x
 

Πολιτική

Για τα Βαρώσια συζήτησαν Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και Αννίτα Δημητρίου

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Κυπριακό και εσωτερική διακυβέρνηση συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, η οποία δήλωσε ότι το πρωί έστειλε στους ομολόγους της των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕΕ αλλά και στους προέδρους του ΕΛΚ, επιστολή ενημερώνοντας για τις εξελίξεις γύρω από το Βαρώσι. Τους καλεί, δήλωσε, «να υπερασπιστούν το δίκαιο και τη νομιμότητα».

Η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι στο διάβημά της καταγγέλλει την πάγια επιδίωξη της Τουρκίας για υφαρπαγή των ελληνοκυπριακών περιουσιών στην Αμμόχωστο και σε άλλες κατεχόμενες περιοχές, την οποία, όπως επισημαίνει, μεθοδεύει συστηματικά η Τουρκία μέσω της «Επιτροπής Ακίνητης Iδιοκτησίας» προς εξυπηρέτηση των διχοτομικών της στόχων.

Αναφερόμενη στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, η κ. Δημητρίου σημείωσε ότι ενημερώθηκε για τις ενέργειες και τα διαβήματα στα οποία προβαίνει η Κυπριακή Δημοκρατία μετά και τα όσα αφορούν τις περιουσίες στην περιφραγμένη περιοχή της Αμμοχώστου, αλλά ενημέρωσε και η ίδια για τις ενέργειες της Βουλής αλλά και του κόμματός της για το ίδιο θέμα. «Συμφωνούμε στον στόχο της επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων, της κινητικότητας, της αξιοποίησης κάθε βήματος κι ευκαιρίας όχι μόνο για ενημέρωση, αλλά και για ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων», είπε.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ανέφερε η κ. Δημητρίου, την ενημέρωσε για τις συναντήσεις που είχε πρόσφατα και ποιες ενέργειες δρομολογούνται. «Σημασία έχει να συνειδητοποιήσουμε ότι όλες και όλοι έχουμε ευθύνη και ως πολιτικές δυνάμεις, αλλά και ως άτομα, να υπηρετήσουμε τον στόχο της επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων. Αυτή είναι και η ουσία των δικών μας πρωτοβουλιών», πρόσθεσε.

Ανέφερε περαιτέρω ότι συζητήθηκαν επίσης θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, όπως νομοσχέδια που επίκειται να κατατεθούν στη Βουλή, «αλλά και κάποιοι χειρισμοί για τους οποίους καταθέσαμε τη δική μας άποψη».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο ΔΗΣΥ έχει δηλώσει αντιπολίτευση, αλλά στη Βουλή θα χρειαστούν και ψήφοι από τον Συναγερμό για να περάσουν κάποια νομοσχέδιο της κυβέρνησης, η κ. Δημητρίου είπε ότι αυτή η συζήτηση έχει λήξει και θέλουν απρόσκοπτα να συνεχίσουν το έργο και της πορεία τους ως κόμμα.

«Πολιτικές θέσεις καταθέτουμε και υπεύθυνη πολιτική παράταξη παραμένουμε. Νομίζω έχετε ήδη διαπιστώσει ότι εκεί που συμφωνούμε το λέμε, εκεί που διαφωνούμε το λέμε και βγαίνουμε πιο έντονα μέσω της δικής μας τεκμηρίωσης και επιχειρηματολογίας. Κι έτσι θα συνεχίσουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Προεδρικό και Πινδάρου επιχειρούν να στήσουν γέφυρες συνεννόησης και συνεργασίας και να αφήσουν κατά μέρος τις όποιες διαφωνίες τους.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ