x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράμμα από το Λονδίνο: 120 λόγοι να θυμώσουμε

Οταν οι ΚΥΠατζήδες καθορίζουν την προεκλογική ατζέντα στην Ελλάδα με την ιστορία των τηλεφωνικών υποκλοπών, οι 120 τελικά Ελληνες από ολόκληρη την Αμερική που έκαναν τα χαρτιά τους για να ψηφίσουν από τους τόπους κατοικίας τους στις προσεχείς εκλογές, μπορεί να θεωρηθούν σχετικά πολλοί. Ανάμεσα στους 120 υποψήφιους ψηφοφόρους των ελληνικών εκλογών αμφιβάλλουμε αν υπάρχουν παλιοί ομογενείς. Οι περισσότεροι είναι ή φοιτητές, ή πρόσφατοι μετανάστες και σίγουρα οι περισσότεροι στελέχη ελληνικών κομματικών οργανώσεων. Ελάχιστοι μόνιμα εγκατεστημένοι ομογενείς στην Αμερική θα ψηφίσουν στις ελληνικές εκλογές…

Ο αριθμός ωστόσο «120» θα αποκτήσει τεράστια συμβολική σημασία για τον Απόδημο Ελληνισμό. Τολμούμε να πούμε ανάλογη με τον αριθμό «300» του Λεωνίδα των Θερμοπυλών, ή «114» του άρθρου του ελληνικού Συντάγματος που αναφέρει ότι ο υπέρτατος υπερασπιστής της Δημοκρατίας είναι ο λαός. Αυτό θα γίνει γιατί ο «120» αποτελεί τη συμβολική ταφόπλακα στις σχέσεις μεταξύ γενέτειρας και Ομογένειας, στις οποίες περισσεύει η υποκρισία και απλώς συντηρούνται τεχνητά από τις επικοινωνιακές φιοριτούρες που δημιουργούν επαγγελματίες ενδιάμεσοι.

Ετσι, όταν μιλάμε για ελληνοαμερικανική κοινότητα θα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι αποτελούν πλήρως ενσωματωμένο κομμάτι της Αμερικής, ότι είναι πρώτιστα Αμερικανοί και όχι κάποιο «παράρτημα» της Ελλάδας. Όταν τα συμφέροντα των ΗΠΑ συμπίπτουν με τα συμφέροντα των ελληνικών και κυπριακών κυβερνήσεων, όλα δείχνουν καλά. Όταν υπάρχουν διαφωνίες, όπως παλιά με το Κυπριακό και το Μακεδονικό, τα πράγματα αλλάζουν. Σήμερα, όντως οι σχέσεις Ελλάδας – Αμερικής είναι επικοινωνιακά άριστες και αυτό το υποστηρίζουν όλα τα μεγάλα ελληνικά κόμματα.

Πραγματικά, οι ιδεολογικές διαφορές μεταξύ των ελληνικών κομμάτων αμβλύνονται συνεχώς, με τη σιωπηρή συμπαράσταση του λαού που «αποζημιώνεται» μέσω της «νόμιμης» παρανομίας, η οποία ευνοεί τους καπάτσους και τα αρπακτικά. Ολοι στην Ελλάδα συμφωνούν στη φοροδιαφυγή, στη μείωση των κάθε είδους ποινών, στην εγκληματική καθυστέρηση απόδοσης δικαιοσύνης από τα δικαστήρια, στη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων κ.λπ. Είναι παράνομο να παρακολουθούνται οι πολιτικοί από την ΕΥΠ, υποστηρίζουν σήμερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πολιτική δικτατορία;

Χωρίς ντροπή ορισμένοι ζητούν στην Ελλάδα την εξαίρεση των πολιτικών, των στρατηγών, των επιχειρηματιών κ.λπ. από τις νόμιμες παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, λες και τις διεθνώς «θεσμοθετημένες» μίζες από τις αγορές π.χ. όπλων, θα τις εισπράξουμε εσείς ή εμείς αγαπητοί αναγνώστες και όχι αυτοί. Θέλουν δηλαδή με άλλα λόγια οι αθεόφοβοι να νομιμοποιήσουν με τον τρόπο αυτό έμμεσα τη μίζα, την κλεψιά δημόσιας περιουσίας και την κατάχρηση εξουσίας σε βάρος του απλού λαού.

Αυτό όμως οδηγεί αποκλειστικά σε ένα μόνο πράγμα που είναι η κατάργηση της δημοκρατίας και η επιβολή μιας ύπουλης, νέου στυλ, «πολιτικής» δικτατορίας. Μια μόνο ένοπλη επιθετική κίνηση του δικτάτορα Ταγίπ Ερντογάν στο Αιγαίο θα έφτανε π.χ. να προκαλέσει την αναστολή ισχύος αρκετών άρθρων του Συντάγματος στην Ελλάδα, για «έκτακτους λόγους εθνικής ανάγκης». Εύκολο θα είναι στη συνέχεια στον «διεθνή παράγοντα» να μοιράσει το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Θράκη κ.λπ. μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, σε βάρος σαφέστατα της πρώτης. Το πολιτικό κλίμα σήμερα στην Ελλάδα παρουσιάζει ομοιότητες με αυτό πριν το 1967 και είναι γνωστός σε όλους ο ρόλος του «διεθνή παράγοντα» κατά την επταετία της χούντας και στη μοιρασιά της Κύπρου.

Προφυλακτικά

Γι’ αυτό και ανατέθηκε στους ΚΥΠατζήδες να χειριστούν τα προεκλογικά ζητήματα, με τις υποκλοπές των τηλεφώνων και άλλα παρόμοια. Πριν λίγες μέρες μάλιστα άρχισε ο «Δεύτερος Γύρος», με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι έχει στην κατοχή της στοιχεία που ενοχοποιούν τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και τον καθιστούν πολιτικό όμηρό της. Βαθμολογούμε με αρνητικό «άριστα» τον ΚΥΠατζή που διαρρέει τις πληροφορίες αυτές στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτός κατά τη γνώμη μας θα είναι και ο κύριος υπεύθυνος της μείωσης των πιθανοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ να νικήσει τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές.

Λατρεύουν την Κάλλας

Το πρόγραμμα του αφιερωμένου στη Μαρία Κάλλας τρίωρου Γκαλά του Θεάτρου Μπολσόι Μόσχας.

Η Μπελούτσι που προβάλλει τη Μαρία Κάλλας σε σειρά εκδηλώσεων, μας θύμισε τη διοργάνωση του τρίωρου Γκαλά αφιερωμένου στη Μαρία Κάλλας, με συμμετοχή του Μίκη Θεοδωράκη, στο περίφημο θέατρο Μπολσόι της Μόσχας στις 30 Ιανουαρίου 1996. Ήταν η εποχή που ολόκληρη η Ελλάδα, επιχειρηματική, τουριστική και πνευματική, «ανακάλυπτε» την μετακομμουνιστική Ρωσία και επεδίωκε καλές σχέσεις μαζί της. Την οργανωτική ευθύνη είχε το Γραφείο του γράφοντος και η απόφοιτος του Κονσερβατουάρ Τσαϊκόφσκι της Μόσχας Νίνα Καλούτσα, ενώ την αιγίδα τους είχαν δώσει ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Μοσχοβίτης συνάδελφός του Γιούρι Λουσκόφ. Τη Μαρία Κάλλας την λατρεύει ολόκληρη η ανθρωπότητα.

* Ο Γιώργος Χατζηιωάννου διετέλεσε Σύμβουλος Τύπου στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και στις πρεσβείες Λονδίνου και Μόσχας.

Θέατρο Μπολσόι Μόσχας. Αριστερά, ο πρώην πρώτος χορευτής Β. Βασίλιεφ και διευθυντής του Μπολσόι το 1996, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Σύμβουλος Τύπου Γ. Χατζηιωάννου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το κατοχικό καθεστώς αποφάσισε πρόσφατα την επέκταση μέχρι και τις 3 Δεκεμβρίου 2024, της «άδειας» της «εταιρείας» με την ονομασία «Selin Tourism Ltd» για διαχείριση του καζίνο του ξενοδοχείου «Oscar Resort» στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ