x
 

Ελλάδα

Euroleague: Ηττα του Παναθηναϊκού 80-72 από την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη

03 Νοεμβρίου 2023

Με εξαίρεση την πειστική εμφάνιση της πρώτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός παραδόθηκε άνευ όρων στη Βαρκελώνη, με το ρεκόρ του στη Euroleague να «βυθίζεται» στο 2-4. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 80-72 από την Μπαρτσελόνα, για την 6η αγωνιστική της διοργάνωσης, με τους Καταλανούς να πανηγυρίζουν την πέμπτη νίκη τους και να επιστρέφουν στα θετικά αποτελέσματα στην Ευρώπη, μετά την πρώτη εφετινή αποτυχία τους στο ευρωπαϊκό clasico της προηγούμενης εβδομάδας με τη Ρεάλ.

Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Γκραντ με 15 πόντους ενώ πολύ καλή εικόνα παρουσίασε ο Μπαλτσερόφσκι στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης με 12 πόντους και 4 ριμπάουντ. Από τους γηπεδούχος κορυφαίος ήταν ο Πάρκερ με 17 πόντους.

Με την «πράσινη» άμυνα, κυρίως στη ρακέτα του, σε… υπολειτουργία, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να εξαργυρώσει την παραγωγικότητα του πρώτου δεκαλέπτου, βλέποντας τον Βέσελι να κυριαρχεί κοντά στο καλάθι και την Μπαρτσελόνα να μη χάνει το προβάδισμα μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου. Το «τριφύλλι», μάλιστα, είχε τις λύσεις σε κάθε ξέσπασμα των «μπλαουγκράνα», οι οποίοι προηγήθηκαν στο 6’ με 15-9 και στο 8’ με 19-14, καθώς η ευστοχία της ομάδας του Εργκίν Αταμάν από την περιφέρεια έφερνε τους «πράσινους» συνέχεια μία ανάσα από την ανατροπή, μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, που τους βρήκε στο -1 (21-20).

Ωστόσο, στη δεύτερη περίοδο η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε… Ο Παναθηναϊκός έχασε τη μάχη των ριμπάουντ (9 έναντι 24 μέχρι το ημίχρονο) και με τους Καταλανούς να αξιοποιούν τις δεύτερες ευκαιρίες τους στην επίθεση, οι «πράσινοι» κόλλησαν στα 7,5 πρώτα λεπτά στους 8 πόντους, δέχθηκαν επιμέρους σκορ 18-8 και είδαν την Μπαρτσελόνα να ξεφεύγει για πρώτη φορά με +11 (39-28) και να μην αγχώνεται μέχρι το τέλος του εικοσαλέπτου (45-33).

Με την εκκίνηση του τρίτου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε από τα 6,75 να μαζέψει τη διαφορά, αλλά «πλήρωσε» την εμμονή και την αστοχία του στο τρίποντο… Στον αντίποδα, οι Καταλανοί ανέβασαν ρυθμό, έβγαλαν αιφνιδιασμούς και συνεχίζοντας την κυριαρχία των… αιθέρων ξέφυγαν γρήγορα με +19 (54-35 στο 24΄), ενώ με τον Παναθηναϊκό… άνευρο την εκτόξευσαν στο 27’ στο +20 (61-41) με τρίποντο του Σατοράνσκι και έδωσαν στη διαφορά τη μέγιστη τιμή της στη λήξη της περιόδου (+24, 71-47). Με την Μπαρτσελόνα να γράφει το μη αναστρέψιμο (75-47) στο 32’, οι Καταλανοί κατέβασαν ταχύτητα και αγωνίστηκαν στο… ρελαντί στον… επίλογο του αγώνα, με τον Εργκίν Αταμάν να σηκώνει τις… ρεζέρβες και να δικαιώνεται, καθώς παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο έτρεξαν επιμέρους σκορ 9-25, αλλά ο χρόνος δεν ήταν με το μέρος τους…

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 45-33, 71-47, 80-72.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ρότζερ Γκριμάου): Ντα Σίλβα 2, Παουλί 12 (1 τρ.), Βέσελι 9, Μπριθουέλα 8, Κάλινιτς 10 (2), Σατοράνσκι 10 (1), Μπίλι Ερνανγκόμεθ 5, Αμπρίνιες 2, Πάρκερ 17, Νάντζι 3, Πάρα 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης 5 (1), Γκάι 6 (1), Μωραΐτης 5 (1), Μπαλτσερόφσκι 12, Σαμοντούροφ 3 (1), Γκραντ 15 (2), Λεσόρ 9, Γκριγκόνις 11 (2), Χουάντσο Ερναντγκόμεθ, Μήτογλου 6.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιστολή σε σκληρή γλώσσα απέστειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός στην ΕΠΟ με αφορμή το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την αποχή των διαιτητών, ενόψει της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και σε αυτήν κατηγορεί μεταξύ άλλων την Ομοσπονδία ότι δεν θέλει κανόνες στο ποδόσφαιρο ενώ κάνει λόγο για άθλια και στημένη διαιτησία στο παιχνίδι της ομάδας της με τον Βόλο.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ