x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Φλόριδας

ΤΑΜΠΑ. ΦΛΟΡΙΔΑ. Την ανάγκη ενεργού συμμετοχής της Ομογένειας στο έργο των διαφόρων φορέων της, υποδηλούσαν οι αναφορές στελεχών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλόριδας, που μίλησαν με εκτίμηση για το έργο, τους στόχους και τους προγραμματισμούς της εν λόγω οργάνωσης, κατά τη γενική συνέλευση το βράδυ της Τετάρτης.

«Χρειάζεται συμμετοχή και δράση», είπε χαρακτηριστικά ο ταμίας της Ομοσπονδίας, Νίκος Φενάκης, παροτρύνοντας με τον τρόπο αυτό τα μέλη της οργάνωσης όχι μόνο να δίνουν το παρών τους, αλλά και να δραστηριοποιούνται στους πάσης φύσεως στόχους της.

Με την ευκαιρία που νωρίτερα είχε γίνει σύντομος απολογισμός των κυριότερων πεπραγμένων από πέρυσι μέχρι και φέτος, ο κ. Φενάκης τόνισε ότι «για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά, χρειάζονται χρήματα, όλες οι δράσεις απαιτούν χρήματα».

Από την πλευρά του, ο Πήτερ Θεοφάνους, παλαιό και έμπειρο στέλεχος του Παγκύπριου Συλλόγου Φλόριδας, υποστήριξε την ανάγκη μεγαλύτερης συμμετοχής στις συνεδριάσεις. Αυτό, βοηθά στην καλύτερη ενημέρωση της Ομογένειας, στη μεγαλύτερη ανταλλαγή απόψεων και στην πιο αποτελεσματική αναζήτηση λύσεων, όταν υπάρχει ανάγκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ομιλία του τέως προέδρου της Ομοσπονδίας, Μιχάλη Αλεξάνδρου, ο οποίος υποστήριξε ότι «οι σύλλογοι πάσχουν» σήμερα, γενικεύοντας την κατάσταση που επικρατεί στις ομογενειακές οργανώσεις παντού στην Αμερική. Εξαίρεση αποτελούν οι Κρήτες, όπως είπε, οι οποίοι προσελκύουν και έχουν κοντά τους τη νεολαία, με τα χορευτικά τους. Ο κ. Αλεξάνδρου έκανε σύσταση σε όλους τους ομογενειακούς συλλόγους να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα και να δημιουργήσουν χορευτικές ομάδες για τη νεολαία.

Εξάλλου, ο κ. Αλεξάνδρου υποστήριξε ότι η Ομοσπονδία Φλόριδας δεν είναι ανταγωνιστική στις εκδηλώσεις των σωματείων-μελών της. Κάλεσε, επίσης, τα μέλη να πληρώσουν τις συνδρομές που καθυστερούν και να παρακολουθούν το έργο της Ομοσπονδίας. «Τα σωματεία που συμμετέχουν, ωφελούνται», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Καλύτεροι λίγοι και δυνατοί».

Ο κ. Αλεξάνδρου τόνισε, ακόμα, ότι πιστεύει πως «υπάρχει μια αναγέννηση στην Ομοσπονδία». Ενα από τα τμήματα που παράγουν έργο, θεωρεί ότι είναι η Επιτροπή Εθνικών Θεμάτων η οποία συνεδριάζει κάθε εβδομάδα, παρακολουθεί τα θέματα που αφορούν τη γενέτειρα και ενημερώνει τους Αμερικανούς πολιτικούς, ζητώντας την υποστήριξή τους.

Για το θέμα αυτό, μίλησε και ο πρόεδρος της εν λόγω Επιτροπής, Τάσος Μπογδάνος, που είναι και β’ αντιπρόεδρος της οργάνωσης.

Στο θέμα της μεγαλύτερης συμμετοχής σωματείων στην Ομοσπονδία, αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών, Μάικ Φραγκέδης.

Απόντος του προέδρου της Ομοσπονδίας, Νίκου Αντον, περιληπτική αναφορά στα κυριότερα πεπραγμένα, από πέρυσι μέχρι και φέτος, έκανε η α’ αντιπρόεδρος, Γιώτα Φραγκέδη. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα γραφεία που χρησιμοποιεί η Ομοσπονδία στο Τάρπον Σπρινγκς, στην αναβάθμιση του Facebook, σε ομιλίες που οργανώθηκαν, στο θέμα της συνένωσης όλων των ομοσπονδιών της Αμερικής, στη συμμετοχή των ομογενών στις εθνικές εκλογές της Ελλάδος, σε εράνους που πραγματοποιήθηκαν, σε εθιμοτυπική επίσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στον νέο δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς, σε επιστολή που εστάλη για τον κρατούμενο από τις αλβανικές αρχές, εκλεγμένο δήμαρχο της Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, στη δημιουργία εβδομαδιαίας ραδιοφωνικής εκπομπής, σε συνεργασία της Ομοσπονδίας με το Tampa Museum of Arts, στη χορήγηση υποτροφιών και στη συνάντηση στην Τάμπα με τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο ιδιόκτητο οίκημα του Συλλόγου Μακεδόνων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ