x

Συνεργάτες

Γράμμα από το Λονδίνο: Χωρίς όλα τα παιδιά της η Ελλάδα μικραίνει, δεν μεγαλώνει

Αυτό που τελικά κατάφεραν οι Έλληνες μετά από τόσες συμφορές και θυσίες στην ιστορία τους, είναι να μικρύνουν την Ελλάδα. H υπογεννητικότητα, η παράνομη μετανάστευση, η απομόνωση των ομογενών στο εξωτερικό και η οικονομική δυσπραγία λόγω διαφθοράς, έχουν δημιουργήσει πολλές, μικρές «Ελλάδες» που αντιμάχονται μεταξύ τους για τη νομή της εξουσίας. Πρόκειται για ένα διαρκή «εμφύλιο πόλεμο» χωρίς λογική και διέξοδο.

Ακήρυκτος «Εμφύλιος πόλεμος» επικρατεί και στις σχέσεις της Ελλάδας με την απανταχού Ομογένεια. Η Ελλάδα επέτρεψε μια διαδικασία αφομοίωσης των ξενιτεμένων Ελλήνων στις ξένες κοινωνίες που έχει σαν αποτέλεσμα τη μετατροπή τους σε εργαλεία πίεσης στα χέρια των ξένων επί της Ελλάδας, αντί να γίνεται το αντίθετο. Αν η Ελλάδα δεν ήταν μια από τις ομορφότερες χώρες στον κόσμο και μάλιστα με πολιτισμό και ιστορία που θαυμάζει ολόκληρη η ανθρωπότητα, θα είχε σίγουρα συρρικνωθεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.

Για παράδειγμα, για ινδάλματα σαν τους τενίστες Στέφανο Τσιτσιπά που κυκλοφορεί διεθνώς και τη Μαρία Σάκκαρη που ζει στο Μόντε Κάρλο, αλλά και διευθυντές ορχήστρας σαν τον Θόδωρο Κουρεντζή που ζει στη Ρωσία και την Ελληνοαμερικανίδα Καρίνα Κανελλάκις από τη Νέα Υόρκη, θα περίμενε κανείς να γκρεμιστούν τα «τείχη» της Αθήνας, όπως γινόταν για τους Ολυμπιονίκες κατά την αρχαιότητα.

Ομως ο διάσημος διευθυντής ορχήστρας κλασσικής μουσικής Κουρεντζής, που ανέβασε την Ελλάδα σε μεγάλα ύψη με την εκτέλεση της «7ης Συμφωνίας» του Μπετόβεν την περασμένη Κυριακή στο αρχαίο θέατρο των Δελφών, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και για την Καρίνα Κανελλάκις, η οποία διηύθυνε επίσης την Κυριακή την κορυφαία «9η Συμφωνία» του Μπετόβεν στη Βιέννη.

Ενώ όμως η Ελλάδα πετάει εξαιτίας τους στα ουράνια, κυκλοφόρησαν στις Βρυξέλλες δύο εκθέσεις που ξεσκέπασαν τα επικοινωνιακά κόλπα των αρμοδίων που εξαπατούν με εικονικές πραγματικότητες τους Έλληνες και τους Ομογενείς. Οι χιλιάδες ακριβοπληρωμένες μετριότητες της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, στις πρεσβείες μας και στα υπουργεία στην Αθήνα, δεν μπόρεσαν επί δεκαετίες να πείσουν ούτε καν τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς να τυποποιήσουν τα προϊόντα τους, για να μην εξάγει ακόμη και η Τυνησία περισσότερο λάδι από την Ελλάδα.

Η πρώτη έκθεση αναφέρει ότι αν οι γεννήσεις στην Ελλάδα δεν αυξηθούν από 1,34 παιδιά που είναι σήμερα ανά γυναίκα, σε 1,54 στα επόμενα 50 χρόνια, οι Έλληνες θα μειωθούν κατά 20% με το πιο αισιόδοξο σενάριο, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη το ποσοστό μείωσης θα είναι μόνο 5%. Έτσι όμως όπως εξελίσσεται η Ελλάδα, πολλοί υποστηρίζουν ότι η υπογεννητικότητα θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον και το ποσοστό μείωσης του πληθυσμού της θα είναι μεγαλύτερο από το 20%. Αν επιπλέον στο νούμερο αυτό προσθέσουμε και τους Έλληνες που θα φύγουν στο εξωτερικό ως μετανάστες, τι μένει; Μήπως μια Ελλάδα με την πλειοψηφία των κατοίκων της μετανάστες από τα Βαλκάνια, την Ασία και την Αφρική;

Η δεύτερη έκθεση κυκλοφόρησε από την υπηρεσία Αστυνομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Europol και υποστήριξε ότι το 60% του οργανωμένου εγκλήματος στην Ευρώπη οφείλεται στη στενή συνεργασία μεταξύ των παρανόμων και των διεφθαρμένων κρατικών υπαλλήλων και των πολιτικών. Επειδή η Ελλάδα από πλευράς κρατικής διαφθοράς και διαπλοκής βρίσκεται μόνιμα στον πάτο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το οργανωμένο έγκλημα σ’ αυτήν έχει αναχθεί σε… «υψηλή τέχνη», μέχρι του σημείου να θεωρείται και στην πράξη να είναι προϋπόθεση για επαγγελματική και οικονομική ανέλιξη. Μας βρίσκει συνεπώς σύμφωνους αυτό που έγραψε πρόσφατα αθηναϊκή εφημερίδα, ότι αντί να λέμε στην Αθήνα «γίναμε Μπογκοτά», στην Μπογκοτά λένε: «Γίναμε Αθήνα»!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εγκληματικής αυτής νοοτροπίας στο ελληνικό Δημόσιο αποτελεί το επίσημο έγγραφο της Νομικής Συμβούλου του ελληνικού κράτους στις 1 Ιουνίου 2021, που απαγορεύει στους υπαλλήλους του υπουργείου Μετανάστευσης με υπουργό τον Νότη Μηταράκη, να ομολογούν την αλήθεια στα δικαστήρια όταν κατηγορείται το υπουργείο τους. Ούτε ο Λαβρέντι Μπέρια, ο Ταγίπ Ερντογάν και όλοι οι δικτάτορες του κόσμου δεν θα τολμούσαν να κυκλοφορήσουν μια τέτοια επίσημη εντολή. Εν των υστέρων έγινε προσπάθεια να κουκουλωθούν τα πράγματα σε ό,τι αφορά το τρομακτικό αυτό ζήτημα, αλλά όπως λέει και ο σοφός λαός… «λανθάνουσα η γλώσσα λέγει την αλήθεια».

Δεν πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον προτείνει πάλι να δανείσει την Ελλάδα για να αγοράσει καινούργια αμερικανικά όπλα, μεταξύ των οποίων και τα περίφημα αεροσκάφη F-35 και τις 4 φρεγάτες για τις οποίες γίνεται «σφαγή» μεταξύ των μεσαζόντων στην Αθήνα. Συμφωνούμε ότι πρέπει να είμαστε αξιόμαχοι, αλλά βάζουμε ένα μεγάλο ερωτηματικό σε ό,τι αφορά το ύψος του τιμήματος που πληρώνουμε, το οποίο θεωρούμε ότι είναι πολύ μεγαλύτερο από το όφελος που έχουμε. Τα δανεικά τα ξεπληρώνει πάντα ο λαός και όταν μετατρέπουμε την Ελλάδα σε αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, ή σε λιμάνι της Κίνας κ.λπ., λογικό είναι να περιμένουμε να πάρουμε και κάποια ανταλλάγματα που θα ωφελήσουν το σύνολο και όχι μόνο ορισμένους. Έτσι δεν είναι;

Διαφορετικά, είμαστε υποχρεωμένοι να υποψιαστούμε ότι ορισμένοι ξεπουλούν την Ελλάδα για να ωφεληθούν αποκλειστικά προσωπικά οι ίδιοι. Βαριά η κατηγορία, αλλά υπάρχει τρόπος να εξιχνιαστεί. Πότε θα υποχρεώσετε τους διάφορους «λομπίστες» που κινούνται στο παρασκήνιο προσπαθώντας να «πείσουν» τους Έλληνες να αγοράσουν ξένα προϊόντα και υπηρεσίες, να λογοδοτούν για κάθε ενέργειά τους;

Αυτό ήδη γίνεται στην Αμερική επί δεκαετίες με θετικά αποτελέσματα. Ιδιαίτερα ασχοληθείτε με τους λομπίστες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που δεν αποκαλύπτουν τα ονόματα των πελατών τους και κανείς δεν γνωρίζει ποιους εκπροσωπούν, πόσα δίνουν, πώς τα δίνουν, σε ποιους τα δίνουν, τι φόρους πληρώνουν και τι θέλουν να πετύχουν στην Ελλάδα. Τα ονόματά τους είναι πασίγνωστα και εκπροσωπούν κρυφά μέχρι και ξένες κυβερνήσεις που επιβουλεύονται την Ελλάδα. Μια Ελλάδα που υποκρίνεται και διώχνει τα πιο καλά παιδιά της στο εξωτερικό.

Μέχρι λοιπόν να ελεγχθούν με νόμους και κανονισμούς οι κάθε είδους μεσάζοντες και λομπίστες στην Αθήνα, όπως γίνεται στην Ουάσιγκτον, δικαιούμαστε να θεωρούμε τους 300 της ελληνικής Βουλής και τις ελληνικές κυβερνήσεις συνενόχους στον αφανισμό της όμορφης πατρίδας μας.

* Ο Γιώργος Χατζηιωάννου διετέλεσε Σύμβουλος Τύπου στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και στις πρεσβείες Λονδίνου και Μόσχας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eίχε όμορφο, ζωντανό και λαμπερό πρόσωπο, όπως την ξέραμε στον κινηματογράφο.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Επέστρεψε στις ΗΠΑ η Μπρίτνεϊ Γκράινερ

ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ. Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σχεδόν 10 μήνες αφότου η κράτηση της σταρ του μπάσκετ στη Ρωσία την έκανε την πιο προβεβλημένη Αμερικανίδα που φυλακίστηκε στο εξωτερικό, προκαλώντας πολιτική θύελλα.

Στα γαλανόλευκα το Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης για την «Ημέρα Ελλάδος-Αμερικής» (Βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στα γαλανόλευκα ντύθηκε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) για να τιμήσει την «Ημέρα Ελλάδος-Αμερικής», που διοργανώθηκε σε ειδική τελετή προς τιμήν της χώρας μας σε συνεργασία με την Capital Link στην Νέα Υόρκη.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας