x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Φοιτητές του Κουίνς Κόλετζ στο Ηπειρώτικο Μουσείο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Λαογραφικό Μουσείου του Συλλόγου Ηπειρωτών «Αναγέννηση», που στεγάζεται στο Ηπειρώτικο Σπίτι στην Αστόρια, επισκέφθηκαν οι φοιτητές του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Κουίνς Κόλετζ, με επικεφαλής την καθηγήτρια Δρα Μαρία Αθανασοπούλου.

Οπως τονίζεται από πλευράς του Κέντρου, στόχος της επίσκεψης ήταν να δοθεί η ευκαιρία στους φοιτητές να έρθουν σε μια διαδραστική επαφή με την ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου.

Τους φοιτητές υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αναγέννηση», Χρήστος Πανταζής, ο οποίος μίλησε για την Ιστορία του Μουσείου και προχώρησε σε ξενάγηση σε όλα τα εκθέματα.  Μαζί του ήταν τα μέλη Εύα και Βίκυ Καντλή, όπως επίσης και η Φωτεινή Κέκου, η οποία είναι απόφοιτος του Κουίνς Κόλετζ, προκειμένου να συνομιλήσουν με τους φοιτητές και την υποδιευθύντρια του Τμήματος.

Οι φοιτητές του Κέντρου Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών του Κουίνς Κόλετζ επισκέφθηκαν την Πέμπτη το Λαογραφικό Μουσείο της Ηπείρου, στο Ηπειρώτικο Σπίτι στην Αστόρια. ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΡ. ΜΑΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Οι φοιτητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον πίνακα που απεικονίζει την αυτοθυσία των Ελληνίδων γυναικών κατά τη διάρκεια της επανάστασης. Επιπλέον, έγινε ειδική αναφορά στα ποικίλα εκθέματα, τα οποία περιλαμβάνουν βιβλία, αντικείμενα λαϊκής τέχνης, αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές κεντημένες στο χέρι, ασημικά, φωτογραφίες και αργαλειούς.

Στο πλαίσιο της παρουσίας των φοιτητών, ο Χρήστος Πανταζής ανακοίνωσε πως ο Σύλλογος «Αναγέννηση» προσφέρει μια υποτροφία στην φοιτήτρια του Τμήματος, Μαρία Κουρελά, η οποία έχει καταγωγή από την Ηπειρο, από την πλευρά της γιαγιάς της. Στη συνέχεια, ο κ. Πανταζής τόνισε πως το Μουσείο είναι πάντα ανοικτό προς τους φοιτητές και τις νεότερες γενιές που ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με την ελληνική Ιστορία.

Οι φοιτητές του Κέντρου Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών του Κουίνς Κόλετζ επισκέφθηκαν την Πέμπτη το Λαογραφικό Μουσείο της Ηπείρου, στο Ηπειρώτικο Σπίτι στην Αστόρια. ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΡ. ΜΑΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συλλόγου διαβεβαίωσε πως η «Αναγέννηση» θα στηρίξει και φέτος το πρόγραμμα υποτροφιών του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών, ενώ θα συμμετέχει και στη μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαϊου, για την επέτειο ίδρυσης των 50 ετών, η οποία έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η εκδήλωση της 17ης Μαϊου θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθότι τα έσοδά της θα αξιοποιηθούν για τη διατήρηση των προγραμμάτων και εν γένει της βιωσιμότητας του Κέντρου Βυζαντινών Σπουδών, το οποίο, μετά την κατάργηση του σχετικού κονδυλίου της Πολιτείας, θα πρέπει να διαθέτει δικούς του πόρους, προκειμένου να εξακολουθήσει να λειτουργεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και περηφάνειας η μεγάλη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο με την οποία ο Ελληνισμός της Νέας Υόρκης τιμά την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ