x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Γιώργος Μακεδών στον «Ε.Κ.»: Να θυμούνται το έργο της αδερφής μου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την ευγνωμοσύνη της οικογένειάς του προς όλους όσοι αναγνώρισαν την προσφορά τής επί δεκαετίες διευθύντριας του Γραφείου Παιδείας Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, Μαρίας Μακεδών, εξέφρασε μέσω του «Εθνικού Κήρυκα» («Ε.Κ.»), ο αδερφός τής εκλιπούσας εκπαιδευτικού, Γιώργος Μακεδών.

Ο κ. Μακεδών, εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε στην αφοσίωση της Μαρίας Μακεδών στο εκπαιδευτικό έργο και τους μαθητές, αλλά και την ιδιαίτερη αποστολή τής διατήρησης της ελληνικής γλώσσας, των ηθών και των εθίμων σε μια κοινωνία όπως η αμερικανική.

«Κατ’ αρχήν, η Μαρία ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Αγαπούσε πολύ την οικογένειά της, τα ανίψια και τα αδέρφια της, μας υποστήριζε όσο μπορούσε.  Πάνω απ’ όλα όμως, έδωσε όλη την ζωή και το είναι της στην Αρχιεπισκοπή.  Ηταν αφιερωμένη η ζωή της στο εκπαιδευτικό έργο. Αυτό που έκανε, το αγαπούσε πάρα πολύ», τόνισε ο κ. Μακεδών.

Τα τελευταία χρόνια, η Μαρία Μακεδών είχε αποσυρθεί από την δημόσια ζωή και άπαντες γνώριζαν ότι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Οι πιο κοντινοί άνθρωποί της γνώριζαν ότι επρόκειτο για άνοια βαριάς μορφής, με αποτέλεσμα άπαντες να κάνουν ό,τι ήταν δυνατόν για να έχει μια πιο άνετη ζωή, έστω κι αν έφτασε στο σημείο, ένεκα της ασθένειας, να μην τους αναγνωρίζει.

«Δυστυχώς, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια. Την είχα επισκεφθεί στο σπίτι της. Θα ήθελα όμως να γράψετε ότι όλοι ευχαριστούμε και νοιώθουμε απέραντη ευγνωμοσύνη για τον Απόστολο, τον σύζυγό της. Την είχε επί πέντε χρόνια στο σπίτι, ήταν φύλακας άγγελός της και δεν συζήτησε καν να την μεταφέρει σε κάποιο ίδρυμα. Στο νοσοκομείο, ήταν εκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ», ανέφερε στην συνέχεια.

Υπενθυμίζεται πως η Μαρία Μακεδών, εκτός από τον σύζυγό της, Απόστολο Φούντα, αφήνει πίσω τον γιο της, Στυλιανό Στρατηγό και τα αδέλφια της, Γεώργιο, Κωνσταντίνα και Αναστάσιο. Οι άνθρωποί της παρακαλούν το κοινό αντί ανθέων να προσφέρουν δωρεά στη μνήμη της για το νέο κτίριο της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και να στείλουν το αντίτιμο ως εξής: Hellenic Orthodox Community of Astoria, St. Demetrios Cathedral 30-11 30th Drive, Astoria, NY 11102 υπέρ του υπό ανέγερση κτιρίου.

«Αυτό που θέλουμε εμείς, είναι ο κόσμος να την θυμάται για το έργο της. Να μην λησμονήσει ποτέ την αφοσίωση που έδειξε στο εκπαιδευτικό σύστημα. Ηταν μια δυναμική γυναίκα, δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί της. Ηταν στην πρώτη γραμμή, ήταν περήφανη που είχε κάνει τα παιδιά να μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, να ξέρουν τι κάνουν και να γράφουν σωστά. Ηταν πολύ δεμένη με τους μαθητές», κατέληξε ο κ. Μακεδών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ