x
 

Πρακτορικά

Εύγε του

23 Ιουλίου 2021

Δεν είχα την τιμή και τη χαρά να γνωρίσω κατά πρόσωπον τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο. Σίγουρα, όμως, θα επιδιώξω κάτι τέτοιο στην επόμενη επίσκεψή μου στην Κρήτη, διότι το εγκύκλιο γράμμα του για τον εμβολιασμό, το οποίο δημοσιεύσαμε στην ολότητά του την Παρασκευή 23 Ιουλίου, είναι πραγματικά ένας λόγος σύνεσης και ευθύνης για την απαλλαγή από αυτό το κάκιωμα του κορωνοϊού που ανέκυψε στη ζωή μας, στη ζωή ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Είναι τέτοια κείμενα τα οποία τιμούν τους Ορθόδοξους ιεράρχες, οι οποίοι έντιμα και παρρησιακά αρθρώνουν λόγο φιλόθεο, φιλάνθρωπο και φιλάδελφο, αδιαφορώντας για τις πιθανές επιθέσεις που ενδεχομένως να δεχθούν, όπως και γίνεται, από κάποιους βοθρώνες της παραδημοσιογραφίας και της παραθρησκευτικότητας που ξεπετάγονται σαν αρουραίοι από τα σκιερά σοκάκια του ανεξέλεγκτου Διαδικτύου παριστάνοντας τους παράγοντες, ενώ κατ’ ουσία γελοιοποιούνται.

Γράφει χαρακτηριστικά πως «δυστυχώς, υπάρχει και σήμερα -όπως και σε όλες τις εποχές- μια μερίδα μπερδεμένων και «θρησκόληπτων» ανθρώπων, με αρρωστημένη θρησκευτικότητα και έλλειψη υγιούς εκκλησιαστικού φρονήματος, οι οποίοι, λόγω ελλιπούς γνώσεως των επιστημονικών δεδομένων και εξαιτίας υποκειμενικών απόψεων και προσωπικών φοβιών, αλλά και λόγω της νοσηρής ψυχολογίας τους, παθιάζονται και αρέσκονται να υποκρίνονται τους επαΐοντες και ειδικούς για την Ορθόδοξη πίστη και την επιστήμη».

Εκφράζει παράκληση προς όλους λέγοντας: «Σας παρακαλούμε, λοιπόν, και σας προτρέπουμε πατρικά, ενόψει και των νέων πιο επιθετικών μεταλλάξεων του κορωνοϊού, με εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού και αποδοχή του ιατρικού δέοντος, να ακολουθήσετε τις οδηγίες, συστάσεις και υποδείξεις των υγειονομικών Αρχών και των ειδικών επιστημόνων, ιατρών και λοιμωξιολόγων, και να εμβολιασθείτε χωρίς άλλη καθυστέρηση και αναβολή. Καθένας νέος εμβολιασμός σηματοδοτεί τη δημιουργία της συλλογικής ανοσίας και την ταχύτερη επαναφορά στην κανονικότητα της ζωής μας».

Εύγε του Μητροπολίτη Κύριλλο.

Θεόδωρος Καλμούκος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέρασε αρκετός καιρός από τότε που συναντήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον Ελληνα Πρωθυπουργό, αν και έχουν μεσολαβήσει αρκετά σοβαρά γεγονότα από τότε.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ