x

Οικονομία

Εβδομη κατά σειρά μείωση επιδομάτων ανεργίας στις 268.000

18 Νοεμβρίου 2021

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας μειώθηκε για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα στο χαμηλό πανδημίας των 268.000.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1.000 την περασμένη εβδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αποτελούν ένδειξη απολύσεων και η σταθερή πτώση τους φέτος -αφού ξεπέρασε τις 900.000 μια εβδομάδα στις αρχές Ιανουαρίου- αντανακλά την ισχυρή ανάκαμψη της αγοράς εργασίας από τη σύντομη αλλά έντονη ύφεση του κορωνοϊού του περασμένου έτους. Ο μέσος όρος των απαιτήσεων τεσσάρων εβδομάδων, ο οποίος εξομαλύνει τη μεταβλητότητα από εβδομάδα σε εβδομάδα, έπεσε επίσης σε χαμηλό πανδημίας λίγο κάτω από τις 273.000.

Οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας έχουν μειωθεί, φτάνοντας το προπανδημικό επίπεδό τους περίπου 220.000 την εβδομάδα.

Συνολικά, 2,1 εκατομμύρια Αμερικανοί ελάμβαναν παραδοσιακά επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που έληξε στις 6 Νοεμβρίου, μειωμένοι κατά 129.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε συμπληρώσει τα κρατικά προγράμματα ασφάλισης ανεργίας καταβάλλοντας μια επιπλέον πληρωμή $300 την εβδομάδα και επεκτείνοντας τα επιδόματα στους εργαζόμενους σε συναυλίες και σε όσους έμειναν εκτός εργασίας για έξι μήνες ή περισσότερο. Συμπεριλαμβανομένων των ομοσπονδιακών προγραμμάτων, ο αριθμός των Αμερικανών που έλαβαν κάποιας μορφής βοήθεια για την ανεργία κορυφώθηκε σε περισσότερα από 33 εκατομμύρια τον περασμένο Ιούνιο.

Ο κορωνοϊός χτύπησε την Οικονομία των ΗΠΑ στις αρχές του περασμένου έτους, αναγκάζοντας πολλές επιχειρήσεις να κλείσουν ή να μειώσουν τις ώρες λειτουργίας και κρατώντας πολλούς Αμερικανούς κλεισμένους στο σπίτι ως προληπτικό μέτρο υγείας. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020, οι εργοδότες περιέκοψαν περισσότερες από 22 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Ομως η Οικονομία άρχισε να ανακάμπτει το περασμένο καλοκαίρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η μάχη για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ έχει μεταφερθεί και στις ενδιάμεσες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο, με τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικανούς να εκμεταλλεύονται εξίσου το ζήτημα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας