x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Εσπερινός Αγ. Αθανασίου Παράμους Νέας Ιερσέης

18 Ιανουαρίου 2022

ΠΑΡΑΜΟΥΣ, ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ – Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας τελέστηκε τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγ. Αθανασίου στην πόλη Παράμους Νέας Ιερσέης, προεξάρχοντος του Επισκόπου Μηδείας κ. Αποστόλου, βοηθούμενος από σύσσωμο τον ιερό κλήρο της μητροπόλεως.

Στο κήρυγμά του στους πιστούς ο Επίσκοπος κ. Απόστολος αναφέρθηκε στη ζωή και το βίο του Αγ. Αθανασίου, στους αγώνες του για την αλήθεια της πίστεως και ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους τους εορτάζοντες και εορτάζουσες.

Ο ιερατικός προϊστάμενος του ναού, πρωτοπρεσβύτερος, Ανάργυρος Σταυρόπουλος, καλωσόρισε μέσω «Εθνικού Κήρυκα» τους ιερείς στον πανηγυρίζοντα ναό, λέγοντας πως η παρουσία τους προσδίδει ιδιαίτερη τιμή στην κοινότητά και ευχήθηκε ο Αγ. Αθανάσιος να προστατεύει και να φωτίζει όλο τον κόσμο.

Μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου. Από αριστερά, οι: Σπύρος Λιάκας, πρόεδρος, Τόνια Γιάγκου, Αντώνης Εμμανουηλίδης, Γιώργος Σιαμπούλης, Κωνσταντίνος Τομαράς, Γιάννης Κυριακάκης, Πέτρος Παϊζης. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Σπύρος Λιάκας, ευχαρίστησε τους πιστούς που παρευρέθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις και ευχήθηκε να είναι η τελευταία γιορτή που γίνεται με περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας.

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, Θεοδώρα Πορτέλου, ανέφερε ότι και τα 42 μέλη του συλλόγου εργάζονται αρμονικά, με αγάπη, προσφέροντας σημαντικό έργο σε διάφορες κοινωφελείς δραστηριότητες.

Και πρόσθεσε: «Σήμερα μετά τον εσπερινό και αύριο ανήμερα της εορτής ετοιμάσαμε φαγητό και γλυκίσματα για τους πιστούς.

Οπως πάντα, προσφέρουμε ό,τι μπορούμε στην αγαπημένη μας εκκλησία».

Η υπεύθυνη της Goya, Τόνια Γιάγκου, τόνισε ότι η κοινότητα έχει ένα πολύ οργανωμένο πρόγραμμα νεολαίας.

Οπως είπε, «έχουμε 69 παιδιά τα οποία ασχολούνται σε πολλές επιμορφωτικές δραστηριότητες, παιχνίδια και διασκέδαση.

Το Κατηχητικό μας σχολείο έχει τάξεις από το προνήπιο έως και την 12η με τα μαθήματα να γίνονται δια ζώσης κάθε Κυριακή, ακολουθώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Αρχιεπισκοπής».

Μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητας. Από αριστερά, οι: Αννα Γούρμου, Ρίτα Παύλου, Θεοδώρα Ποτρέλου, πρόεδρος, Βάσω Παναγοπούλου, Μαρία Κουρκουλάκου, Ξανθίππη Νακόπουλου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Η δασκάλα του ελληνικού σχολείου, Καλλιόπη Ζανάκη, ανέφερε ότι τα μαθήματα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, 4:30 με 6:30 με τάξεις από το προνήπιο έως και την 6η τάξη.

«Πέρυσι όλα τα μαθήματα γίνονταν ηλεκτρονικά, φέτος με μεγάλη χαρά επιστρέψαμε πίσω στο σχολείο και ελπίζουμε με τη βοήθεια του Θεού να παραμείνουμε έτσι μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς» τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. Ευχές για την παγκόσμια ειρήνη και ιδιαιτέρως για την ειρήνη στην Ουκρανία απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, στην οποία χοροστάτησε, στο παρεκκλήσι της Παναγίας της Πορταΐτισσας, στη Μονή Ιβήρων, στο Άγιο Όρος, όπου βρίσκεται για επίσκεψη.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και την επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας