x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Αμερική

Γιορτή 25ης Μαρτίου στο Ελληνικό Σχολείο του Στάτεν Αϊλαντ

ΣΤΑΤΕΝ ΑΪΛΑΝΤ. Με τραγούδια, ποιήματα και ιστορικές αναφορές γιόρτασε την επέτειο της Ανεξαρτησίας το Ελληνικό σχολείο της κοινότητας Αγ. Τριάδας/ Αγ.Νικολάου στο Στάτεν Αϊλαντ, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 26 Μαρτίου.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Νικόλαος Πετροπουλάκος, συνεχάρη τους μαθητές, την διευθύντρια, Σταυρούλα Χαμπάκη και ευχαρίστησε τους γονείς για την στήριξη.

Οπως ανέφερε, “Τις ημέρες αυτές που τιμούμε και γιορτάζουμε τα 202 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης οφείλουμε να αναλογιστούμε τη σημασία του αγώνα των προγόνων μας οι οποίοι έχυσαν το αίμα τους για να ελευθερώσουν την αγαπημένη τους χώρα.

Σήμερα μετά από δύο αιώνες όλοι μας οφείλουμε την ευγνωμοσύνη μας στη θυσία που έκαναν και να μην τους ξεχάσουμε ποτέ.

Ζήτω το έθνος, ζήτω η Ελλάδα.”

Οι μαθητές της 3ης και 4ης τάξης απαγγέλλουν ποιήματα. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Η διευθύντρια, Σταυρούλα Χαμπάκη, ανέφερε, “202 χρόνια πέρασαν από την έναρξη του Αγώνα για την Απελευθέρωση. Συμβολικά τιμάται η επέτειος την ίδια μέρα που η Εκκλησία μας γιορτάζει τη χαρμόσυνη είδηση του Ευαγγελισμού.

Η μεγάλη διπλή γιορτή του Εθνους μας που τιμούμε την 25η Μαρτίου, εκπέμπει μηνύματα πίστης, ελπίδας και Εθνικής ανάτασης. Χρόνια πολλά και θερμές ευχές για ένα καλύτερο μέλλον για το Έθνος μας.”

Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Ανδρέας Οικονόμου, εξέφρασε την πλήρη στήριξη της ενορίας στο ελληνικό σχολείο και σε όλα τα προγράμματα νεολαίας και κάλεσε τους ομογενείς του Στάτεν Αϊλαντ να συμμετέχουν με την εκκλησία στην μεγάλη παρέλαση της 5ης Λεωφόρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε πριν λίγο να υπαχθούν τα Μετόχια της Πατριαρχικής Μονής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου Αστόριας στην Αρχιεπισκοπή, παρά την εκ διαμέτρου αντίθετη γνωμάτευση που έκανε η αρμόδια επιτροπή επί των Ιδρυμάτων του Εξωτερικού.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ