x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Γιάννης Μητρόπουλος στο «Περιοδικό»: Ορκος τιμής η συνέχεια του έργου της AHEPA

Ο κ. Γιάννης Μητρόπουλος είναι ύπατος κυβερνήτης στην Περιοχή 10 της AHEPA, που περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη. To 2005 έγινε μέλος της ΑHEPA ξεκινώντας ως ιδρυτικός πρόεδρος στο τμήμα της Καλαμάτας HJ-07 «Παπαφλέσσας» ΑHEPA Μεσσηνίας, το οποίο δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2006. Από το 2009 μέχρι το 2011 έκανε την θητεία του ως κυβερνήτης στην Περιφέρεια 25 AHEPA Hellas. Από τον Ιούλιο του 2021 ανέλαβε ύπατος κυβερνήτης για τις τρεις Περιφέρειες Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη. Οι Περιφέρειες στις οποίες είναι επικεφαλής, απαριθμούν σήμερα περίπου 72 τμήματα και πιθανότατα μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρχουν πάνω από 2000 μέλη μέσα σε αυτά. Τα 51 από αυτά τα τμήματα βρίσκονται στην Ελλάδα, τα 15 βρίσκονται στις χώρες της Ευρώπης και 6 τμήματα βρίσκονται στην Κύπρο. Ο ύπατος κυβερνήτης Γιάννης Μητρόπουλος είναι μηχανικός μηχανολόγος με εξειδίκευση στην Συμβουλευτική Επιχειρήσεων.

Ποια είναι τα βασικά θέματα στα οποία στοχεύσατε, όταν αναλάβατε τις ευθύνες του ύπατου κυβερνήτη;

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου, τα βασικά πράγματα στα οποία στόχευσα και για τα οποία συνεργάστηκα με τους κυβερνήτες των περιοχών των οποίων έχω στην ευθύνη, ήταν τα εθνικά μας θέματα, η ελληνική γλώσσα και το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Μέσα στα χρόνια, πολλά από τα τμήματά μας στις τρεις Περιφέρειες έχουν αναπτύξει σημαντική δράση επάνω σε αυτούς τους τρεις πυλώνες.

Επειδή θίξατε τα εθνικά μας θέματα, πώς ακριβώς λειτουργείτε χωρίς να είστε λομπίστες και χωρίς να συμμετέχετε σε πολιτικές αποφάσεις;

Ο ύπατος κυβερνήτης κ. Γιάννης Μητρόπουλος με τον πρόεδρο του ΔΣ της AHEPA κ.
Νίκο Καρακώστα κατά την εκδήλωση για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Εμείς δεν κάνουμε πολιτική και δεν έχουμε λόμπι. Αυτό το οποίο γίνεται και σε επίπεδο κεντρικό κυρίως, αυτό που ενδιαφέρει, είναι να υπάρχει η καλή πληροφόρηση όλων των παραγόντων που εμπλέκονται σε ένα θέμα, έτσι ώστε να γίνεται σωστή ενημέρωση από την πλευρά την δική μας και οι άνθρωποι που βρίσκονται σε σημεία που λαμβάνονται οι αποφάσεις, να μπορούν να έχουν μία ολοκληρωμένη εικόνα, για το πώς διαδραματίζονται οι καταστάσεις και να μπορούν να έχουν μια φιλική τοποθέτηση και φιλική σχέση με την χώρα μας.

Στο θέμα της ελληνικής γλώσσας τι προσπάθειες καταβάλλετε για την διατήρησή της;

Στο θέμα της ελληνικής γλώσσας προσπαθούμε να δούμε το πώς μπορεί η γλώσσα αυτή, η οποία εμπεριέχει μέσα της όλο αυτό το μεγαλείο του Ελληνισμού, να καθιερωθεί παγκοσμίως και να δημιουργηθεί μία «Παγκόσμια Ημέρα -μέσω της UNESCO- για την Ελληνική Γλώσσα» και ως τέτοια ημέρα ήδη προκρίνεται η 9η Φεβρουαρίου. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες από όλους και από μέλη μας, ειδικούς καθηγητές, που ασχολούνται τώρα με το θέμα, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μία παγκόσμια ημέρα για την Γλώσσα την Ελληνική.

Τι τίτλο θα βάζατε στα 100 χρόνια που γιορτάζει η AHEPA;

Εκατό χρόνια προσφοράς στον Ελληνισμό, 100 χρόνια προσφοράς στην Εκπαίδευση, 100 χρόνια δράσης σε Επίπεδο Κοινωνικής Ευθύνης, 100 χρόνια με πάνω από 1 εκατομμύριο μέλη της AHEPA, τα οποία δραστηριοποιούνται και παράγουν έργο προς όφελος της κοινωνίας.

Τι σημαίνει η γιορτή των 100 χρόνων της AHEPA για εσάς;

Ο ύπατος κυβερνήτης Ευρώπης, Ελλάδας
και Κύ πρου Γιάννης Μητρόπουλος.

Εκατό χρόνια, μια σημαντική στιγμή της Ιστορίας, όπου επιβεβαιώνεται η επιλογή των οκτώ πρώτων μελών, που ξεκίνησαν την AHEPA, στις 26 Ιουλίου 1922 στην Ατλάντα της Γεωργίας και δημιούργησαν την Οργάνωση αυτή στηριζόμενοι σε πέντε βασικούς πυλώνες, τον Ελληνισμό, την Φιλανθρωπία, την Εκπαίδευση, την Ατομική και Οικογενειακή Αριστεία και την Κοινωνική Ευθύνη. Η γενιά που βρίσκεται σήμερα στην AHEPA έχει πάρει την σκυτάλη από τους προηγούμενους και συνεχίζουμε όλοι όσοι ανήκουμε σε αυτήν, με πίστη στο έργο αυτό, ένα έργο μεγάλο, το οποίο έχει να επιδείξει μία τεράστια δράση σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα αναφερθώ στην Ελλάδα στο γνωστό σε όλον τον Κόσμο Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» στην Θεσσαλονίκη, την πτέρυγα στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα, δεκάδες Ιατρικά Κέντρα Υγείας, τα οποία έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα από τα μέλη μας, εκατομμύρια δολάρια, τα οποία έχουν δοθεί στους πληγέντες από τις φωτιές του 2007, χιλιάδες δέντρα ελαιόδεντρα, σημαντικές προσφορές για τους πληγέντες στο Μάτι, Νέα Μονάδα Εγκαυμάτων, η οποία ετοιμάζεται στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και πόσα άλλα. Εκατομμύρια δολάρια τα οποία έχουν έρθει σε ιατρικό εξοπλισμό σε πολλά νοσοκομεία της χώρας μας στην Ελλάδα. Γίνονται προσπάθειες μεγάλες, τμήματά μας στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, να βοηθήσουν το Κράτος και την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην κατάσβεση των πυρκαγιών, με δωρεές πυροσβεστικών οχημάτων, όπως ήδη πραγματοποίησε το Τμήμα μας HJ-45 Maritime «Αγιος Νικόλαος», πολύ μεγάλο εξοπλισμό, στήριξη των εθελοντών πυροσβεστών εκ των οποίων, ένα Σώμα το στείλαμε στην Αμερική και εκπαιδεύτηκε κατάλληλα από εκεί από την αντίστοιχη υπηρεσία και πολλά άλλα.

Ποιος είναι ο στόχος σας για τα επόμενα 100 χρόνια;

Η AHEPA βρίσκεται κοντά σε όλες τις κυβερνήσεις της χώρας μας και στέκεται αρωγός στα αιτήματα και τις προσπάθειες που γίνονται, για να μπορέσουν να βελτιωθούν πολλά εδώ στην Ελλάδα. Η Οργάνωσή μας είναι μία προοδευτική οργάνωση, έχει μεγάλη δυναμική, τεράστια αναγνωρισιμότητα και μέσα από όλο αυτό το έργο της νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που συμβάλλουμε όσοι έχουμε την τιμή να φέρουμε στο πέτο μας το σήμα της AHEPA. Εμείς όλοι έχουμε κάνει όρκο τιμής, ότι θα συνεχίσουμε να παράγουμε αυτό το έργο, που βασίζεται στα ιδανικά και τις αξίες του Χριστιανισμού και του Ελληνισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ανατροπές και αλλαγές έφερε ο τελευταίος χρόνος ανάμεσα στους Ελληνες και  Ομογενείς Κροίσους, καθώς κάποιοι έβγαλαν και κάποιοι έχασαν δισεκατομμύρια.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Το συγκρότημα «Sounds of Cyprus» στους δρόμους του Μανχάταν

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ελενα Χρίστου, ο Πήτερ Δούσκαλης και ο Αλεξ Τασόπουλος πραγματοποίησαν μια συναυλία κυπριακής μουσικής για Νεοϋορκέζους και τουρίστες στο κέντρο του Μεγάλου Μήλου, την Times Square.

«Ταξιδεύω Γρεβενά» – Στη Λίμνη Μαυραναίων (Βίντεο)

ΓΡΕΒΕΝΑ. Το ένατο διαδικτυακό βίντεο της τουριστικής καμπάνιας του Δήμου Γρεβενών με τίτλο «Ταξιδεύω Γρεβενά», παρουσιάζει την πανέμορφη τεχνητή λίμνη της κοινότητας Μαυραναίων, η οποία απέχει μόλις δέκα χιλιόμετρα από την πόλη των Γρεβενών.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας