλώνει εισόδημα μικρότερο από αυτό που δηλώνουν οι υπάλληλοί του. Μαθαίνω ότι στην κυβέρνηση δεν θέλουν να καταφύγουν άμεσα σε τεκμαρτούς τρόπους φορολόγησης. Το κατανοώ με την έννοια ότι δεν γίνεται να πάμε σε αυτούς από τη μια ημέρα στην άλλη (κάποια στιγμή στο μέλλον όμως, και αφού γίνουν πρώτα κάποια άλλα βήματα έτσι θα πρέπει να γίνει). Θα καταφύγει η κυβέρνηση σε κάποια λογικά κριτήρια που θα αναγκάζουν τους ελεύθερους επαγγελματίας να δηλώνουν στην Εφορία ένα λογικό εισόδημα, ένα εισόδημα το οποίο να μην είναι κατώτερο από τους υπαλλήλους που οι ίδιοι απασχολούν. Επιτέλους θα έλεγα, αν και δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος, με δεδομένο ότι και στο παρελθόν είχα ξανακούσει τέτοιες εξαγγελίες και στο τέλος δεν έγινε τίποτα. Αν όμως δεν γίνει και τώρα με τον Μητσοτάκη κυρίαρχο και την αξιωματική αντιπολίτευση να είναι παντελώς διαλυμένη, τότε μην περιμένετε να γίνει τίποτα και ποτέ.

Επρεπε να τον σκοτώσει πρώτα

Εν τω μεταξύ, καίτοι Ολυμπιακός έχω να παρατηρήσω το εξής: διαμαρτύρονται στον Ολυμπιακό για τον μηδενισμό τους γιατί λέει η κροτίδα δεν πέτυχε τον παίχτη του Παναθηναϊκού. Με λίγα λόγια, τους φαίνεται φυσιολογικό (δεν τρέχει τίποτα δηλαδή) να πέφτουν κροτίδες μέσα στο γήπεδο. Αρκεί να μην πετυχαίνουν τους παίχτες. Μα τι ακούμε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εχετε βρεθεί ποτέ σε ψηφοφορία φοιτητών για την κατάληψη ή όχι της Σχολής τους σε ελληνικό πανεπιστήμιο; (Το επίθετο βέβαια «ελληνικό» είναι περιττό, αφού το φαινόμενο των καταλήψεων στις πανεπιστημιακές σχολές είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο).

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ