x

Οικονομία

Εβδομη κατά σειρά μείωση επιδομάτων ανεργίας στις 268.000

18 Νοεμβρίου 2021

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας μειώθηκε για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα στο χαμηλό πανδημίας των 268.000.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1.000 την περασμένη εβδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αποτελούν ένδειξη απολύσεων και η σταθερή πτώση τους φέτος -αφού ξεπέρασε τις 900.000 μια εβδομάδα στις αρχές Ιανουαρίου- αντανακλά την ισχυρή ανάκαμψη της αγοράς εργασίας από τη σύντομη αλλά έντονη ύφεση του κορωνοϊού του περασμένου έτους. Ο μέσος όρος των απαιτήσεων τεσσάρων εβδομάδων, ο οποίος εξομαλύνει τη μεταβλητότητα από εβδομάδα σε εβδομάδα, έπεσε επίσης σε χαμηλό πανδημίας λίγο κάτω από τις 273.000.

Οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας έχουν μειωθεί, φτάνοντας το προπανδημικό επίπεδό τους περίπου 220.000 την εβδομάδα.

Συνολικά, 2,1 εκατομμύρια Αμερικανοί ελάμβαναν παραδοσιακά επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που έληξε στις 6 Νοεμβρίου, μειωμένοι κατά 129.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε συμπληρώσει τα κρατικά προγράμματα ασφάλισης ανεργίας καταβάλλοντας μια επιπλέον πληρωμή $300 την εβδομάδα και επεκτείνοντας τα επιδόματα στους εργαζόμενους σε συναυλίες και σε όσους έμειναν εκτός εργασίας για έξι μήνες ή περισσότερο. Συμπεριλαμβανομένων των ομοσπονδιακών προγραμμάτων, ο αριθμός των Αμερικανών που έλαβαν κάποιας μορφής βοήθεια για την ανεργία κορυφώθηκε σε περισσότερα από 33 εκατομμύρια τον περασμένο Ιούνιο.

Ο κορωνοϊός χτύπησε την Οικονομία των ΗΠΑ στις αρχές του περασμένου έτους, αναγκάζοντας πολλές επιχειρήσεις να κλείσουν ή να μειώσουν τις ώρες λειτουργίας και κρατώντας πολλούς Αμερικανούς κλεισμένους στο σπίτι ως προληπτικό μέτρο υγείας. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020, οι εργοδότες περιέκοψαν περισσότερες από 22 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Ομως η Οικονομία άρχισε να ανακάμπτει το περασμένο καλοκαίρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Σε τροχιά συρρίκνωσης και σταδιακής αποδρομής φαίνεται πως έχει τεθεί η πανδημία του κορωνοϊού στη Βοστώνη και γενικότερα στην πολιτεία της Μασαχουσέτης, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Boston Globe», η οποία επισημαίνει ότι ο αριθμός των καινούργιων κρουσμάτων μειώνεται απότομα από την προηγούμενη εβδομάδα, κάνοντας ακόμα και τους πιο ανήσυχους προγνωστικούς να βλέπουν φως στην άκρη της σήραγγας.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών στην πόλη McKeesport της Πενσυλβάνιας, ο δικηγόρος Πήτερ Παπαδάκος, ο οποίος ήταν από τα πλέον δραστήρια μέλη της Μητρόπολης Πίτσμπουργκ και εκ των καλύτερων ιεροψαλτών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αμερική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την προσωρινή διακοπή των πτήσεων σε μια σειρά από αμερικανικά αεροδρόμια, που επηρεάζει και τη γραμμή Αθήνα – Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά η αεροπορική εταιρεία Emirates, το απόγευμα της Τρίτης, 18 Ιανουαρίου, προκαλώντας αναταραχή στο επιβατικό κοινό.

Αμερική

Διεκδικώντας πατρίδες Το 2021 ο Ελληνισμός γιόρτασε την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση που ελευθέρωσε το Εθνος και ίδρυσε το κράτος των Ελλήνων.

ΒΙΝΤΕΟ

Βανδάλισαν την εκκλησία του ιερέα που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Αγνωστοι βανδάλισαν τη νύχτα την εκκλησία, στα Κάτω Πατήσια, στην οποία λειτουργούσε ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης και πορνογραφία ανηλίκων.

Tα Γεγονότα της Εβδομάδας απο τον «Ε.Κ.» με την Αννα Σαρηγιάννη

Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και την επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.