x
 

Πολιτική

Για αποτυχία του ΟΗΕ στην Πύλα κάνει λόγο ο «ΥΠΕΞ» του ψευδοκράτους

29 Νοεμβρίου 2023

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Αμετάβλητη παραμένει η κατάσταση και στην ακριτική Πύλα. Η τουρκική πλευρά όχι μόνο κωλυσιεργεί αλλά αμφισβητεί και τη «συναντίληψη» που σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη είχε επιτευχθεί για εκτόνωση της κρίσης στην περιοχή.

Ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, μιλώντας στη «βουλή» αναφέρθηκε στις εξελίξεις που αφορούν την Πύλα, κάνοντας λόγο για «αποτυχία του ΟΗΕ».

Ανέφερε: «Η ελληνοκυπριακή πλευρά διαπράττει αμέτρητες παραβιάσεις στη νεκρή ζώνη εδώ και χρόνια και τα Ηνωμένα Έθνη δεν έπραξαν τίποτα. Κάθε φορά που αναφέραμε τον δρόμο της Πύλας, τα Ηνωμένα Έθνη ήρθαν εναντίον μας. Αυτή τη φορά είπαμε ότι αυτός ο δρόμος θα κατασκευαστεί. Όταν ξεκίνησαν οι εργασίες για τον δρόμο στις 23 Οκτωβρίου μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, παρατηρήσαμε ότι αδειοδοτήθηκε η ελληνοκυπριακή πλευρά για να πραγματοποιήσει εργασίες για διαχωρισμό οικοπέδων».

«Αυτό που λένε οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ, είναι ότι το καθήκον τους είναι να διατηρήσουν το status quo. Μπορείτε να χτίσετε έναν ρόδινο κόσμο όσο θέλετε, να τον ονομάσετε λύση, όμως ο πραγματικός κόσμος δεν λειτουργεί έτσι», ανέφερε ο Τ. Ερτουγρούλογλου.

Ο λεγόμενος «ΥΠΕΞ» ισχυρίστηκε ακόμη ότι «η διεθνής αναγνώριση της ελληνοκυπριακής πλευράς ως Κυπριακή Δημοκρατία» συνιστά την ουσία του κυπριακού προβλήματος. Επέκρινε την «ελληνοκυπριακή διοίκηση» ότι «χρησιμοποιεί το αναγνωρισμένο καθεστώς της ως όπλο εναντίον των Τουρκοκυπρίων».

Αναφερόμενος σε ιστορικά, όπως υποστήριξε, γεγονότα, είπε ότι «είναι τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που δημιούργησαν το κυπριακό πρόβλημα», υπονοώντας ότι η διάλυση της εταιρικής σχέσης του 1960 μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων ήταν επιζήμια για τους τελευταίους. Υποστήριξε ότι οι Τουρκοκύπριοι ήταν ικανοποιημένοι με την αρχική εταιρική σχέση, αλλά η διάλυση οδήγησε σε μια κατάσταση όπου «αυτός που σκότωσε ανταμείφθηκε, αυτός που σκοτώθηκε εξακολουθεί να κατηγορείται».

Ο κ. Ερτουγρούλογλου κατηγόρησε τον ΟΗΕ και την ΕΕ με το πρόσχημα ότι «υιοθετούν πολιτικές εχθρικές προς τους Τουρκοκύπριους» και ισχυρίστηκε ότι πολιτική ισότητα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κυριαρχική ισότητα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Πολύ κακό για το τίποτα τελικά με τη σύλληψη, έκδοση και τη δίκη που δεν έγινε ποτέ, του Τ/κ δικηγόρου Ακάν Κιουρσιάτ, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες για σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ