x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Γκαλά απονομής υποτροφιών Γυναικείου Τμήματος Κρητικής Αδελφότητας Μπρούκλιν

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με τιμώμενο πρόσωπο την πρώτη πρόεδρο, Αλεξία Μαρκάκη και την απονομή υποτροφιών στους μαθητές, Αλεξάνδρα Τσαμά, Θεανώ Λιοδάκη, Χριστίνα Παπαδάκη, Γουίλιαμ Ηλία Πιτσούλη, Αλέξανδρο Βασίλη Στρατή, Βερνάδο Βερναρτάτο, πραγματοποιήθηκε το γκαλά του Γυναικείου Τμήματος της Κρητικής Αδελφότητας Μπρούκλιν, στο κέντρο “Sirico Caterers”, το Σάββατο 9 Μαρτίου.

Στο χαιρετηστήριο μήνυμα της η πρόεδρος της Αδελφότητας, Κλειώ Μανουσάκη, εξέφρασε την περηφάνια όλων για τους παραλήπτες των υποτροφιών και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία με ένα λαμπρό μέλλον.

Και πρόσθεσε, “Οταν ήρθα στην Αμερική για πρώτη φορά δεν είχα δική μου οικογένεια και δεν μιλούσα τη γλώσσα. Είχα τότε την τύχη να γνωρίσω μερικές από τις κυρίες του συλλόγου που μου άνοιξαν πρόθυμα τα σπίτια τους, την καρδιά και την αγκαλιά τους.

Το κατάμεστο κέντρο «Sirico Caterers» στο γκαλά της Κρητικής Αδελφότητας Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Βλέποντας αυτές τις σπουδαίες, δυνατές γυναίκες και μητέρες να μεταδίδουν τις γνώσεις τους για τη ζωή και τον πολιτισμό της Κρήτης στα παιδιά τους, ήταν εμπνευστικό και παρηγορητικό.

Σήμερα με υπερηφάνεια λέω ότι και τα εγγόνια μου μαθαίνουν τι σημαίνει να είσαι μέρος σε κάτι μεγαλύτερο από τους ίδιους και πόσο σημαντικός είναι ο κρητικός πολιτισμός.

Η Αδελφότητα ήταν πάντα και θα συνεχίσει να είναι μαζί με όσους έχουν να κάνουν με την ενότητα, την οικογένεια, την κοινοτική υποστήριξη και να μεταφέρει στα παιδιά την αξία της καταγωγής τους.

Το μέλλον βρίσκεται στα νιάτα μας που είναι και η κληρονομιά μας.”

Το τιμώμενο πρόσωπο, Αλεξία Μαρκάκη, αναφέρθηκε στο ιστορικό της Αδελφότητας, ο σκοπός της οποίας, όπως είπε, ήταν και παραμένει ο ίδιος, “Να φέρει κοντά όλες τις γυναίκες από την Κρήτη και να μεταλαμπαδεύσει στις νέες γενιές την κληρονομιά, κουλτούρα και την επιθυμία παροχής βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη.

Τα μέλη εργάζονται αρμονικά και προσφέρουν τα πάντα για την εκπλήρωση των στόχων μας.”

Η πρόεδρος της Παγκρητικής Ενωσης Αμερικής, Νταϊάνα Κουναλάκη, συνεχάρη την Αδελφότητα Νέας Υόρκης για το κοινωνικό, πολιτιστικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί.

“Οι γυναικες της Κρήτης αποτελούσαν πάντα πρότυπο  θαυμασμού για την δυναμικότητα τους. Εχουν δείξει ότι η δύναμη του ανθρώπου δεν προέρχεται μόνο από τα φυσικά χαρακτηριστικά του σώματος αλλά προκύπτει από την ευφυΐα και την εκπαίδευση.

Οι γυναίκες της Κρήτης γνωρίζουν την αξία της παιδείας για τον εαυτό τους, την οικογένεια και την κοινωνία, ότι δίνει δύναμη, απελευθερώνει από τα κοινωνικά δεσμά και βοηθάει τον άνθρωπο να φτάσει στο ανώτερο επίπεδο των ικανοτήτων του.

Με την σημερινή απονομή των υποτροφιών στους μαθητές αναγνωρίζεται η προσπάθεια και το ταλέντο τους και τους δίνονται οι πηγές για να συνεχίσουν το εκπαιδευτικό τους ταξίδι.” ανέφερε.

Ο Κυβερνήτης Περιφέρειας 2 της Παγκρητικής Ενωσης Αμερικής, Γκάρι Αχλαδιανάκης, ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς και δωρητές των υποτροφιών, συνεχάρη τους μαθητές και ευχήθηκε κάθε πρόοδο και επιτυχία της Αδελφότητας στο μέλλον.

Η εκτελεστική διευθύντρια, Ειρήνη Πέρου, εξήρε το έργο της Αδελφότητας, το οποίο, όπως είπε, αποτελεί μίμησης προς όλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τη βαθιά ικανοποίησή του, τόσο για την εικόνα της παρέλασης, όσο και για την υποδοχή που εισέπραξε ο ίδιος από τους ομογενείς, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» στο περιθώριο της μεγάλης εκδήλωσης.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ