x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

Αμερική

Εξελέγησαν οι σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Νέα Υόρκη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στην εκλογή των πέντε εκπροσώπων του, οι οποίοι και πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για τις κρίσιμες εργασίες του προσεχούς Συνεδρίου, προχώρησε την Κυριακή η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Νέα Υόρκη.

Συνολικά, στην πεντάδα περιλαμβάνονται τρεις άνδρες και δυο γυναίκες, οι οποίοι θα κληθούν να μεταφέρουν τις θέσεις των Αποδήμων των ΗΠΑ στις κρίσιμες διεργασίες του Κινήματος στις 20, 21 και 22 Μαϊου, κατά τις οποίες οριστικοποιείται και τυπικά, μεταξύ άλλων, η επιστροφή του όρου και του συμβόλου του ΠΑΣΟΚ στην ονομασία.

«Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι βλέπουμε Ελληνες μετανάστες από τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, μέχρι και παιδιά που ήρθαν αυτήν την περίοδο. Αυτό που με ενθουσιάζει είναι ότι βλέπουμε πολύ νεολαία.  Εισέρχεται καινούργιο αίμα και νομίζω πως αυτό είναι που χρειάζεται κυρίως το Κίνημά μας», ανέφερε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νέας Υόρκης, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Σύμφωνα με τα σχετικά αποτελέσματα, μεταξύ των συνέδρων που πρόκειται να εκπροσωπήσουν τους Απόδημους των ΗΠΑ είναι και η γνωστή δικηγόρος, Μαρία Μάρκου, η οποία ισοψήφησε με την έτερη γυναίκα εκλεγμένη, Αντριάνα Κοτίνη, βιολόγο στο επάγγελμα, που επίσης κατήλθε στην διαδικασία.  Πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε ο καθηγητής μαθηματικός – και μέλος του Δ.Σ. του Πύρρου – Τιμολέων Ζιώγκας, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν οι Ιάκωβος Καλοειδάς, ως δεύτερος στην κατάταξη, και Αλέξανδρος Μπαρμπαγιάννης.

Χαμόγελα αισιοδοξίας στο Aldo”s Democratic Club από μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Διακρίνονται οι Σωτήρης Νόνας, Μανώλης Χριστοδουλάκης, Αναστάσιος Χ. Μπελεσιώτης, Τιμολέων Ζιώγκας. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

«Η σειρά της κατάταξης είναι το λιγότερο που μας ενδιαφέρει. Θα αρκεστώ να ευχαριστήσω θερμά τους φίλους και συντρόφους για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν ούτως ώστε να εκπροσωπήσω ένα ιστορικό κομμάτι της Ομογένειας. Οι στιγμές είναι πολιτικά κρίσιμες και πρέπει να είμαστε παρόντες, ο καθένας από το δικό του μετερίζι», δήλωσε στον «Ε.Κ.», μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων, ο κ. Ζιώγκας.

Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έρχεται σε μια περίοδο αναλόγων εργασιών στα κοινοβουλευτικά κόμματα, με ένα από τα θέματα συζήτησης κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας να είναι το κατά πόσον επίκεινται πρόωρες εκλογές, αλλά και ο ρόλος των Αποδήμων σε αυτήν την διαδικασία.

«Το ΠΑΣΟΚ είχε δρομολογήσει τις εξελίξεις μέσω του ΣΑΕ. Δυστυχώς, ο υφιστάμενος νόμος είναι ένα πυροτέχνημα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να προφασιστεί ότι έχει επιλύσει το θέμα. Δεν είναι μόνο ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν απόδημοι που λείπουν δεκαετίες, επειδή, υποτίθεται, δεν γνωρίζουν τα δρώμενα στην Ελλάδα, ενώ μπορούν να πάνε στον τόπο κατοικίας τους και να ψηφίσουν. Εγώ δεν πιστεύω καν ότι έχουμε ουσιαστικά εκλογικούς καταλόγους εδώ αυτήν την στιγμή», τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω συγκινησιακά φορτισμένου κλίματος, αλλά και μηνυμάτων αισιοδοξίας, τελέστηκαν τα εγκαίνια στο νέο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, παρουσία πλήθους προσκεκλημένων και επισήμων, που πέρασαν για πρώτη φορά την πύλη του εθνικού προσκυνήματος.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας