x
 

Αμερική

Επιτυχής εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου στο Λονγκ Αϊλαντ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης στο «Swan Club», το περασμένο Σάββατο. Συγκεκριμένα, μεγάλο μέρος της ιατρικής κοινότητας λίγο μετά τις 7 το απόγευμα σε εκδήλωση βράβευσε τον Δρα Αντώνη Γάσπαρη, τον Δρα Τόμας Πάπας, την Δρα Εφη Σίνγκας και την Δρα Στυλιανή-Αννα Τσίρκα.

Κατά την έναρξη της βραδιάς ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Παναγιώτης Μανώλας πήρε τον λόγο και αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, παρουσίασε το έργο του Συλλόγου τονίζοντας ότι είναι από τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που όλα τα χρήματά του τα μοιράζει σε υποτροφίες και σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στην σημερινή μας εκδήλωση και να σας αναφέρω ότι το συμβούλιο με την συγκεκριμένη σύσταση τελειώνει την θητεία του στο τέλος του χρόνου και είμαστε πολύ χαρούμενοι για το έργο που θα αφήσουμε στους επόμενους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα παιδιά μάς χρειάζονται και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε δίπλα τους και να τους στηρίζουμε, διότι είναι οι γιατροί του αύριο», είπε.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου στο «Swan Club» του Λονγκ Αϊλαντ, 25 Ιουνίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Αννα Σαρηγιάννη

Στη συνέχεια οι πρωτεργάτες του κλαμπ της νεολαίας Δρ Ελένη Γκουζούλη και Δρ Λορέιν Χρυσομάλλη, παρέα με μαθητές Ιατρικών Σχολών που έχουν υπάρξει υπότροφοι, πήραν τον λόγο και αναφέρθηκαν στο έργο όλων των μελών και στην βοήθεια που έχουν προσφέρει στον Σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια με τον ομογενή επιχειρηματία να μην μένει ασυγκίνητος από τα λόγια των παιδιών, κάνοντας μια δωρεά για τις υποτροφίες τάξεως των 10.0000 δολαρίων. Αρκετοί ήταν και οι γιατροί όμως που έδωσαν δωρεές στον Σύλλογο μεταξύ των οποίων ο Δρ Κοφινάς, γνωστός για το τεράστιο έργο του στον Σύλλογο, ο Δρ Μανώλας, ο Δρ Κουτσός, ο Δρ Γάσπαρης και πολλοί άλλοι που επιθυμούν να παραμένει η ανωνυμία τους.

Η βραδιά συνεχίστηκε με χορό και γλέντι μέχρι τα μεσάνυχτα με την ορχήστρα του Γιάννη Παπαστεφάνου.

Ο Παναγιώτης Μανωλάς ,πρόεδρος του συλλόγου , η Τιμώμενη Δρ Εφη Σινγκας και η Δρ Λόρειν Χρυσομάλλης, 2η αντιπρόεδρος, στην εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου στο «Swan Club» του Λονγκ Αϊλαντ, 25 Ιουνίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Αννα Σαρηγιάννη
Ο Τιμώμενος Δρ. Αντώνιος Γασπαρής με την κόρη του, στην εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου στο «Swan Club» του Λονγκ Αϊλαντ, 25 Ιουνίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Αννα Σαρηγιάννη
Ειδικευόμενοι γιατροί καθώς και παιδιά που έχουν παραλάβει υποτροφίες στο παρελθόν από τον σύλλογο, στην εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου στο «Swan Club» του Λονγκ Αϊλαντ, 25 Ιουνίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Αννα Σαρηγιάννη
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου στο «Swan Club» του Λονγκ Αϊλαντ, 25 Ιουνίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Αννα Σαρηγιάννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ελεύθερος χωρίς την υποχρέωση καταβολής εγγύησης αφέθηκε ο Ελληνοκύπριος φοιτητής - και πρώην τερματοφύλακας της ΠΑΕΕΚ - Γεώργιος Θεοδουλίδης (George Theodoulides), ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη Κυριακή το πρωί, με την κατηγορία της κλοπής σε Εβραϊκή Συναγωγή.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ