x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

Αμερική

Γιορτή των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στον Καθεδρικό Ναό του Μπρούκλιν

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με λαμπρότητα τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στην μνήμη των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στον εορτάζοντα Καθεδρικό Ναό του Μπρούκλιν, την Παρασκευή 20 Μαΐου.

Ο ιερατικός προϊστάμενος του ναού, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, αναφέρθηκε μέσω «Εθνικού Κήρυκα» στη ζωή και το βίο των Αγίων, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους ιερείς που συμμετείχαν στον Εσπερινό, τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους την εορταστική αυτή μέρα και ευχήθηκε στην Ομογένεια χρόνια πολλά, ευλογημένα με υγεία.

Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Κωνσταντίνος Παράβαλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλά σε όλες τις εορτάζουσες και όλους τους εορτάζοντες και κάλεσε την Ομογένεια στο μεγάλο φεστιβάλ του Καθεδρικού που ξεκινάει τη Δευτέρα 6 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 12 Ιουνίου.

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, Λαμπρινή Γεμεντζόπουλου, ευχαρίστησε τα μέλη του συλλόγου για τις ετοιμασίες των φαγητών και γλυκισμάτων που προσφέρθηκαν μετά τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία στην κοινοτική αίθουσα και ευχήθηκε οι Αγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη να προστατεύουν, να φωτίζουν και να οδηγούν τον κόσμο.

Μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητας. Από αριστερά, Εφη Κατσένη, Λαμπρινή Γεμεντζόπουλου, πρόεδρος, Δήμητρα Ρομποκού.Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής του Ημερήσιου Ελληνικού σχολείου «Αργύριος Φάντης», Δρ Κατερίνα Τσαμασίρου, χαρακτήρισε το σχολείο του Καθεδρικού ως ένα από τα καλύτερα σχολεία του Μπρούκλιν και κάλεσε τους γονείς να το επισκεφτούν από κοντά και να γράψουν τα παιδιά τους στη νέα σχολική χρονιά.

Οπως είπε, «προσφέρουμε στους μαθητές μας άριστο επίπεδο γνώσεων, εξαιρετικό ελληνικό πρόγραμμα, μέσα σε ένα όμορφο, σύγχρονο περιβάλλον, τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής».

Η υπεύθυνη του Κατηχητικού σχολείου, Παναγιώτα Αποστολάκη, ανέφερε ότι αρκετά παιδιά διδάσκονται κάθε Κυριακή τις αρχές και αξίες της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού μέσα από το διδακτικό πρόγραμμα και ευχήθηκε χρόνια πολλά στην Ομογένεια.

Το Σάββατο 21 Μαΐου, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου. Από αριστερά, Σταύρος Πλαγκέτης, Δημήτρης Ταπάκης, Κωνσταντίνος Παράβαλος, πρόεδρος, Κωνσταντίνος Βασιλάκος, Γρηγόρης Πούλον. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ως μια ηχηρή απάντηση απέναντι στο μίσος και τη θρησκευτική μισαλλοδοξία χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας