x

Σχόλιο Η. Α. Διαματάρη

Γιορτάζοντας τα 106 χρόνια του «Εθνικού Κήρυκα» – Μαζί

02 Απριλίου 2021
Του Ηρακλή Α. Διαματάρη

Οσο ανασηκώνουμε τους ώμους μας και προσπαθούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας, αυτό το τελευταίο έτος ήταν μια δοκιμασία για όλους μας. Η πανδημία Covid-19 έχει αναποδογυρίσει όλη την καθημερινότητά μας. Εν μέσω όλου του χάους, αν αναλογιστούμε το πόσο ασυνήθιστη ήταν η ζωή τους τελευταίους 12 έως 14 μήνες, μπορούμε να αρχίσουμε να βλέπουμε και να εκτιμούμε πράγματα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να εκτιμήσουμε. Με αβεβαιότητα γύρω μας, ένα πράγμα παρέμεινε σταθερό: Η μετάδοση των ειδήσεων που σας ενδιαφέρουν, η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα και η Διασπορά γενικότερα.

Υπήρξαν στιγμές που οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ακυρώσουν τις συνδρομές τους ή να σταματήσουν τη διαφήμισή τους και το προσωπικό μας θα μπορούσε να πει ότι ήταν ψυχικά πολύ συγκλονισμένο για να εκτελέσει τα καθήκοντά του και ότι χρειάζεται άδεια. Μέσα από όλη αυτή την κατάσταση, η Κοινότητα συντάχθηκε πίσω από την εφημερίδα μας, και το προσωπικό μας τόσο εδώ όσο και σε όλο τον Κόσμο, παρά την μεγαλύτερη απόσταση από ό,τι έχουμε συνηθίσει, στάθηκε ψηλά και παρέμεινε πιστό στην αποστολή του.

Ο «Εθνικός Κήρυκας» έφτασε στην εκπληκτική ηλικία των 106 ετών αυτήν την εβδομάδα. Μέσα από τις σελίδες μας, είδαμε μετανάστες να φτάνουν μαζικά από την Ελλάδα και την Κύπρο, πολλές φορές χωρίς να γνωρίζουν τη γλώσσα και το μόνο πράγμα που είχαν στις τσέπες τους ήταν μια μεγάλη ελπίδα. Η Κοινότητά μας έχει διανύσει πολύ δρόμο σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και είναι χαρά και τιμή μας να είμαστε μαζί σας μέσα από τις γενιές, σε κάθε βήμα της διαδρομής, με όλο τον κατάλογο των θριάμβων, των τραγωδιών και οτιδήποτε άλλο βρίσκεται ανάμεσα.

Η αδερφή μου Βανέσα και εγώ είμαστε οι υπεύθυνοι μιας βαριάς εκδοτικής κληρονομιάς που ξεκίνησε πριν από 106 χρόνια και το γεγονός ότι εκδίδουμε μια εφημερίδα ελληνικής γλώσσας, περίπου 5.000 μίλια μακριά από την ελληνική πατρίδα, είναι πράγματι θαύμα. Τα χρωστάμε όλα σε εσάς, τους αναγνώστες μας που επικοινωνείτε μαζί μας καθημερινά με ενθάρρυνση, υποστήριξη και ναι, μερικές φορές με εποικοδομητική κριτική.

Εχουμε εισέλθει σε μια νέα εποχή -την ψηφιακή εποχή- όπως πάντα, μαζί. Υπάρχουν συναρπαστικά πρότζεκτς στον ορίζοντα για τον «Εθνικό Κήρυκα» και είμαστε ανυπόμονοι να τα μοιραστούμε μαζί σας. Στο τέλος της ημέρας, αυτή η δουλειά δεν αφορά το «εγώ», αφορά τις υπηρεσίες. Υπηρεσίες προς μια Κοινότητα – δίνοντας φωνή σε εκείνους που αισθάνονται ότι αγνοούνται κατά καιρούς, και φέρνοντας ο ένας τον άλλον πιο κοντά, ώστε να είμαστε ενωμένοι κάτω από μια ελληνική οικογένεια.

Σας ευχαριστώ θερμά και ταπεινά που ήρθατε σε αυτό το ταξίδι μαζί μας. Είναι προνόμιο να σας υπηρετούμε. Μακάρι ο «Εθνικός Κήρυκας» να συνεχίσει για τουλάχιστον άλλα 106 χρόνια.

Ο Θεός να σας ευλογεί όλους και να είστε ασφαλείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεχειλίζει από ευγνωμοσύνη η καρδιά μου καθώς φυλλομετρώ την σημερινή μας  ιστορική χριστουγεννιάτικη έκδοση.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών στην πόλη McKeesport της Πενσυλβάνιας, ο δικηγόρος Πήτερ Παπαδάκος, ο οποίος ήταν από τα πλέον δραστήρια μέλη της Μητρόπολης Πίτσμπουργκ και εκ των καλύτερων ιεροψαλτών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αμερική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την προσωρινή διακοπή των πτήσεων σε μια σειρά από αμερικανικά αεροδρόμια, που επηρεάζει και τη γραμμή Αθήνα – Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά η αεροπορική εταιρεία Emirates, το απόγευμα της Τρίτης, 18 Ιανουαρίου, προκαλώντας αναταραχή στο επιβατικό κοινό.

Αμερική

Διεκδικώντας πατρίδες Το 2021 ο Ελληνισμός γιόρτασε την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση που ελευθέρωσε το Εθνος και ίδρυσε το κράτος των Ελλήνων.

ΒΙΝΤΕΟ

Βανδάλισαν την εκκλησία του ιερέα που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Αγνωστοι βανδάλισαν τη νύχτα την εκκλησία, στα Κάτω Πατήσια, στην οποία λειτουργούσε ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης και πορνογραφία ανηλίκων.

Tα Γεγονότα της Εβδομάδας απο τον «Ε.Κ.» με την Αννα Σαρηγιάννη

Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και την επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.