x
 

Γενικά Νέα

Γεύμα στους φοιτητές της Βοστώνης την Ημέρα των Ευχαριστών από το Μαλιώτειο

ΒΟΣΤΩΝΗ. Το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο για δεύτερη χρονιά φέτος θα προσφέρει στους φοιτητές του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, αλλά και σε δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες εξ’ Ελλάδος και Ελληνοαμερικανούς και φιλέλληνες, οι οποίοι φοιτούν σε πανεπιστήμια της Βοστώνης, γεύμα την Ημέρα των Ευχαριστιών την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.

Το γεύμα θα προσφερθεί δωρεάν από τις 2 έως τις 4 η ώρα το απόγευμα στους χώρους του Κέντρου. Το Γεύμα γίνεται και φέτος εφικτό χάρη στη δωρεάν παροχή των γαλοπούλων, αλλά και όλων των συστατικών για την προετοιμασία του γεύματος από το Φιλανθρωπικό Ιδρυμα της οικογένειας του Νίκου Μανώλη από το Ντράκετ της Μασαχουσέτης, το γνωστό The Manolis Family Foundation. Στις οικογένειες των φοιτητών που έχουν μικρά παιδιά το Μαλιώτειο Κέντρο θα μοιράσει δώρα. Από τις μέχρι τώρα συμμετοχές υπολογίζεται ότι ο αριθμός των φοιτητών θα ξεπεράσει τους ογδόντα.

Υπογραμμίζεται ότι κάτι τέτοιο γίνεται για δεύτερη φορά στην πεντηκονταετή ιστορία του Μαλιωτείου Κέντρου, ενώ η πρωτοβουλία ανήκει στην διευθύντριά του Χρυσούλα Κουρκουντή, συνεργάτες της οποίας πήγαν στην πόλη Ντράκετ όπου εδρεύει το Ιδρυμα της Οικογένειας Μανώλη και παρέλαβαν τις γαλοπούλες και όλα τα απαραίτητα συστατικά παρασκευής του γεύματος.

Η πρόσκληση του Μαλιώτειου Κέντρου προς τους φοιτητές των πανεπιστημίων Βοστώνης για το Γεύμα της Ημέρας των Ευχαριστιών. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΛΙΩΤΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ

Η κυρία Κουρκουντή εξέφρασε και δημόσια τις ευχαριστίες στην οικογένεια Μανώλη, λέγοντας, πως «ευχαριστούμε θερμότατα το Ιδρυμα The Manolis Family Foundation για την προσφορά και γενναιοδωρία του παροχής όλων των υλικών για ένα πλούσιο και γευστικό γεύμα των Ευχαριστιών για τους φοιτητές οι οποίοι είτε δεν έχουν οικογένειες στην Αμερική προερχόμενοι εξ’ Ελλάδος, είτε είναι σε μακρινές πάλεις και πολιτείες της Αμερικής».

Είπε επίσης, πως «αυτή τη μεγάλη μέρα και γιορτή των Ευχαριστών που είναι κατ’ εξοχήν ημέρα οικογενειακή δεν πρέπει κανείς να είναι μόνος του, αλλά όλοι να νιώθουν το οικογενειακό περιβάλλον και θαλπωρή».

Θα προσφερθούν επίσης ελληνικά γλυκίσματα, ενώ θα υπάρχει και ελληνική μουσική.

Συνιστάται όπως όσοι προγραμματίζουν να συμμετάσχουν να ειδοποιήσουν μέσω email τον συνεργάτη της κυρίας Κουρκουντή, τον κ. Χρήστο Κατερινάκη, στην ηλεκτρονική διεύθυνση ckateri[email protected] προκειμένου να υπάρξει καλύτερος προγραμματισμός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ