x
 

Πολιτική

Φάμελλος: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού κ. Γεωργιάδη

29 Απριλίου 2024

ΑΘΗΝΑ. Επίθεση στην κυβέρνηση και στον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος κάνοντας παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής για την τροπολογία εισόδου ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ.

Ο κ. Φάμελλος κατηγόρησε τον Υπουργό Υγείας ότι η διαδικασία με την οποία επιχειρεί να φέρει την τροπολογία για την είσοδο ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ παραβιάζει τους κανόνες της καλής νομοθέτησης. Εξήγησε: «Φέρατε την πρώτη φορά ως νομοτεχνική μια ουσιαστική και μείζονα νομοθετική ρύθμιση. Την πήρατε πίσω σε εκείνη τη φάση, όμως δεν την φέρατε εκ νέου ως οφείλατε, δηλαδή δεν την καταθέσατε σε νομοσχέδιο για να αναρτηθεί στο open.gov. Δεν την καταθέσατε στη συνέχεια στις επιτροπές της Βουλής για να γίνει συζήτηση, δεν κλήθηκαν φορείς για να πουν τη γνώμη τους στη Βουλή και επιπλέον, δεν υπήρχε και καμία τεκμηρίωση και η άποψη της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής. Αρα με ένα λαθραίο πολιτικά τρόπο επιχειρήσατε και πάλι να φέρετε από την πίσω πόρτα αυτή τη ρύθμιση. Δεν έχετε καμία δικαιολογία για αυτό και μην προσπαθήσετε να κάνετε το άσπρο μαύρο. Αυτά είναι καταγεγραμμένα και πραγματικά γεγονότα».

Ακολούθως αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της τροπολογίας, λέγοντας: «Επιχειρείτε μια πλήρη ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αποτέλεσμα, μέσα σε λίγους μήνες που γυρίσατε στο υπουργείο Υγείας, δεν υπάρχει καμία σχέση στο σημερινό ΕΣΥ με αυτό που έχει ανάγκη ο πολίτης, διότι πλέον έχετε βάλει χαράτσια παντού. Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού. Χαράτσι για ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις, χαράτσι για μικροβιολογικές, χαράτσι για εμβόλια, χαράτσι για χειρουργεία, χαράτσι για προσωπικό γιατρό. Και επιπλέον, εσείς συνδέετε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με την πλήρη αποδυνάμωσή του και με την απώλεια επιστημόνων, διότι οι επιστήμονες με τη δική σας πολιτική φεύγουν από την Ελλάδα γιατί δεν έχουν και αυτοί προοπτική. Τώρα επιχειρείτε με διάφορες χυδαιότητες και το λέω για να καταγραφεί στα πρακτικά, να συνδέσετε την εθελοντική και πρωτοπόρα προσφορά του Παύλου Πολάκη εκείνη την περίοδο, όταν έλεγε ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σωθεί από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, έστω και μια ανθρώπινη ζωή. Εμείς είμαστε περήφανοι για αυτό που κάναμε, που μέσα σε μια περίοδο χρεοκοπίας -γιατί εσείς χρεοκοπήσατε τη χώρα- κατορθώσαμε να ανορθώσουμε και τους προϋπολογισμούς της Υγείας και τη στελέχωση και τη λειτουργία των νοσοκομείων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Να στείλουν μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας στις κάλπες της 9ης Ιουνίου, κάλεσε τους ψηφοφόρους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισήμανε ότι η χώρα έχει σταθερή κυβέρνηση τετραετίας και το τελευταίο που χρειάζεται είναι η πολιτική αστάθεια.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ