x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

Αμερική

Ετοιμάζεται για νέα διοίκηση η Ομοσπονδία της Φλόριδας

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ – Νέο πρόεδρο και Διοικητικό Συμβούλιο θα εκλέξουν οι αντιπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλόριδας κατά το φετινό συνέδριο της οργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί το μεθεπόμενο Σάββατο, 21 Μαΐου, στην αίθουσα του Συλλόγου Μακεδόνων στο Κλίαργουότερ.

Ο σημερινός πρόεδρος, Μάικ Αλεξάνδρου, δεν μπορεί να διεκδικήσει και πάλι τη θέση που κατέχει, γιατί το Καταστατικό δεν επιτρέπει τρίτη συνεχόμενη θητεία. Ηδη, έχει υπηρετήσει την οργάνωση επί δύο διετείς θητείες.

Το Συνέδριο θα αρχίσει με την εκλογή προεδρείου και μετά την ανάγνωση και επικύρωση των τελευταίων πρακτικών θα συνεχιστεί με τον απολογισμό του προέδρου και τις αναφορές των επικεφαλής των διαφόρων επιτροπών της Ομοσπονδίας.

Θα ακολουθήσει η εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής η οποία και θα διεξάγει τις εκλογές.

Αρκετά από τα νέα στελέχη θα πλαισιώσουν τις διάφορες επιτροπής της Ομοσπονδίας. Από αυτές, η Επιτροπή Εθνικών Θεμάτων συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και κάνει τακτικά παρεμβάσεις προς τους πολιτικούς της Φλόριδας, αλλά και της Ουάσιγκτον και της Ελλάδος, προβάλλοντας τα εθνικά δίκαια.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλόριδας, Μιχάλης Αλεξάνδρου, μιλώντας κατά το προηγούμενο συνέδριο της οργάνωσης. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡΧΕΙΟ “Ε.Κ.”/ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ

Σχετικές αναφορές έγιναν και κατά το προηγούμενο συνέδριο της οργάνωσης. Συγκεκριμένα, οι αντιπρόσωποι ομογενειακών συλλόγων-μελών κατήγγειλαν τη συνεχιζόμενη παραβατικότητα της Τουρκίας και έκαναν λόγο για ανάγκη να είναι ενωμένη η ελληνοαμερικανική κοινότητα και να βοηθήσει τη γενέτειρα. Αναφορά είχε γίνει, επίσης, στο Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο.

Ο πρόεδρος, Μιχάλης Αλεξάνδρου, αναφέρθηκε στις ενέργειες της Ομοσπονδίας, η οποία είχε ενημερώσει πολιτικούς παράγοντες για τις θέσεις της Ομογένειας σχετικά με το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, ενώ τελευταία είχε καταγγείλει τη συνεχιζόμενη παραβατικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και τον Εβρο. Είχε καταγγείλει, επίσης, τον τρόπο χειρισμού από την Αλβανία των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Σχετικά με το τελευταίο, η Ομοσπονδία είχε πάρει απάντηση από το υφυπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο κ. Αλεξάνδρου είχε αναφέρει, ακόμα, ότι η Ομοσπονδία πήρε μέρος και βοήθησε στο θέμα της αδελφοποίησης της Τάμπα με το Ηράκλειο της Κρήτης. Πήρε, επίσης, μέρος στο Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων, που έγινε στο Πανεπιστήμιο Νοτίου Φλόριδας (USF), καθώς και σε Συμπόσιο των Κυπρίων στο Σεντ Πίτερσμπουργκ Κόλετζ.

Ο κ. Αλεξάνδρου ενημέρωσε ότι η Ομοσπονδία συνεργάζεται με την αρμενική κοινότητα της περιοχής. Η συνεργασία με τους Αρμένιους, είπε, θα επεκταθεί σ’ όλη τη Φλόριδα, όπως και η συστηματική επαφή με Αμερικανούς πολιτικούς αυτής της πολιτείας.

Αναφορές έκανε ο κ. Αλεξάνδρου και στην υποστήριξη της Ομοσπονδίας προς την Παιδεία, τη συμμετοχή σε τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση βιβλίου για τη Σμύρνη, τη στήριξη του φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στο ακριτικό Καστελόριζο και την παρουσίαση βιβλίου της Δρ Τίνας Μπουκουβάλα για την ελληνική μουσική στην Αμερική. Συμμετείχε, επίσης, σε διαλέξεις.

Στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών, ο κ. Αλεξάνδρου είπε ότι η Ομοσπονδία βοήθησε χρηματικά τους πληγέντες κατά τη μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι στην Ελλάδα, ενώ συνεργάστηκε με το Πανελλήνιο Πολιτιστικό Κέντρο Φλόριδας, «Προμηθέας», σε έρανο τροφίμων, που διανεμήθηκαν σε άτομα με ανάγκες. Εγινε, επίσης, καθαρισμός οδών με συνεργεία εθελοντών, ενώ βοήθησε και ομάδα αθλητών εξ Ελλάδος, που συμμετείχε σε παγκόσμιο διαγωνισμό. Παραβρέθηκε, εξάλλου, η Ομοσπονδία στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Ελληνα συνδικαλιστή Λούη Τίκα που δολοφονήθηκε το 1914 στην πολιτεία Κολοράντο και προτομής του Ιωάννη Γιαννόπουλου, που ίδρυσε στον Αγιο Αυγουστίνο το αρχαιότερο ξύλινο σχολείο το οποίο σώζεται μέχρι σήμερα στην Αμερική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω συγκινησιακά φορτισμένου κλίματος, αλλά και μηνυμάτων αισιοδοξίας, τελέστηκαν τα εγκαίνια στο νέο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, παρουσία πλήθους προσκεκλημένων και επισήμων, που πέρασαν για πρώτη φορά την πύλη του εθνικού προσκυνήματος.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας