x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Φρανκ Παλόνε: Ενεργήστε για τη Συρία

05 Δεκεμβρίου 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Νέα έκκληση προς τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να εντείνει τις πιέσεις του προς τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ούτως ώστε να επέλθει η αποκλιμάκωση στη Βόρεια Συρία, απηύθυνε ο φιλέλληνας ομοσπονδιακός βουλευτής των Δημοκρατικών, Φρανκ Παλόνε (Frank Pallone).

Ειδικότερα, ο κ. Παλόνε, προχώρησε στη σχετική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα με αφορμή άρθρο του αρχηγού των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Μαζλούμ Αμπντί (Mazloum Abdi), μέσω του οποίου κάλεσε τη Δύση και τις ΗΠΑ να μην αντιμετωπίσουν με απάθεια την τουρκική επέμβαση στη Βόρεια Συρία.

«Αυτή είναι μια σημαντική έκκληση από τους συμμάχους μας στη Συρία που βοήθησαν για τη νίκη εναντίον του ISIS. Η διακυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να ακούσει το μήνυμά τους και να ασκήσει πίεση στον Ερντογάν για να επιζητήσει μια ειρηνική λύση. Δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλον πόλεμο να αποσταθεροποιήσει τη Μέση Ανατολή και να επιτρέψει στους εξτρεμιστές να επανεμφανιστούν», τονίζει ο Παλόνε.

Στο σχετικό άρθρο, με τίτλο «Είμαστε ο πιο πιστός σύμμαχος της Αμερικής στην Συρία. Μην μας ξεχάσετε», ο Αμπντί υπενθυμίζει τη στρατηγική σημασία του SDF στη μάχη ενάντια στους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους και επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι θα πρέπει να υπάρξει μια δραστική και αποτελεσματική παρέμβαση από τον Λευκό Οίκο.

«Αυτή τη φορά, η απειλή δεν έρχεται από τον τρόμο του Ισλαμικού Κράτους, αλλά από έναν σύμμαχο των ΗΠΑ και μέλος του ΝΑΤΟ. Για περισσότερο από μια εβδομάδα, η κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύει βόμβες προς τις πόλεις μας, σκοτώνοντας πολίτες, καταστρέφοντας κρίσιμες αστικές υποδομές και στοχοποιώντας τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις που εργάζονται για να περιορίσουν το Ισλαμικό Κράτος», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Αμπντί, αρνούμενος ότι υπάρχει οποιαδήποτε εμπλοκή στην τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, την οποία καταδίκασε, και καταλήγοντας ότι το μίσος μεταξύ Τούρκων και Κούρδων καλλιεργείται από τον Ερντογάν για πολιτικούς λόγους.

«Δεν ζητάμε από κανέναν να πολεμήσει για εμάς. Οι άνθρωποί μου εξακολουθούν να είναι εδώ, διότι έχουμε αντισταθεί μόνοι μας αμέτρητες φορές στο παρελθόν. Εάν πρέπει, θα αντισταθούμε ξανά. Αυτό που ζητάμε είναι ο κόσμος να είναι κοντά μας σε μια ακόμη δύσκολη αποστολή: Την ειρήνη», αναφέρει το άρθρο, προσθέτοντας ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά το παρελθόν, έριχνε τους τόνους όταν διαπραγματευόταν με το PKK, δηλώνοντας μάλιστα ότι ο SDF μπορεί να λειτουργήσει ως αρωγός προκειμένου αυτές οι διαπραγματεύσεις να ξεκινήσουν ξανά.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να κάνει άμεσα τα απαραίτητα βήματα για να αποτρέψει την τουρκική εισβολή και να προωθήσει πολιτική λύση στο Κουρδικό, βασιζόμενη στη δημοκρατία, την συνύπαρξη και τα ίσα δικαιώματα», καταλήγει ο Αμπντί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Περικλής Ναβάμπ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PITCO Foods, μιας κορυφαίας εταιρείας χονδρεμπορίας και διανομής τροφίμων, εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του The Hellenic Initiative (THI) (Ελληνική Πρωτοβουλία).

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ