x
 

Κοινωνία

Γιώργος Λιάγκας στο «Περιοδικό» του «Ε.Κ.»: Η Ομογένεια ομόφωνα λέει «είστε η παρέα μας»

Ο Γιώργος Λιάγκας δίνει την πρώτη του συνέντευξη στην Αμερική στο «Περιοδικό» του «Εθνικού Κήρυκα». Τα καλοκαίρια στην Ελλάδα οι ομογενείς τον αγκαλιάζουν και όταν τον δουν το πρώτο που του λένε με ενθουσιασμό είναι: «Είστε η παρέα μας στην Αμερική, μας κρατάτε συντροφιά, ζούμε μέσα από εσάς την Ελλάδα μας».

Αν και ο Γιώργος Λιάγκας δεν δίνει εύκολα συνεντεύξεις, με μεγάλη χαρά δέχτηκε την πρόσκλησή μου να μιλήσει και να ανοιχτεί στην Ομογένεια.

Πείτε μας δυο λόγια για εσάς και την οικογένειά σας.

Η οικογένειά μου είναι τα παιδιά μου κι εγώ και αν μπορούμε να πούμε και η σκυλίτσα μου η «Φούσκα». Τα αγόρια μου πια είναι 13 και 10 χρόνων. Εχω το δυσμενές προνόμιο να είμαι μπαμπάς χωρισμένος με αποτέλεσμα να μην έχω τα παιδιά το βράδυ στην καθημερινότητα και όπως όλοι οι χωρισμένοι μένουν τα παιδιά μαζί μου 5-6 νύχτες το μήνα και τις υπόλοιπες μέρες φροντίζω όταν τελειώνω τη δουλειά μου να είμαι μαζί τους όσο το δυνατόν περισσότερο και κυρίως στις εξωσχολικές τους δραστηριότητες. Και βέβαια στις διακοπές, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, το καλοκαίρι.

Επάγγελμα ή οικογένεια; Τι βαραίνει περισσότερο;

Πτήση με Phantom-F4 της Πολεμικής Αεροπορίας στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, ως συγκυβερνήτης, μετά από ειδική άδεια που πήρε από το υπουργείο Αμυνας για λογαριασμό ρεπορτάζ στο «Star Channel» όπου εργαζόταν τότε.

Μέχρι να αποκτήσεις παιδιά νομίζω αυτό που βαραίνει περισσότερο στους ανθρώπους και ειδικά στους ανθρώπους που κάνουν ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό επάγγελμα όπως αυτό που επέλεξα να κάνω, βαραίνει η δουλειά και συγκεκριμένα στο επάγγελμα αυτό που αισθάνεσαι και λίγο, κακώς μεν, ότι είσαι το κέντρο του Κόσμου, θεωρείς ότι όλα γυρίζουν γύρω από σένα. Οταν όμως κάνεις παιδιά με ένα μαγικό τρόπο καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι το κέντρο του Κόσμου, μεταφέρεται από σένα στα παιδιά όπου πια σκέφτεσαι και λειτουργείς βάσει αυτών και όχι βάσει του εαυτού σου. Αυτό βέβαια είναι το σωστό, δεν σημαίνει ότι μπορεί να το κάνουν όλοι, τουλάχιστον εγώ αυτό κάνω πια.

Ποιες ήταν οι αποφάσεις-«κλειδί» στα επαγγελματικά σας;

Οι αποφάσεις-«κλειδί» ήταν όταν τελείωσα τις σπουδές μου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ως μηχανολόγος-μηχανικός. Δούλεψα μια μέρα ως μηχανικός και το ίδιο βράδυ κατάλαβα ότι είναι κάτι που δεν μ’ αρέσει καθόλου. Τώρα αν έκανα καλά ή όχι δεν μπορώ να το γνωρίζω. Εκεί λοιπόν ήρθα σε πολύ μεγάλη ρήξη με τον αείμνηστο πατέρα μου, τσακώθηκα, έφυγα από το σπίτι για δυο μήνες, γύρναγα μόνος μου.

Στη Μονεμβασιά πέρυσι με τη σκυλίτσα του τη «Φούσκα» που φέτος έγινε δύο.

Ακολούθησα το όνειρό μου, αυτό που έκανα ερασιτεχνικά όταν σπούδαζα για να βγάζω χαρτζιλίκι, να κάνω τον δημοσιογράφο, τον ρεπόρτερ και έγινε αυτό που είμαι σήμερα με όλα τα εμπόδια. Νομίζω ότι αυτή ήταν η πιο κρίσιμη απόφαση της ζωής μου, να μην ασχοληθώ με αυτό που σπούδασα αλλά να ασχοληθώ με κάτι που προέκυψε τυχαία στη ζωή μου αλλά μου άρεσε πάρα πολύ. Ηταν το τέλος μιας σημαντικής αρχής.

Και απ’ όσο γνωρίζω με τον πατέρα σας ήσασταν πολύ κοντά.

Με τον πατέρα μου ήμουν πάρα πολύ κοντά γιατί είχα δύσκολα παιδικά χρόνια υπό την έννοια ότι οι γονείς μου δεν είχαν ένα καλό διαζύγιο. Χώρισαν με πάρα πολλή ένταση. Κι εγώ στα πρώτα πολλά χρόνια της ζωής μου, επειδή οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν εφτά, έζησα μόνο με τον πατέρα μου και ως μητρικό πρότυπο είχα τη γιαγιά μου, την μητέρα του πατέρα μου, την Ουρανία. Η μητέρα μου για πολλά χρόνια ήταν απούσα από τη ζωή μου οπότε ο πατέρας μου είχε το ρόλο και του μπαμπά και της μαμάς. Ως εκ τούτου ήρθαμε τόσο κοντά. Και η κρίση που σας προανέφερα δεν ήταν κρίση κακού, αλλά κρίση αγάπης και ανησυχίας από την πλευρά του πατέρα μου. Πολύ γρήγορα ξεπεράστηκε και στήριξε κάθε βήμα και απόφαση της ζωής μου, είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά. Ηταν περήφανος.

Πώς γίνατε τόσο γνωστός τόσο γρήγορα;

Με την φίλη του Νατάσσα Θεοδωρίδου στα γυρίσματα του τελευταίου της βίντεο κλιπ.

Θεωρώ ότι ήμουν και λίγο τυχερός γιατί σ’ αυτή τη δουλειά μπήκα κατά τύχη. Οταν σπούδαζα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, για να βγάζω χαρτζιλίκι να μην επιβαρύνω τον πατέρα μου, έπαιζα πιάνο σε ένα πιάνο-μπαρ το βράδυ, γιατί ξέρω αρκετά καλό πιάνο. Εκεί σύχναζε ο σκηνοθέτης τότε των μεγάλων επιτυχιών, ο Κώστας Καραγιάννης. Αυτός μου είπε ότι έχω χάρισμα επικοινωνίας και με προέτρεψε να κάνουμε μια ταινία, να γίνω ηθοποιός. Επαιξα σε μια βιντεοταινία που ήταν τότε της μόδας, ήμουν άθλιος, πάρα πολύ κακός, μου το είπε κατευθείαν, παρέμεινε όμως η άποψή του ότι έχω χάρισμα επικοινωνίας και έτσι με προέτρεψε να γίνω δημοσιογράφος. Με έστειλε μάλιστα στον Δημήτρη Κωνσταντάρα, τον γιο του Λάμπρου Κωνσταντάρα, που τον γνώριζε μέσω του κινηματογράφου, που ήταν τότε διευθυντής σε ένα κανάλι, στο «New Channel».

Το πρώτο μου ρεπορτάζ λοιπόν ήταν δικαστικό ρεπορτάζ, έτσι ξεκίνησα. Και τότε ήταν η μεγάλη δίκη του Κοσκωτά, το τεράστιο τραπεζικό σκάνδαλο με υπεξαίρεση εκατομμυρίων δραχμών. Ως νεαρός πήγα να καλύψω το θέμα, η δίκη ξεκινούσε στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Δεν γνώριζα πού ακριβώς ήταν η είσοδος, πήγα στις γυναικείες φυλακές που είχε στηθεί το δικαστήριο μέσα σε αυτές -ήταν μέσα εκεί για να μην υπάρχουν προβλήματα από τον κόσμο που θα αντιδρούσε- πήγα σε λάθος πόρτα και ως εκ θαύματος ο Κοσκωτάς μπήκε εκείνη την ημέρα από την λάθος πόρτα στο δικαστήριο μέσα για να μην υπάρχουν δημοσιογράφοι. Ημουν ο μόνος δημοσιογράφος, του έκανα μια μεγάλη αποκλειστική συνέντευξη γιατί σταμάτησε και μου μίλησε όταν τον κατέβασαν από την «κλούβα» οι αστυνομικοί και έκανα την πρώτη μου επιτυχία.

Είχα πολλές τέτοιες γρήγορες επιτυχίες στα πρώτα μου βήματα με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να φύγω από το ρεπορτάζ και να μου προτείνουν να γίνω παρουσιαστής. Ετσι με τύχη, με προσπάθεια, με αγώνα, με διάβασμα, έγινα γρήγορα γνωστός.

Με το φουσκωτό του «Goast» στο Ιόνιο τον Αύγουστο του 2023.

Παλιότερα είχατε κατέβει υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές. Σκέφτεστε μια αντίστοιχη κίνηση στο μέλλον;

Το είχα κάνει και δεν εξελέγην, νομίζω ευτυχώς τότε, για 400 σταυρούς. Μετά από την αποτυχία μου να εκλεγώ βουλευτής έκανα τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες στην καριέρα μου. Λόγω ιδιοσυγκρασίας, που πολύ δύσκολα με βάζεις σε καλούπι, μου αλλάζεις την άποψη, με βάζεις στη λογική ότι πρέπει να κάνω αυτό που μου λέει ένας αρχηγός, δεν θα ήμουν καλός βουλευτής. Τώρα αν κάποια στιγμή μου δοθεί η δυνατότητα να κάνω κάτι στα δημοτικά, στην τοπική κοινωνία, δεν αποκλείω την ενασχόλησή μου με τα κοινά στο επίπεδο της προσφοράς. Αλλά το να με δω βουλευτή ενός κόμματος θεωρώ ότι θα τσακωνόμουν το πολύ σε μια βδομάδα!

Τι σας δίδαξε η ζωή έως σήμερα;

Οτι δεν πρέπει να παίρνουμε τίποτα δεδομένο, ούτε τα καλά ούτε τα κακά. Η ζωή είναι καρδιογράφημα και ούτε το κακό ούτε το καλό κρατάει για πάντα. Χρειάζεται πάθος και πίστη για να έρθει το πάνω και σίγουρα δεν πρέπει να ψωνιζόμαστε και κοκορευόμαστε όταν είμαστε στα πάνω μας. Χαμηλά την μπάλα δηλαδή.

Τι σας πήρε η ζωή;

Με τον παγκοσμίου φήμης εικαστικό, Κώστα Τσόκλη, το καλοκαίρι του 2023, στο χωριό Κάμπος της Τήνου, όπου έχει το Μουσείο με τα έργα του και το εργαστήρι που τα φτιάχνει.

Την χαρά, την ξεγνοιασιά και την ανεμελιά των παιδικών χρόνων. Το χαμόγελο της παιδικότητας. Ηταν πολύ βαριά η σκιά της απούσας μητέρας μου. Η έλλειψη ήταν τεράστια. Ηρθε όμως έτσι η ζωή με τα παιδιά μου, με τους λίγους καλούς φίλους, με τη δουλειά μου που μου αρέσει πάρα πολύ και την βλέπω ως χόμπι και θα την έκανα και για λιγότερα χρήματα, οπότε ό,τι μου πήρε σε μικρή ηλικία αποκαταστάθηκε η ισορροπία γιατί μου το έδωσε σε μεγαλύτερη. Δεν έχω κάποιο έλλειμμα, ας πούμε ζηλεύω εσάς και θα ήθελα να έχω κάνει κι εγώ περισσότερα ταξίδια.

Ζείτε το σήμερα ή αναβάλλεται την ευτυχία περιμένοντας τις ιδανικές συνθήκες;

Μεγάλη κουβέντα, μάλλον το δεύτερο, μάλλον αναβάλω την ευτυχία. Οσο μεγαλώνουμε οι άνθρωποι γινόμαστε πιο απαιτητικοί με αποτέλεσμα να μην ικανοποιούμαστε με προφανείς ευτυχίες που υπάρχουν δίπλα μας, τις αγνοούμε και θεωρούμε ότι η μεγάλη ευτυχία είναι κάπου εκεί μπροστά με αποτέλεσμα να χάνουμε πράγματα τα οποία στην καθημερινότητά μας μπορούσαν να μας κάνουν πιο ευτυχισμένους. Μάλλον ζω το αέναο κυνήγι της μεγάλης ευτυχίας, ελπίζω κάποια στιγμή να μου έρθει. Διασκεδάζω την ελπίδα!

Πόσο κοντά είστε στο ιδανικό που θα θέλατε να ζήσετε; Τι σας χωρίζει από αυτό;

Ιδανικά για μένα θα ήθελα να ζω και να ρουφάω το μεγάλωμα των παιδιών μου σε κάθε τους λεπτό. Και όχι αυτό του χωρισμένου μπαμπά που δεν τα έχει συνέχεια μαζί του. Αυτό για μένα είναι μια αναπηρία στη ζωή που θα ήθελα να είναι αλλιώς, δυστυχώς δεν είναι. Από την άλλη, η μεγάλη αγάπη μου είναι η θάλασσα κι έχω καταφέρει να έχω ένα σπίτι στην Αθήνα δίπλα στη θάλασσα. Εχω γίνει τα τελευταία χρόνια χειμερινός κολυμβητής, κολυμπάω δώδεκα μήνες το χρόνο, δεν την αποχωρίζομαι ποτέ. Εχω ένα φουσκωτό που το καλοκαίρι δυο μήνες με την παρέα μου με την σύντροφό μου, με τα παιδιά μου γυρίζουμε ολόκληρη την Ελλάδα, το Αιγαίο και το Ιόνιο. Αυτά που ονειρευόμουν ως μικρός ότι θα καλύψουν το πλαίσιο της ευτυχίας όπως εγώ το είχα ορίσει, τα έχω καταφέρει. Τώρα αν μου λέτε αν μου λείπει ή αν θα έκανα ένα δεύτερο γάμο, ή αν μου λείπει μία σύντροφος ζωής που αυτή τη στιγμή δεν έχω, ε ναι πιθανό αυτό να ήταν κάτι που θα μου ολοκλήρωνε την ευτυχία.

Πτήση με Phantom-F4 της Πολεμικής Αεροπορίας στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, ως συγκυβερνήτης, μετά από ειδική άδεια που πήρε από το υπουργείο Αμυνας για λογαριασμό ρεπορτάζ στο «Star Channel» όπου εργαζόταν τότε.

Αγάπη ή έρωτας;

Μάλλον έρωτας, επειδή έχω να ερωτευτώ πάρα πολλά χρόνια. Αγάπη έχω δώσει πολλή και νομίζω ότι έχω πάρει αρκετή. Αυτό που μου λείπει τώρα θα ήταν ένας μεγάλος έρωτας.

Τι σημασία έχει το χρήμα για σας;

Οτι μπορούμε να περάσουμε χωρίς υπερβολές καλά, μπορούμε να κάνουμε κάποια όνειρά μας πραγματικότητα, να αισθανόμαστε την ασφάλεια ότι θα μπορέσουμε κυρίως στα παιδιά μας να προσφέρουμε μία ζωή καλύτερη στην εκκίνησή τους τουλάχιστον απ’ ό,τι οι δικοί μας γονείς προσέφεραν σε εμάς. Δεν έχω αρρώστια με το χρήμα, πάθη να αγοράσω ακριβά αυτοκίνητα, ακριβά πράγματα. Είναι μια ισορροπημένη σχέση που καταλαβαίνω ότι είναι το μέσο για να περάσεις λίγο καλύτερα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν δεν έχω πολλά χρήματα δεν θα βρω τους τρόπους να περάσω καλά.

Εξάλλου τώρα που θυμάμαι, και επειδή είπαμε ότι ένα από τα απωθημένα μου είναι τα ταξίδια, τα καλύτερα και τα περισσότερα ταξίδια τα έκανα όταν έβγαζα τα λιγότερα λεφτά στη ζωή μου. Και λόγω χρόνου και περισσότερη όρεξη να βρω εναλλακτικούς τρόπους. Αντί να πάω με το αεροπλάνο να πάω με το τρένο, αντί να μείνω σε ένα πεντάστερο να μείνω σε ένα χόστελ. Τα έχω κάνει όλα. Τα περισσότερα μέρη στη ζωή μου τα έχω γυρίσει και τα έχω γνωρίσει τότε.

Χρήμα ή δόξα;

Το 2015, τα δύο πρώτα Voice στην Ελλάδα τα παρουσίασε ο Γιώργος Λιάγκας στον ΑΝΤ1 με τηλεθεάσεις ρεκόρ έως και 70%.

Νομίζω ότι όποιος λέει ότι δεν είναι αλληλένδετα λέει ψέματα. Οποιος έχει δόξα και είναι έξυπνος θα παράξει και χρήμα γιατί θα την μετατρέψει και σε χρήμα. Από την άλλη, όποιος έχει χρήμα και το επιλέγει μπορεί να γίνει γνωστός. Τώρα τι επιλέγω εγώ; Επιλέγω μια ισορροπία, δεν λέω ότι δεν με ενδιαφέρει να ζω καλά, να βγάζω κάποια χρήματα αξιοπρεπή. Από την άλλη και στη δουλειά τη δικιά μου, φανταστείτε να κάνετε τη δουλειά αυτή, δηλαδή να απευθύνεσαι καθημερινά στον κόσμο και να βγαίνεις έξω και να μη σε γνωρίζει άνθρωπος. Αρα δόξα δεν σημαίνει ότι ψωνίζομε, αλλά σημαίνει ότι κάνω κάτι που απευθύνεται στον κόσμο και ο κόσμος το αναγνωρίζει. Εάν δεν με ήξερε κανένας δεν θα είχα επιτυχία. Αρα, αν όχι δόξα, ας το πούμε αναγνωρισιμότητα.

Πώς σας αντιμετωπίζει η Ομογένεια όταν σας συναντά στην Ελλάδα;

Τους ομογενείς τους καταλαβαίνω από το πόσο εκδηλωτικοί είναι. Το καλοκαίρι όταν πηγαίνω σε διάφορα νησιά και βλέπω 3-4 ανθρώπους μαζί με πολύ μεγάλη χαρά να μου ζητάνε να βγάλουμε selfies, να κάτσουμε να μιλήσουμε, καταλαβαίνω ότι επί το πλείστον είναι άνθρωποι που ζουν εκτός Ελλάδας. Ξέρετε είναι ένα κομμάτι της Ελλάδας που το βλέπουν καθημερινά, δορυφορικά στα σπίτια τους που είναι ώρες μακριά με το αεροπλάνο. Αυτό είναι κάτι που τους συνδέει με την Ελλάδα και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γι’ αυτό, ότι μπορώ να είμαι μία γέφυρα ένωσης του απόδημου Ελληνα με την πατρίδα του.

Ποιο είναι το μότο της ζωής σας;

Επειδή θεωρώ ότι οι άνθρωποι είμαστε πολύ αλαζονικά ζώα, ένα μότο πολύ σημαντικό στη ζωή μου είναι ότι «Αρχή άνδρα δείκνυσι». Οταν κάποιος αποκτά εξουσία δείχνει και τον πραγματικό του χαρακτήρα. Οταν κάποιος είναι στα κάτω του, τότε μονίμως είναι καλός, δεν είναι επικίνδυνος, όλοι θέλουμε να είμαστε καλά μαζί του. Οταν κάποιος είναι στα πάνω του, τότε πραγματικά θεωρώ ότι δείχνει ποιος είναι. Αρα προσπαθώ να διαβάζω τους ανθρώπους και να τους επιλέγω όταν βλέπω πώς φέρονται και σε μένα και σε άλλους όταν έχουν εξουσία. Κάθε σχέση αυτομάτως θέτει πρόσωπα σε κρείσσονα και ήσσονα μοίρα.

Με τον Νίκο Οικονομόπουλο πριν 4 μήνες.

Προσπαθώ πάντα σε ανθρώπους που είναι υφιστάμενοί μου ή εξαρτώνται οικονομικά ή επαγγελματικά από μένα, να τους φέρομαι πραγματικά σαν να είμαστε ίσος προς ίσο, γιατί οι άνθρωποι είμαστε ίσοι, οι θέσεις και τα χρήματα δεν μας κάνουν ούτε καλύτερους ούτε ικανότερους.

Εχετε την ικανότητα να «διαβάζετε» πολύ καλά τους ανθρώπους, πώς;

Λόγω της δουλειάς που κάνω έχω γνωρίσει εκατοντάδες ανθρώπους. Θεωρώ ότι πολύ δύσκολα μπορεί ένας άνθρωπος να κρύψει την αλήθειά του. Είναι κάποιες μικρές κινήσεις, η γλώσσα του σώματος, τα μάτια, το βλέμμα, ο τρόπος που σε κοιτάει ο άλλος, εάν σε κοιτάζει ευθεία στα μάτια ή κατεβάζει το βλέμμα όταν λέει ψέματα ή θέλει να σε κοροϊδέψει.

Για να συνδέσω και τις δύο απαντήσεις, κρίνω πολύ τους ανθρώπους από τον τρόπο που φέρονται. Δηλαδή πας σε ένα εστιατόριο, βλέπω οι άνθρωποι που είναι δίπλα αν μιλάνε στον πληθυντικό στα γκαρσόνια ή όχι. Ανθρωποι που μιλάνε στον ενικό ή τους μιλάνε σαν να είναι υπάλληλοι δικοί τους θεωρώ ότι δεν είναι καλοί άνθρωποι, δεν χρειάζεται να μου πουν πολλά.

Με τον πατέρα του, Γιάννη Λιάγκα, σε καλοκαιρινές διακοπές παιδάκι στην Κω.

Είναι τέτοια πολλά μικρά πράγματα που πολύ εύκολα πια μπορώ να διακρίνω μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας στη δουλειά αυτή και δυστυχώς ή ευτυχώς σπάνια πια πέφτω έξω.

Είναι η πρώτη συνέντευξή σας στην Αμερική, πείτε μας κάτι που δεν έχετε μοιραστεί ποτέ.

Κοιτάξτε, επειδή είμαι συνετός από φύση μου, δεν είμαι από τους ανθρώπους που καταστρέφουν το μέλλον για να έχουν οι ίδιοι παρόν. Ο,τι κι αν σημαίνει αυτό. Εχω κάνει πράγματα για να προστατεύσω ανθρώπους που θα τους εξέθεταν ανεπανόρθωτα. Εχω σβήσει και πετάξει σε μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις πολύ διάσημων ανθρώπων, «τέρατα». Πράγματα που αν τα είχα αφήσει θα τους είχαν πλήξει ανεπανόρθωτα. Και είναι αρκετοί! Και είναι αρκετό για μένα που το ξέρουν εκείνοι. Τώρα αν το εκτιμούν; Μα δεν το κάνω γι’ αυτούς. Αλλά για μένα. Για να μπορώ να κοιμάμαι τα βράδια ήσυχος, πράγμα που το έχω καταφέρει…

Με τον φίλο του, Βασίλη Σπανούλη, έναν από τους μεγαλύτερους Ελληνες μπασκετμπολίστες και προπονητή της Εθνικής Ελλάδας, στη Βουλιαγμένη για μπάνιο πριν δύο χρόνια.
Ρήνεια, Μύκονος, Αύγουστος του 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΟΝΔΙΝΟ. Πρόωρες εκλογές στις 4 Ιούλιου στη Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ σε ένα μήνυμα με πολλές συγκινησιακές αναφορές, όπως ότι «δεν θα αφήσει ποτέ τον λαό της Βρετανίας να περάσει ανυπεράσπιστος τις σκοτεινότερες μέρες της Ιστορίας του».

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ