x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Για κάποιους το πένθος είναι απλά πρόσχημα

Πορείες διαμαρτυρίας για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Οι πολίτες βγήκαν να διαμαρτυρηθούν για τις ευθύνες που (αναμφίβολα) υπάρχουν και από τις οποίες χάθηκαν αθώες ζωές δεκάδων ανθρώπων.

Στο περιθώριο όμως αυτών των ειρηνικών κατά γενική ομολογία διαδηλώσεων, σημειώθηκαν και έκτροπα, τα οποία δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις είναι λίγο έως πολύ αναμενόμενα. Γιατί όμως είναι αναμενόμενα; Γιατί, όπως έχει αποδειχθεί, η πραγματική αιτία για την οποία πραγματοποιούνται οι διαδηλώσεις αυτές, όπως το πένθος στη σημερινή περίπτωση, είναι απλά πολλές φορές το πρόσχημα είτε για να εκδηλώσουν ορισμένοι την οργή τους, είτε για να χρησιμοποιηθεί η δήθεν οργή τους προκειμένου να προκληθεί αναταραχή και να εξυπηρετηθούν σκοτεινές πολιτικές ατζέντες.

Τι άλλη εξήγηση, για παράδειγμα, μπορεί να δώσει κάποιος στο ότι κατά τη σημερινή πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή το πένθος και το τραγικό συμβάν των Τεμπών κάποιοι βανδάλισαν το μνημείο των θυμάτων της Μαρφίν; Είναι ένδειξη πένθους ο βανδαλισμός μνημείου θυμάτων άλλης τραγωδίας; Προφανώς και όχι. Κάποιοι ίσως πουν ότι οι βάνδαλοι που παρεισφρέουν στις κατά τα άλλα ειρηνικές πορείες δεν έχουν καμιά σχέση με τους πολίτες που συμμετέχουν αυτοβούλως και εκφράζουν αυθόρμητα τη διαμαρτυρία τους προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως βέβαια προς την κυβέρνηση.

Ο αντίλογος όμως είναι ότι ναι μεν δεν έχουν σχέση με τους απλούς πολίτες, αλλά η πράγματι αυθόρμητη και ανιδιοτελής συμμετοχή των πολλών γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους λίγους που έχουν τη δική τους κρυφή ατζέντα. Και αυτό θα πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητό από την κοινή γνώμη. Δυστυχώς, η κοινωνία στην οποία ζούμε δεν είναι αγγελικά πλασμένη, ακόμα και ο πόνος και η θλίψη είναι για κάποιους εμπορεύσιμα αντικείμενα, γίνονται εργαλεία στην επίτευξη των όποιων στόχων τους. Οι συνειδητοποιημένοι πολίτες ας γίνουν εμπόδια στα όποια σχέδιά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανάμεσα σε όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, με κορυφαίο βέβαια την τραγωδία στα Τέμπη, φαίνεται πως δεν δίνεται η αρμόζουσα προσοχή σε ένα άκρως σημαντικό θέμα, την εκπληκτική ανάπτυξη της Οικονομίας της χώρας.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ