x
 

Αμερική

Ετήσια γιορτή Κυπρίων Στάτεν Αϊλαντ

ΣΤΑΤΕΝ ΑΪΛΑΝΤ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια γιορτή του συλλόγου Κυπρίων «Αφροδίτη» Στάτεν Αϊλαντ, το Σάββατο 3 Ιουνίου.

Στο «Κέντρο Ελληνισμού Κατσώρης» μέλη και φίλοι του συλλόγου απόλαυσαν παραδοσιακά κυπριακά φαγητά και γλυκίσματα και διασκέδασαν με μουσική και χορό.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Φίλιππος Φοιτίδης, ευχαρίστησε μέσω «Εθνικού Κήρυκα» τους καλεσμένους για την παρουσία τους, όλους τους εθελοντές και χορηγούς για την προσφορά τους και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διατήρηση και διάδοση των ηθών, εθίμων και παραδόσεων στη νέα γενιά.

Οπως είπε, «με μεγάλη χαρά βρισκόμαστε και πάλι σήμερα όλοι μαζί, να δούμε αγαπημένους φίλους και συμπολίτες, να ανταλλάξουμε ευχές και να διασκεδάσουμε, κάτι που το χρειαζόμαστε τόσο πολύ.

Ομάδα εθελοντών ψηστών. Από αριστερά, οι: Ορέστης Αναστασίου, Αντώνης Γρηγορίου, Μάικ Νόρο, Φίλιππος Φοιτίδης, πρόεδρος συλλόγου, Σάββας Σκανναβιάς και Κώστας Σκανναβιάς. Φωτογραφία: Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Αν και ο σύλλογός μας ιδρύθηκε μόλις πριν από λίγα χρόνια έχουμε ήδη 70 μέλη, όλοι κάτοικοι του Στάτεν Αϊλαντ.

Με τον ενθουσιασμό που επικρατεί και τη νεολαία που διαθέτουμε αισιοδοξούμε ότι το μέλλον του συλλόγου μας θα είναι ακόμα πιο λαμπρό και πετυχημένο».

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Νικόλαος Πετροπουλάκος, χαρακτήρισε τον σύλλογο των Κυπρίων ως έναν από τους πιο δραστήριους στο Στάτεν Αϊλαντ.

«Εκδηλώσεις όπως αυτή συμβάλλουν στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων και προωθούν τις αξίες, την κουλτούρα και τον πολιτισμό της πατρίδας μας», ανέφερε.

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Ορέστης Αναστασίου, τόνισε ότι ένας από τους σκοπούς της εκδήλωσης είναι η συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς, εδώ και στην Κύπρο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε ένα όμορφο και αισιόδοξο κλίμα, το παράρτημα της Αγίας Αικατερίνης του Ημερησίου σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, πραγματοποίησε την καθιερωμένη τελετή αποφοίτησης για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, τα οποία από του χρόνου θα φοιτούν στο Δημοτικό σχολείο.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ