x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Financial Women’s Association

Ο Οικονομικός Οργανισμός Γυναικών FWA είναι ένας οργανισμός με πλούσια ιστορία και δυναμική παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο οποίος ιδρύθηκε το 1956 από οκτώ πρωτοπόρες γυναίκες που τους απαγόρευσαν να συμμετέχουν σε κλαμπ που ήταν αποκλειστικά μόνο για άνδρες της Wall Street. Σήμερα, ο μη κερδοσκοπικός αυτός οργανισμός υποστηρίζει πάνω από 800 μέλη σε όλο τον κόσμο και προωθεί την επαγγελματική ανάπτυξη και πρόοδο όλων των γυναικών, μέσω της εκπαίδευσης, της καθοδήγησης, των υποτροφιών, της δικτύωσης και των συνεργασιών στην αμερικανική και διεθνή οικονομική κοινότητα. Ο διεθνής χαρακτήρας του FWA δόθηκε μετά από ένα πρώτο ταξίδι τους στην Κίνα το 1978, όταν ο Ντενγκ Σιαοπίνγκ ξεκίνησε τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και μέλη του Οργανισμού την επισκέφθηκαν μετά την επαναλειτουργία της. Στη συνέχεια, η παγκοσμιοποίηση οδήγησε το FWA να καθιερώσει το Διεθνές Συνέδριο ετησίως. Κάθε χρόνο, οι συμμετέχοντες εξερευνούν έναν νέο προορισμό όπου αναπτύσσονται θεμελιώδεις επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες, συνεργασίες με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ηγέτες επιχειρήσεων, προσφέροντας στα μέλη του FWA ανεκτίμητες γνώσεις για το επενδυτικό και επιχειρηματικό περιβάλλον των χωρών που επισκέπτονται.

Προγράμματα

Το FWA παρέχει μια ποικιλία προγραμμάτων και υπηρεσιών για τα μέλη του τα οποία βελτιώνουν την ηγετική τους εμπειρία και τους προσφέρουν ευκαιρίες να διδάξουν εθελοντικά για τα χρηματοοικονομικά ή να γίνουν μέντορες και να βοηθήσουν να ανοίξει ο δρόμος για την επόμενη γενιά γυναικών στα οικονομικά.

Member2Member mentoring program

Το Member2Member mentoring program σας βοηθά να αποσαφηνίσετε θέματα σχετικά με τη μακροπρόθεσμη πορεία της σταδιοδρομίας σας, να αντιμετωπίζετε τις απαιτήσεις της εργαζόμενης μητέρας αλλά και της προώθησής σας στην υπάρχουσα εργασία σας όταν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Η ύπαρξη ενός μέντορα μέσω του προγράμματος Member2Member του FWA είναι ένα θαυμάσιο πλεονέκτημα για κάθε επαγγελματία που αμφιταλαντεύεται για την πορεία της καριέρας του. Μέσω του προγράμματος συνεργάζεστε με μέλη τα οποία διαθέτουν τεράστια εμπειρία σε θέματα εργασιακού περιεχομένου και που είναι διαθέσιμα για να σας προσφέρουν συμβουλές και να σας καθοδηγήσουν καθ’ όλη την πορεία του προγράμματος.
Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το πρόγραμμα ή ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα ως μέντορας, επικοινωνήστε με τις Jennifer Covell sto Email: [email protected] και την Jacqueline Wahba στο Email: [email protected]

Back2Business™

Η Financial Women’s Association (FWA), σε συνεργασία με τους χορηγούς οργανισμούς, BMO Capital Markets, BNP Paribas, Brighthouse Financial, Citizens και MUFG, παρέχει το πρόγραμμα επιστροφής στην εργασία Back2Business™ . Αυτό το μοναδικό πρόγραμμα προσφέρει σε άτομα όλων των φύλων την ευκαιρία να ξαναρχίσουν τη σταδιοδρομία τους και να επιστρέψουν στην επαγγελματική ζωή στον οικονομικό τομέα, μετά από ένα διάλειμμα για λόγους όπως η παροχή φροντίδας παιδιών ή ηλικιωμένων, η θητεία στις ένοπλες δυνάμεις, ή η πανδημία.
Ο οργανισμός FWA θα παρέχει σε επιλεγμένους συμμετέχοντες μια δωρεάν συνδρομή ενός έτους, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις ανάπτυξης δεξιοτήτων, να δημιουργήσουν εκ νέου το δίκτυό τους και να αναπτύξουν μια ομάδα υποστήριξης ατόμων στον κλάδο.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, επικοινωνήστε με το [email protected].

Κέντρο Καριέρας FWA

Το Κέντρο Καριέρας του FWA μπορεί να σας συνδέσει με εργοδότες του τοπικού, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και να βρείτε χιλιάδες ευκαιρίες εργασίας. Το αντίστοιχο ισχύει για τους εργοδότες που μπορούν να βρουν εξαιρετικούς υποψηφίους κάνοντας περιήγηση στην τράπεζα βιογραφικών.

Pacesetter
Το εταιρικό πρόγραμμα χορηγίας της FWA

Το πρόγραμμα Pacesetter, το οποίο ξεκίνησε το 2015, είναι ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα ανάπτυξης ηγετικών στελεχών γυναικών υψηλών δυνατοτήτων. Το πρόγραμμα είναι μια συνεχής συνεργασία με τις εταιρείες που είναι μέλη του εταιρικού προγράμματος χορηγίας της FWA – γνωστές ως President’s Circle εταιρείες. Οι εταιρείες χορηγοί καλούνται να αναδείξουν εξαιρετικές γυναίκες, που υποδεικνύουν τον χαρακτήρα, τα επιτεύγματα, το πάθος και την ηγεσία που είναι κρίσιμα για την επιτυχία της εταιρείας που ανήκουν για να πάρουν μέρος στο ετήσιο FWA ηγετικό πρόγραμμα. Οι συμμετέχοντες του προγράμματος συνδυάζονται με έναν μέντορα, λαμβάνουν καθοδήγηση από executive coaches, παρακολουθούν εργαστήρια που έχουν σχεδιαστεί για την οικοδόμηση βασικών ηγετικών δεξιοτήτων και διευρύνουν τους δικτυακούς τους κύκλους, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν προσωπικούς και επαγγελματικούς δεσμούς με την ομάδα και άλλα μέλη του FWA.

Εθελοντική διδασκαλία για τον χρηματοοικονομικό προγραμματισμό

Η Financial Backpack επιτροπή προσφέρει εκπαιδευτικά εργαστήρια προς όφελος των νέων της τοπικής κοινότητας και των φοιτητών, με στόχο την ενίσχυση και την εκπαίδευσή τους ως προς την επίτευξη των προσωπικών τους οικονομικών στόχων. Οι συμμετέχοντες μαθητές θα αποκτήσουν πρακτικές δεξιότητες στο πώς να χειρίζονται τα οικονομικά τους και θα αποκτήσουν την αυτοπεποίθηση που απαιτείται για να κατανοήσουν και να χρησιμοποιήσουν με επιτυχία έννοιες όπως η αποταμίευση, οι επενδύσεις και η διαχείριση του πιστωτικού τους ιστορικού, τα οποία έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στη δημιουργία οικονομικής ευημερίας. Το πρόγραμμα τρέχει από εθελοντές του FWA οι οποίοι αγαπούν να μοιράζονται τις γνώσεις τους με τη νεότερη γενιά, ενώ παράλληλα ενισχύουν τις δικές τους δεξιότητές στην παρουσίαση κατά τη διδασκαλία του προγράμματος σπουδών.

Μέντορες για μαθητές Λυκείου και Κολλεγίου

Τα προγράμματα καθοδήγησης στο γυμνάσιο και το κολέγιο υπάρχουν για περισσότερα από 30 χρόνια και παρέχουν στις μελλοντικές γυναίκες ηγέτες την ευκαιρία να λάβουν υποστήριξη από επαγγελματίες γυναίκες τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό περιβάλλον. Η καθοδήγηση σε επίπεδο Γυμνασίου και Κολεγίου επιτρέπει στους μέντορες να ανταποκρίνονται στην κοινότητα βοηθώντας τους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους. Σε αντάλλαγμα, οι μέντορες επωφελούνται από την ανταλλαγή γνώσεων, την ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων και την ενίσχυση των διαπροσωπικών τους δεξιοτήτων, οι οποίες μπορούν τελικά να αναζωογονήσουν την καριέρα κάποιου.

Wall Street Exchange

Το πρόγραμμα Wall Street Exchange (WSE) της FWA δημιουργήθηκε το 1976 για φοιτητές ανώτερου επιπέδου που εργάζονται στην περιοχή της Νέας Υόρκης, οι οποίοι σύντομα θα ενταχθούν στο εργατικό δυναμικό. Από την έναρξη αυτού του προγράμματος, πάνω από 1.000 συμμετέχοντες στο WSE έχουν προσληφθεί μετά την αποφοίτησή τους και την ολοκλήρωση των εβδομαδιαίων συνεδριών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα ενημερωτικά εργαστήρια παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις εταιρείες που παρουσιάζουν, τον επαγγελματισμό, την ηγεσία και τις τεχνικές διαχείρισης σταδιοδρομίας.
Οι υποτροφίες FWA, τα εργαστήρια χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης, οι δραστηριότητες κοινοτικής υπηρεσίας και τα προγράμματα καθοδήγησης έχουν ωφελήσει περισσότερα από 5.600 άτομα για σχεδόν 50 χρόνια.
Οι μελετητές και οι καθοδηγούμενοι του FWA βιώνουν νέες και διαφορετικές ευκαιρίες εκπαίδευσης και καριέρας. Τους παρέχονται συμβουλές και υποστήριξη σε ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς τομείς και ενθαρρύνονται να αυξήσουν την πολιτιστική τους ευαισθητοποίηση. Το πρόγραμμα καθοδήγησης one-on-one του FWA έχει αναγνωριστεί ως πρότυπο πρόγραμμα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το εκτενές έργο του οργανισμού μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: https://www.fwa.org/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι επιλογές των θεμάτων της εβδομάδας που αξίζει να διαβάσετε, όπως αξιολογήθηκαν από τη δημοσιογραφική ομάδα του «Εθνικού Κήρυκα».

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ