x

Πολιτισμός

Εύ Topia – Εικαστική έκθεση και δημοπρασία με φιλανθρωπικό χαρακτήρα

16 Νοεμβρίου 2021

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Καναδά (The Hellenic Initiative Canada) σας προσκαλεί να επισκεφτείτε την έκθεση ζωγραφικής «Εύ Topia». Το ΤΗΙ Canada, για πρώτη φορά στην ιστορία του, συνεργάζεται με δέκα κορυφαίους  Έλληνες καλλιτέχνες, έργα των οποίων  ταξίδεψαν  στο Μόντρεαλ για να παρουσιαστούν στο ξενοδοχείο Nelligan (106 Saint-Paul St W, Montreal, Quebec H2Y 1Z3) από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου. Συνολικά, 23 έργα σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής προσφέρονται σε online δημοπρασία στην ιστοσελίδα https://ca.thehellenicinitiative.org/gallery Τα έσοδα από την πώληση των έργων θα υποστηρίξουν το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο του οργανισμού στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Αναλυτικά:

Η επιλογή των έργων έγινε από τον Ιστορικό Τέχνης Γιώργο Μυλωνά, και οι συμμετέχοντες θεωρούνται από τους πιο αντιπροσωπευτικούς της ελληνικής ζωγραφικής. Τα έργα των δέκα καλλιτεχνών απηχούν τα διδάγματα της ελληνικής τέχνης, καλά συντονισμένα με τα τεχνοτροπικά ρεύματα της σύγχρονης εποχής, ώστε μεταφέροντας την κληρονομιά του παρελθόντος στοχεύουν στην τέχνη του μέλλοντος.

Assargiotaki Kalliopi

Το «Εύ» στην πρώτη φιλανθρωπική δημοπρασία έργων τέχνης του THI Canada αναφέρεται στο διπλό στόχο της Οργάνωσης: από τη μία υπηρετεί την εξωστρέφεια του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, κάνοντας γνωστό διεθνώς ένα πολύτιμο κομμάτι της σημερινής εικαστικής σκηνής σε φορείς και συλλέκτες. Από την άλλη, το περιεχόμενο και τα αισθητικά αποτελέσματα αυτής της πρωτοβουλίας αντανακλά εμπνεύσεις, όχι μόνο από την τοπιογραφία και την αρχαιότητα, αλλά επίσης από τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα. Απηχούν έτσι, τη θέληση για υπέρβαση των δυσκολιών που πέρασε ο ελληνικός τόπος τα τελευταία χρόνια, κινητοποιώντας στο πλευρό του τον απανταχού ελληνισμό.

Όλα τα έργα της έκθεσης αποτελούν και μέρος ηλεκτρονικής δημοπρασίας, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν προς το πρόγραμμα του The Hellenic Initiative Canada και της HOPEgenesis, για την υποστήριξη οικογενειών σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας. Το πρόγραμμά αυτό στοχεύει να ανατρέψει την αρνητική τάση γεννών που οφείλεται κυρίως στο υψηλό κόστος και ρίσκο που συνδέεται με μία εγκυμοσύνη σε περιοχές που συχνά δεν έχουν ούτε βασικές ιατρικές εγκαταστάσεις. Το THI Canada και η HOPEgenesis προσφέρει πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες και εξετάσεις, αλλά και καλύπτει όλα τα έξοδα που σχετίζονται με αυτές, συμπεριλαμβανομένου του κόστους γέννας και μεταφοράς σε μαιευτήρια ή κέντρα με εξειδευμένο ιατρικό εξοπλισμό. Βάσει πολλαπλών μαρτυρίων, η ενίσχυση των οικογενειών μέσω του προγράμματος αποτελεί σημαντικό κίνητρο για να μείνουν στον τόπο τους και να βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξή του. Κάθε πίνακας που θα δημοπρατηθεί επιτυχώς υπολογίζεται ότι θα καλύψει τα έξοδα για 2 ή 3 γέννες, οι οποίες θα δώσουν νέα ζωή στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας.

Χρήστος Κεχαγιόγλου o ερχομός του φωτός 50Χ50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ (ΑΠΕ - ΜΠΕ). Κοινό μέτωπο συγκροτούν Αμερικανοί βουλευτές, οι οποίοι είναι μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας για ελληνικά θέματα στο Κογκρέσο, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θα προχωρήσει στην πώληση αλλά και στην αναβάθμιση του υφιστάμενου στόλου μαχητικών F-16 της Τουρκίας.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας