x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Φίλιπ Κρίστοφερ στον «Ε.Κ.»: Η παρέλαση της Νέας Υόρκης πέτυχε από όλες τις απόψεις

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τη βαθύτατη ικανοποίησή του αναφορικά με την παρέλαση της περασμένης Κυριακής στην 5η Λεωφόρο εξέφρασε, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα», ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής, Φίλιπ Κρίστοφερ.

«Υπήρχε ενθουσιασμός στην Ομογένεια. Δεν έχω δει έτσι την παρέλαση από τότε που ήμουν παιδί στον Αγιο Δημήτριο, που είχε πολύ κόσμο. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος», ανέφερε αρχικά ο κ. Κρίστοφερ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρέλασης, το απόγευμα της 14ης Απριλίου στην 5η Λεωφόρο παρέλασαν 50 άρματα, με 115 δηλωμένες συμμετοχές από Συλλόγους, Σωματεία και Κοινότητες, μεταξύ των οποίων και 16 Πανεπιστήμια. Μάλιστα, το NYPD εκτίμησε πως η προσέλευση και συμμετοχή στην παρέλαση άγγιξε τον εντυπωσιακό αριθμό των 50.000 ατόμων, ενώ ο ίδιος ο κ. Κρίστοφερ δήλωσε εντυπωσιασμένος από το γεγονός πως υπήρχε σημαντική παρουσία του κοινού ακόμη και προς το τέλος της διαδρομής, δηλαδή στις οδούς 75, 76 και 77, οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια είχαν σαφώς λιγότερο κόσμο.

Νίνα Κασσιμάτη, Γιάννης Στρουμπάκης, Αικατερίνη Νασίκα, Στέφανος Κασσελάκης, Γιώργος Καρλάφτης, Φίλιπ Κρίστοφερ, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, Αλέξης Βαφειάδης, Ιωάννης Πλακιωτάκης, Μιλένα Αποστολάκη, Φίλιππος Φόρτωμας και Θεόφιλος Ξανθόπουλος στην εξέδρα των επισήμων (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

«Νομίζω πως από όλες τις απόψεις πετύχαμε. Ακόμη δεν έχω δει τα τελικά οικονομικά στοιχεία, αλλά εκτιμώ ότι η παρέλαση γενικώς θα έχει κέρδος. Οι εκκλησίες, οι οργανισμοί και όλοι ανταποκρίθηκαν, ενώ είχαμε και 16 Πανεπιστήμια, με τη συμμετοχή των νέων να είναι κάτι που ήθελα εξ αρχής. Είχαμε την ευκαιρία να θίξουμε το θέμα της Κύπρου, είδατε συνθήματα για το Κυπριακό από όλες τις οργανώσεις. Επίσης, είχαμε ένα πολύ ωραίο Λεύκωμα το οποίο, εκτός από τις διαφημίσεις, είχε και πολύ ωραίο περιεχόμενο. Κρατάμε επίσης τη συμμετοχή του δημάρχου, Ερικ Ανταμς (Eric Adams), του γερουσιαστή Τσακ Σούμερ (Chuck Schumer) και τους πολιτικούς από Ελλάδα και την Κύπρο.  Παράλληλα, είναι σημαντικό το γεγονός ότι αναφερθήκαμε στο θέμα της Βορείου Ηπείρου και του Φρέντη Μπελέρη», τόνισε ο κ. Κρίστοφερ.

«Η παρέλαση είχε διάρκεια 3,5 ώρες, ο Κυκλοφοριακός Ελεγχος (Traffic Control) ήταν πολύ καλός φέτος, ο Πολ Κοτρώνης και η ομάδα του έκαναν σπουδαία δουλειά. Οσο για τη συμμετοχή, ενδεικτικά θα σας πω ότι μόνο ΠΣΕΚΑ και Κυπριακή Ομοσπονδία μαζί κατέβασαν 600 άτομα. Ολοι αυτοί παρέλασαν», παραθέτει αμέσως μετά.

Παράλληλα, ο Φίλιπ Κρίστοφερ μίλησε με θερμά λόγια για τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, επισημαίνοντας πως επρόκειτο για μια προσπάθεια η οποία είχε αντικειμενικές δυσκολίες, την οποία, ωστόσο, κατάφεραν να φέρουν εις πέρας.

«Πρέπει να απονείμω τα εύσημα στα μέλη της Επιτροπής, με τα οποία δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά.  Ησασταν σε όλες τις συνεδριάσεις, ήταν πραγματικά μια ‘αδύνατη αποστολή’ (σ.σ. Mission Impossible).   Είχαμε και γεγονότα όπως η απώλεια του Στέλιου Στρουμπάκη, τα οποία μας πήγαν πίσω 1-2 εβδομάδες. Εχουμε ακόμη μπροστά μας την κλήρωση του Λαχείου και τον απολογισμό, για να είμαστε σαφείς στα οικονομικά», προσέθεσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, εκφράζοντας την άποψη πως και οι παράλληλες εκδηλώσεις είχαν την ανάλογη επιτυχία.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης Φίλιπ Κρίστοφερ (GOARCH/Brittainy Newman)

«Κατ’ αρχήν, η συμμετοχή των Ευζώνων ήταν σπουδαία, όπως και η Φιλαρμονική της Κέρκυρας ήταν καταπληκτική. Συνολικά είχαμε 15 μπάντες. Ποτέ δεν είχε τόσες πολλές η παρέλαση, συνήθως είναι κάπου στις 10. Αυτοί που παρέλασαν το έκαναν με παλμό, με ρυθμό και υπήρχε ένας ενθουσιασμός μέσα στον κόσμο. Επίσης, όλες οι εκδηλώσεις ήταν επιτυχημένες. Με στεναχώρησε όμως ότι έβρεξε στο Μπόουλινγκ Γκριν, ενώ θα προτιμούσα σίγουρα να είχαμε μια μεγαλύτερη αίθουσα στο ‘Χίλτον’.  Μέχρι τελευταία στιγμή προσθέταμε τραπέζια για να τους βολέψουμε όλους, αλλά δεν μπορούσες να πας πολύ παραπάνω σε αυτήν την αίθουσα», ήταν τα λόγια του κ. Κρίστοφερ.

Οσον αφορά στο ενδεχόμενο να ηγηθεί για τρίτη χρονιά της Επιτροπής Παρέλασης, με δεδομένο πως έχει μια επιτυχημένη και επίσης ενωτική παρουσία την τελευταία διετία, ο Φίλιπ Κρίστοφερ άφησε να εννοηθεί πως είναι αρκετά νωρίς, συνυπολογίζοντας και το διοικητικό χάσμα που εξακολουθεί να ταλανίζει την Ομοσπονδία.

«Ας τελειώσουμε φέτος, να γίνει και ο απολογισμός. Δεν ξέρω και τι γίνεται στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων, με όλα αυτά τα γεγονότα γίνεται πιο δύσκολο. Είναι δυο χρόνια που προσπαθώ να τους βοηθήσω να βρουν τον δρόμο τους και να κάνουν εκλογές. Ελπίζω αυτό που κάναμε να βοηθήσει. Ενα νέο Δ.Σ. θα συνεισφέρει και στο έργο της παρελάσεως. Η παρέλαση πρέπει να μείνει στην Ομοσπονδία, την Ομογένεια, με τη συμμετοχή πολλών ατόμων και σωματείων. Κανονικά, θα έπρεπε να μπορούσαμε να κλείσουμε ημερομηνία από τώρα για το 2025. Θα ήταν καλύτερα, θα βρίσκαμε φθηνότερες τιμές, θα βοηθούσε. Ομως, θα πρέπει να περιμένουμε», κατέληξε ο κ. Κρίστοφερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η αδήριτη ανάγκη της στενότερης διασύνδεσης με τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και η περαιτέρω ανάπτυξη συνεργειών και ερευνητικών συνεργασιών ήταν το κεντρικό μήνυμα της πρώτης ημέρας των εργασιών του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ».

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ