x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Επιτυχία μαθητών ελληνικού σχολείου Αγίου Νεκταρίου Ρόσλιντεϊλ στην Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη

ΒΟΣΤΩΝΗ. Το ελληνικό απογευματινό σχολείο της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου στο Ρόσλιντεϊλ της Βοστώνης συμμετείχε με επιτυχία στον κύκλο εκδηλώσεων για την ίδρυση και θεσμοθέτηση της Παγκόσμιας Ημέρας Καβάφη που έγινε πρόσφατα στο Βόλο.

Η πρωτοβουλία, που έλαβε χώρα υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ομιλιών και Κέντρων για την UNESCO, συγκέντρωσε πλήθος ποιητών και φιλότεχνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τιμώντας τον σπουδαίο Αλεξανδρινό ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη.

Η διευθύντρια του σχολείου κυρία Μαρία Κυριακαντωνάκη – Μπακόλα είπε στον «Ε.Κ.» πως «το σχολείο μας τίμησε με ιδιαίτερο τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη, παρόλο που η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Βόλο. Η αποστολή βίντεο με μαθητές να απαγγέλουν ποιήματα του Καβάφη αποτέλεσε μια συγκινητική και ουσιαστική συμμετοχή, εκφράζοντας την αφοσίωση και τον σεβασμό μας προς το έργο του μεγάλου ποιητή.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια στους μαθητές μας, Δημήτρη και Δωροθέα Γαλανού, Φώτη Μαυρόπουλο και Ευφροσύνη Χαλά, για την εξαιρετική και συγκινητική ερμηνεία τους των ποιημάτων ‘Πόλις’ και ‘Ιθάκη’ του Κωνσταντίνου Καβάφη».

Ο μαθητής Φώτης Μαυρόπουλος του Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας Αγίου Νεκταρίου Ρόσλιντεϊλ Βοστώνης που συμμετείχε στην εκδήλωση για τον σπουδαίο Αλεξανδρινό ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ARETI BRATSIS

Είπε επίσης, πως «η ερμηνεία τους ξεχώρισε για την βαθιά κατανόηση των ποιημάτων, την εκφραστική τους δεξιοτεχνία και την έντονη συναισθηματική τους φόρτιση. Κατάφεραν να αγγίξουν τις ψυχές μας και να μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές και συναισθήματα, ζωντανεύοντας με μοναδικό τρόπο τους στίχους του μεγάλου ποιητή.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την επιτυχία τους και τους ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στο μέλλον. Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουν να μας εκπλήσσουν με το ταλέντο και την αφοσίωσή τους στην τέχνη».

Τόνισε ακόμα πως «επιπρόσθετα συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς των μαθητών μας, οι οποίοι σίγουρα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην καλλιέργεια της αγάπης τους για την ποίηση και την υποστήριξαν στην προσπάθειά τους.

Τα αδέλφια Δημήτρης και Δωροθέα Γαλανού του Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας Αγίου Νεκταρίου Ρόσλιντεϊλ Βοστώνης τα οποία συμμετείχαν στην εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καβάφη.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΑΝΤΩΝΆΚΗ-ΜΠΑΚΟΛΑ

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη παρουσίαση των μαθητών μας, και ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς μας που τους καθοδήγησαν και τους ενθάρρυναν.

Χάρη σε όλους εσάς, το σχολείο μας συνεχίζει να διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και την καλλιέργεια πνευματικών αξιών στους μαθητές του.

Εκτός από τους μαθητές μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση της Παγκόσμιας Ημέρας Καβάφη.

Τον εμπνευστή της διοργάνωσης, τον μουσικό Γιώργο Φουντούλη από τον Βόλο, για την πρωτοβουλία, το όραμα και την αφοσίωσή του.

Την ποιήτρια και υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης 2024, Εύα Λιάνου Πετροπούλου, για την άψογη διοργάνωση και την πολύτιμη συμβολή της.

Η μαθήτρια Ευφροσύνη Χαλά του Σχολείου της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου του Ρόσιντεϊλ η οποία έλαβε μέρος στην εκδήλωση για τον ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ARETI BRATIS

Ολους τους συντελεστές και τους υποστηρικτές, για την σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους που έκαναν το όνειρο πραγματικότητα».

Υπογραμμίζεται πως συνεχίζοντας την κληρονομιά τον Απρίλιο του 2025 οι κεντρικές εκδηλώσεις θα μεταφερθούν από τον Βόλο στην Αίγυπτο με αποστολή 200 μελών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη θεσπίστηκε για να τιμά τη διαχρονική αξία της ποίησης του Καβάφη και να εμπνέει νέες γενιές αναγνωστών. Η κ. Κυριακαντωνάκη-Μπακόλα σημείωσε, πως «η συμμετοχή του σχολείου μας σε αυτό το εγχείρημα αποτελεί πρότυπο για την καλλιέργεια της λογοτεχνικής παιδείας και την αγάπη προς την ποίηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΤΑΤΕΝ ΑΪΛΑΝΤ. Με τιμώμενο πρόσωπο των επί 28 χρόνια ιερατικό προϊστάμενο της ενορίας, π.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ