x

Αμερική

Ετοιμάζεται η Ομογένεια της Φλόριδας για την ελληνική παρέλαση

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ. Και Παρέλαση για την 25η Μαρτίου θα κάνει η Ομογένεια της Φλόριδας του χρόνου και επίσημη χοροεσπερίδα την παραμονή το βράδυ και αναμνηστικό Λεύκωμα θα εκδώσει.

Τις τελικές αυτές αποφάσεις πήρε το βράδυ της Τετάρτης, 10 Νοεμβρίου, η Επιτροπή Παρέλασης, που συνεδρίασε στο οίκημα του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Κέντρου Φλόριδας, «Προμηθέας», στο «Ελληνικό Χωριό» Τάρπον Σπρινγκς.

«Προχωρούμε σταθερά και προσεκτικά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, που παντού έχει δημιουργήσει προβλήματα», δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κώστας Σισόης.

Η ελληνική παρέλαση, που γίνεται στην κεντρική παραλιακή Λεωφόρο Δωδεκανήσου του Τάρπον Σπρινγκς, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου.

Συζήτηση έγινε επίσης για το ενδεχόμενο να έλθει από την Ελλάδα άγημα ευζώνων, ή Φιλαρμονική των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν. Για τη δυνατότητα αυτή, εκφράστηκαν αμφιβολίες, λόγω των φόβων εξ αιτίας της πανδημίας, των πιθανών απαγορεύσεων από πλευράς Αμερικής και Ελλάδος κατά την περίοδο εκείνη, αλλά και της δυνατότητας να καλυφθούν επιπλέον έξοδα. Πάντως, το θέμα αυτό θα επανεξεταστεί.

Πάντα εντυπωσιακό το τμήμα της Νεολαίας του Κρητικού Συλλόγου στην ελληνική παρέλαση του Τάρπον Σπρινγκς.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: “Ε.Κ.”/ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ

Ελέχθη, σχετικά, ότι εάν δεν καταστεί δυνατόν να έλθει από την Ελλάδα φιλαρμονική των Ενόπλων Δυνάμεων, ενδέχεται να ζητηθεί να συμμετάσχει στον εορτασμό, η φιλαρμονική του Tarpon Springs High School.

Αποφασίστηκε, επίσης, να ταχυδρομηθούν αυτές τις μέρες επιστολές με «φόρμες» για τη συμπλήρωση από όσους επιθυμούν να διαφημιστούν ή να καταχωρήσουν επίκαιρα μηνύματα στο αναμνηστικό Λεύκωμα. Οι τιμές έχουν οριστεί ως εξής: Ολόκληρη σελίδα 200 δολ., μισή 150 δολ., ένα τέταρτο 75 δολ. και σε διαστάσεις επαγγελματικής κάρτας 50 δολ. Παράλληλα, θα ζητείται η καταβολή της ετήσιας συνδρομής των διαφόρων ομογενειακών φορέων προς την Επιτροπή Παρέλασης.

Αναμένεται, εξάλλου, ότι θα ερωτηθούν οι διάφοροι ομογενειακοί φορείς της Φλόριδας, που συνήθως συμμετέχουν στην Παρέλαση, εάν ενδιαφέρονται να έχουν άρματα. Μπορούν, είτε να τα παραγγείλουν μέσω της Επιτροπής Παρέλασης, είτε κατ’ ευθείαν στην εταιρεία που τα κατασκευάζει.

Πληροφορίες για τους τελετάρχες της Παρέλασης του 2022 δεν υπάρχουν ακόμα. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί επισταμένα, στη γενική συνέλευση, η οποία με τη μορφή πανομογενειακής συγκέντρωσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου.

«Μετά από δύο χρόνια, λόγω του κορωνοϊού, αρχίσαμε την προετοιμασία για την ελληνική παρέλαση του 2022», τόνισε ο κ. Σισόης. «Οι διάφορες αποφάσεις πρέπει να παίρνονται από την Επιτροπή, η οποία θα εξετάζει, προηγουμένως, κάθε ενέργεια σχετική με την Παρέλαση».

Ο κ. Σισόης, βεβαίωσε ότι, άνευ απροόπτου, λόγω της πανδημίας και των μέτρων προστασίας που λαμβάνονται από τις αρχές, το βράδυ της παραμονής των Παρέλασης, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη επίσημη χοροεσπερίδα, στη μεγάλη κοινοτική αίθουσα «Σπανός-Πάππας» του Αγίου Νικολάου στο Τάρπον Σπρινγκς.

Για τη διοργάνωση της φετινής παρέλασης, η κατάσταση ήταν από πέρυσι συγκεχυμένη. Μια σκέψη ήταν να γίνει με καθυστέρηση, κατά τον τρέχοντα μήνα Νοέμβριο. Αλλά, το ενδεχόμενο αυτό, δεν βρήκε υποστηρικτές, γιατί υπήρχε σχετική αναστάτωση, λόγω της επίσημης επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην Αμερική, γιατί κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει από νωρίτερα τις συνθήκες λόγω της πανδημίας, γιατί λόγω του καλοκαιριού ήταν περιορισμένος ο χρόνος προετοιμασίας και γιατί ο Νοέμβριος είναι κοντά στο Μάρτιο του 2022, που θα πρέπει να γίνει η επόμενη παρέλαση.

Μια άλλη σκέψη που υπήρχε για τη φετινή παρέλαση, ήταν να γίνει κατά κάποιον τρόπο διαδικτυακά, όπως συνηθίζεται για διάφορες εκδηλώσεις. Ομως, η σκέψη αυτή, απορρίφτηκε χωρίς συζήτηση.

Μετά από επανειλημμένες διαβουλεύσεις, είχε αποφασιστεί να περιοριστεί ο εορτασμός του 2021 για την 25η Μαρτίου στην καθιερωμένη επίσημη Δοξολογία στον ιστορικό Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Τάρπον Σπρινγκς κατά την ημέρα που είχε προκαθοριστεί για την Παρέλαση.

Επίσης, ανήμερα της επετείου, είχε αποφασιστεί να τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και ύψωση των σημαιών, στο μνημείο το οποίο υπάρχει στο Σπρινγκ Μπάγιου, γνωστό από την ετήσια τελετή του Αγιασμού των Υδάτων κατά τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Η επίσημη χοροεσπερίδα που γίνεται την παραμονή της Παρέλασης, είχε ματαιωθεί και εκείνη, λόγω του κορωνοϊού.

«Είμαστε στο Νοέμβριο του 2021 και μέχρι στιγμής, πάμε καλά στην προετοιμασία της ελληνικής παρέλασης για το 2022», είπε ο κ. Σισόης. «Προσκαλούμε όλους τους ομογενειακούς φορείς να δηλώσουν συμμετοχή, αλλά και όλη την Ομογένεια να βοηθήσει, όπως μπορεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος υποβλήθηκε επιτυχώς την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 σε εγχείρηση καρδιάς και συγκεκριμένα αλλαγής της μιτροειδούς βαλβίδας, όπως είχε εξαγγείλει ο «Εθνικός Κήρυκας» στα μέσα Νοεμβρίου.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Πορείες στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Ολοκληρώθηκε η πορεία των μαθητών στην Αθήνα για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μητσοτάκης: Το Eurogroup αναγνώρισε πανηγυρικά την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Για μια σημαντική στιγμή για την πατρίδα μας που πιστοποιεί την πρόοδο του τόπου κάνει λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης , σε δήλωσή του για την απόφαση του Eurogroup.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας