x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Γιορτή Αγίου Ανδρέα στον ιερό ναό Ράντολφ Νέας Ιερσέης

30 Νοεμβρίου 2022

ΡΑΝΤΟΛΦ. ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Μέγας πανηγυρικός εσπερινός τελέστηκε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στον κατάμεστο από πιστούς εορτάζοντα ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα στην πόλη Ράντολφ Νέας Ιερσέης, χοροστατούντος του Επισκόπου Μηδείας κ. Αποστόλου, βοηθούμενου από πλειάδα ιερέων.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος κ. Απόστολος αναφέρθηκε στη ζωή και το βίο του Αγίου Ανδρέα, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν από τους κορυφαίους Αποστόλους του Χριστού διότι ανέλαβε την ευθύνη να διδάξει και να κηρύξει την αλήθεια του Ευαγγελίου.

Οπως ανέφερε, «ήταν ο πρώτος που κλήθηκε από τον Χριστό να γίνει Απόστολος, γι’ αυτό και στην ορθόδοξη παράδοση συχνά αποκαλείται ‘Πρωτόκλητος’.

Είναι ο άγιος που μας ένωσε με τον πλάστη μας, μέσω του δικού του πάθους, διδασκαλίας και προσωπικού βίου.

Είναι ο προστάτης πολλών πόλεων της Ελλάδας, της Κύπρου και ιδρυτής της μοναδικής Εκκλησίας ανά τον κόσμο, του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, όπου είναι ο φάρος της Ορθοδοξίας.

Μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου. Από αριστερά, οι: Σωτήρης Μητράκος, Νικόλαος Μονοκάνδυλος, πρόεδρος, Γιώργος Παπανικολάου, Παύλος Γιαννικόπουλος, Παναγιώτης Σιδεριάς, Μιχάλης Σεργίου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Ο Αγιος Ανδρέας θεραπεύει πολλούς ανθρώπους καθημερινά και όποιος επικαλεστεί το όνομά του θα τον βοηθήσει.

Το όνομά του σημαίνει ανδρεία, είναι ο άγιος που δίνει δύναμη, γι’ αυτό στις δύσκολες καταστάσεις να τον αναζητάτε και εκείνος θα βρίσκεται πάντα δίπλα σας.

Χρόνια πολλά και ευλογημένα».

Ο ιερατικός προϊστάμενος της ενορίας, π. Ιωάννης Θεοδοσίου, καλωσόρισε τον Επίσκοπο κ. Απόστολο και όλους τους ιερείς και ευχήθηκε στην Ομογένεια χρόνια πολλά.

Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Νικόλαος Μονοκάνδυλος, τόνισε στον «Εθνικό Κήρυκα» ότι η εκκλησία του Αγ. Ανδρέα είναι μία πολύ ζωντανή και συνεχώς αναπτυσσόμενη κοινότητα.

«Η εκκλησία μας», είπε, «αποτελείται από 450 μέλη, τα οποία αυξάνονται συνεχώς.

Εχουμε Κατηχητικό, GOYA, HOPE, JOY, Φιλόπτωχο, Βυζαντινή χορωδία, AHEPA, ‘Θυγατέρες της Πηνελόπης’, Σύλλογο Γονέων, τμήμα Ελληνικού χορού και πρόγραμμα ‘Μικροί Αγγελοί’.

Πρόσφατα η εκκλησία μας γιόρτασε τα 60 χρόνια ιδρύσεώς της. Κάνουμε τα πάντα για να την διατηρήσουμε όσο καλύτερα γίνεται, φτιάξαμε νέες εικονογραφίες, τοποθετήσαμε καινούργια χαλιά, επισκευάζουμε τα καθίσματα και άλλα, ώστε τα παιδιά μας να έχουν έναν όμορφο πνευματικό χώρο όπου ταυτόχρονα θα διδάσκονται την ελληνική γλώσσα και πολιτισμό».

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, Μαρία Μιχαηλίδη, αναφέρθηκε στο μεγάλο κοινωνικό έργο που επιτελεί ο σύλλογος με τα 120 μέλη, προσφέροντας υλική και ηθική βοήθεια σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη, φτωχούς, άστεγους, φυλακισμένους, ενώ πάντα βοηθούν την εκκλησία σε όλες τις εκδηλώσεις.

Μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητας. Από αριστερά, οι: Μαρία Μιχαηλίδη, πρόεδρος, Χρυσάνθη Μπορσίκα, Ειρήνη Σερκόνη, Μάρω Νικολάου-Σούστερ, Μαρία Σταμούτσου, Ειρήνη Φέρινκ. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Ο υπεύθυνος του προγράμματος Goya, Παναγιώτης Σιδεριάς, τόνισε ότι τα παιδιά από 12 μέχρι 18 ετών συμμετέχουν σε μία σειρά εκδηλώσεων, θρησκευτικού, κοινωνικού και αθλητικού περιεχομένου, σε χορευτικές παραστάσεις, ομάδες βόλεϊ και μπάσκετ και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Η υπεύθυνη του Κατηχητικού, πρεσβυτέρα Αθηνά Θεοδοσίου, δήλωσε ότι 70 παιδιά διδάσκονται κάθε Κυριακή τις αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Η δασκάλα του Ελληνικού σχολείου, Αρχοντία Φρομουζοπούλου, ανέφερε ότι τα μαθήματα των 8 τάξεων γίνονται κάθε Πέμπτη από τις 4:30 μέχρι 6:30, με τους μαθητές να συμμετέχουν και να γιορτάζουν όλες τις εθνικές και θρησκευτικές γιορτές.

Τέλος, να σημειωθεί ότι αμέσως μετά τον Εσπερινό η Φιλόπτωχος Αδελφότητα παρέθεσε γεύμα στους παρευρισκομένους στην κοινοτική αίθουσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με μια συναυλία που σηματοδοτεί τη ζωτική ανάγκη να έρθουμε και πάλι κοντά μέσα από τη μουσική, ο Περικλής Κανάρης επιστρέφει στις ζωντανές εμφανίσεις μετά την πανδημία με ένα δυνατό μήνυμα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ