x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Γιορτή ελληνικού σχολείου  Αγ. Γεωργίου Πισκάταγουεϊ, Νέα Ιερσέη

ΠΙΣΚΑΤΑΓΟΥΕΪ. ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Το Σάββατο 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η γιορτή του ελληνικού σχολείου του Αγ. Γεωργίου στο Πισκάταγουεϊ, με τη συμμετοχή όλων των μαθητών του σχολείου.

Η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Μαγδαληνή Σταυριανίδου, στη χαιρετιστήρια ομιλία της, δήλωσε: «Η κοινότητά μας με χαρά και υπερηφάνεια παρουσίασε το πρόγραμμα του ελληνικού σχολείου για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς συμπίπτει με δύο σημαντικές γιορτές του Ελληνισμού, την εορτή της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και τη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Οι δύο γιορτές είναι σημαντικές για τη διατήρηση της παράδοσης και της ιστορίας μας και συμβάλλουν στη διαμόρφωση της παιδαγωγικής εμπειρίας των μαθητών του σχολείου μας και την ενίσχυση του πολιτιστικού και θρησκευτικού τους υπόβαθρου.

Το ελληνικό μας σχολείο έχει 110 μαθητές και 6 δασκάλες που προσφέρουν μαθήματα ελληνικής γλώσσας από τα προνήπια έως την 6η δημοτικού.

Το σημερινό πρόγραμμα έχει ετοιμαστεί με αφοσίωση από τους μαθητές και τους δασκάλους μας».

Οι μαθητές του σχολείου τραγουδούν για την ελευθερία και την Ελλάδα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση σχολείου Αγ. Γεωργίου Πισκάταγουεϊ.

Ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, Γιώργος Αθανασόπουλος, ανέφερε: «Ηταν μία ευχάριστη μέρα σήμερα, είχαμε πολύ κόσμο και γιορτάσαμε τη γιορτή της 25ης Μαρτίου η οποία ήταν πολύ καλά επιμελημένη.

Συγχαρητήρια στη Σχολική Επιτροπή, στις δασκάλες και στους μαθητές μας.

Ολη η κοινότητά μας θα συμμετέχει με υπερηφάνεια στην παρέλαση της 5ης Λεωφόρου».

Η Μαριάννα Ξαρχουλάκου, 10 ετών, μαθήτρια της 3ης τάξης, η οποία απήγγειλε το ποίημα «Στη σημαία μας», είπε ότι είναι περήφανη που μαθαίνει την ελληνική γλώσσα, την παράδοση, και τα έθιμα της Ελλάδος και για εκείνη η μέρα της 25ης Μαρτίου σημαίνει ανεξαρτησία και ελευθερία και την κάνει περήφανη που είναι Ελληνίδα.

Ο Αντώνης Ρόμπος, 9 ετών, μαθητής της 2ης τάξης, ο οποίος απήγγειλε το ποίημα «Η μέρα της Νίκης», ανέφερε ότι για αυτόν η γιορτή της 25ης Μαρτίου συμβολίζει τον αγώνα των Ελλήνων για να ξεφύγουν από τη σκλαβιά των Τούρκων και είναι υπερήφανος που κρατάει την ελληνική σημαία μέσα στην Αμερική για να μάθουν όλοι τα κατορθώματα των Ελλήνων.

Η Μαρίνα Κοντού, 11 ετών, μαθήτρια της 4ης τάξης, η οποία απήγγειλε το ποίημα «Η πατρίδα μου» ανέφερε ότι αυτή η μέρα θυμίζει σε όλους τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου όταν ο Αρχάγγελος Γαβριήλ εμφανίστηκε στην Παναγία και της είπε ότι θα γεννήσει τον Υιό του Θεού και επίσης το ότι οι Ελληνες δεν ήθελαν πια τη σκλαβιά και πολέμησαν εναντίον των Τούρκων για την ελευθερία τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Η μνήμη του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνῳ εορτάσθηκε την Ε' Κυριακή των Νηστειών, 21 Απριλίου 2024, από των Σύλλογο των Καλυμνίων Νέας Υόρκης στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

ΒΙΝΤΕΟ