x

Πολιτισμός

Εύ Topia – Εικαστική έκθεση και δημοπρασία με φιλανθρωπικό χαρακτήρα

16 Νοεμβρίου 2021

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Καναδά (The Hellenic Initiative Canada) σας προσκαλεί να επισκεφτείτε την έκθεση ζωγραφικής «Εύ Topia». Το ΤΗΙ Canada, για πρώτη φορά στην ιστορία του, συνεργάζεται με δέκα κορυφαίους  Έλληνες καλλιτέχνες, έργα των οποίων  ταξίδεψαν  στο Μόντρεαλ για να παρουσιαστούν στο ξενοδοχείο Nelligan (106 Saint-Paul St W, Montreal, Quebec H2Y 1Z3) από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου. Συνολικά, 23 έργα σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής προσφέρονται σε online δημοπρασία στην ιστοσελίδα https://ca.thehellenicinitiative.org/gallery Τα έσοδα από την πώληση των έργων θα υποστηρίξουν το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο του οργανισμού στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Αναλυτικά:

Η επιλογή των έργων έγινε από τον Ιστορικό Τέχνης Γιώργο Μυλωνά, και οι συμμετέχοντες θεωρούνται από τους πιο αντιπροσωπευτικούς της ελληνικής ζωγραφικής. Τα έργα των δέκα καλλιτεχνών απηχούν τα διδάγματα της ελληνικής τέχνης, καλά συντονισμένα με τα τεχνοτροπικά ρεύματα της σύγχρονης εποχής, ώστε μεταφέροντας την κληρονομιά του παρελθόντος στοχεύουν στην τέχνη του μέλλοντος.

Assargiotaki Kalliopi

Το «Εύ» στην πρώτη φιλανθρωπική δημοπρασία έργων τέχνης του THI Canada αναφέρεται στο διπλό στόχο της Οργάνωσης: από τη μία υπηρετεί την εξωστρέφεια του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, κάνοντας γνωστό διεθνώς ένα πολύτιμο κομμάτι της σημερινής εικαστικής σκηνής σε φορείς και συλλέκτες. Από την άλλη, το περιεχόμενο και τα αισθητικά αποτελέσματα αυτής της πρωτοβουλίας αντανακλά εμπνεύσεις, όχι μόνο από την τοπιογραφία και την αρχαιότητα, αλλά επίσης από τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα. Απηχούν έτσι, τη θέληση για υπέρβαση των δυσκολιών που πέρασε ο ελληνικός τόπος τα τελευταία χρόνια, κινητοποιώντας στο πλευρό του τον απανταχού ελληνισμό.

Όλα τα έργα της έκθεσης αποτελούν και μέρος ηλεκτρονικής δημοπρασίας, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν προς το πρόγραμμα του The Hellenic Initiative Canada και της HOPEgenesis, για την υποστήριξη οικογενειών σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας. Το πρόγραμμά αυτό στοχεύει να ανατρέψει την αρνητική τάση γεννών που οφείλεται κυρίως στο υψηλό κόστος και ρίσκο που συνδέεται με μία εγκυμοσύνη σε περιοχές που συχνά δεν έχουν ούτε βασικές ιατρικές εγκαταστάσεις. Το THI Canada και η HOPEgenesis προσφέρει πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες και εξετάσεις, αλλά και καλύπτει όλα τα έξοδα που σχετίζονται με αυτές, συμπεριλαμβανομένου του κόστους γέννας και μεταφοράς σε μαιευτήρια ή κέντρα με εξειδευμένο ιατρικό εξοπλισμό. Βάσει πολλαπλών μαρτυρίων, η ενίσχυση των οικογενειών μέσω του προγράμματος αποτελεί σημαντικό κίνητρο για να μείνουν στον τόπο τους και να βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξή του. Κάθε πίνακας που θα δημοπρατηθεί επιτυχώς υπολογίζεται ότι θα καλύψει τα έξοδα για 2 ή 3 γέννες, οι οποίες θα δώσουν νέα ζωή στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας.

Χρήστος Κεχαγιόγλου o ερχομός του φωτός 50Χ50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος απηύθυνε ομιλία κατά την έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου “World Policy Conference” στο Abu Dhabi και αναφέρθηκε στις σχέσεις με την Εκκλησία της Ρωσίας, η οποία συντάσσεται, όπως είπε, με το πολιτικό ιδεολόγημα του “Ρωσικού κόσμου” Καταδίκασε για μία ακόμα φορά τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας υπογραμμίζοντας ότι ο εν εξελίξει πόλεμος έχει οδηγήσει στον θάνατο χιλιάδες ανθρώπους, Ουκρανούς και Ρώσσους, ενώ είναι ανυπολόγιστες οι καταστροφές σε υποδομές στο έδαφος της Ουκρανίας.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Επέστρεψε στις ΗΠΑ η Μπρίτνεϊ Γκράινερ

ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ. Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σχεδόν 10 μήνες αφότου η κράτηση της σταρ του μπάσκετ στη Ρωσία την έκανε την πιο προβεβλημένη Αμερικανίδα που φυλακίστηκε στο εξωτερικό, προκαλώντας πολιτική θύελλα.

Στα γαλανόλευκα το Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης για την «Ημέρα Ελλάδος-Αμερικής» (Βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στα γαλανόλευκα ντύθηκε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) για να τιμήσει την «Ημέρα Ελλάδος-Αμερικής», που διοργανώθηκε σε ειδική τελετή προς τιμήν της χώρας μας σε συνεργασία με την Capital Link στην Νέα Υόρκη.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας