x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράμμα από το Λονδίνο: Οι «εκλογές των ΚΥΠατζήδων» χαντάκωσαν τον Αλέξη

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι αυτό που συνέβη στην Ελλάδα με τις τελευταίες εκλογές ανέτρεψε το «ευαγγέλιο» της πολιτικής επιστήμης. Αυτό κατά τη γνώμη μας συνέβη γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τις «μαγκιές» στυλ Κατρούγκαλου και Πολάκη, χρησιμοποίησε ΚΥΠατζήδες και μυστικές υπηρεσίες για να ανατρέψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αυτό δεν το συγχώρεσε ο ελληνικός λαός.

Ψάχνουμε αλλά δεν βρίσκουμε άλλη εξήγηση. Σηκώθηκαν από τον καναπέ οι νοικοκυραίοι και απαίτησαν λογική. Παρά τη φυσιολογική φθορά, την ακρίβεια, την κακή δημόσια διοίκηση και τις πληγές από τα δύσκολα προβλήματα και τα διάφορα «Τέμπη» που αντιμετώπισε επί τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να πέσει στα «τάρταρα» όπως θα γινόταν με κάθε «φυσιολογική» κυβέρνηση, υπό «κανονικές» συνθήκες, αποτελείωσε τελικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αποτελείωσε και τον πραγματικά επικίνδυνο εχθρό του, που είναι το «βαθύ κράτος», η διαφθορά και η διαπλοκή οι οποίες αποτελούν το υπόγειο «σούπερ-κόμμα» της Ελλάδας, με ανατριχιαστικά τεράστιο όγκο οπαδών, από όλα τα κόμματα.

Θυμάστε την Ελληνοαμερικανίδα Αρτεμη Σίφορντ, υπεύθυνη ασφαλείας της Facebook στην Ελλάδα, θυγατρικής της αμερικανικής εταιρείας Meta; Ηταν η μοναδική μάρτυρας, μαζί με τους δύο υπεύθυνους ανεξάρτητων αρχών της Ελλάδας, που κατέθεσε εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών στην αρμόδια επιτροπή PEGA της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Της αφιερώσαμε ένα ολόκληρο «Γράμμα» στις 29-30 Απριλίου 2023, με τίτλο «Σταματήστε, σας πήρανε χαμπάρι». Εκεί αναφέραμε, μεταξύ άλλων, ότι η κα Σίφορντ δεν είναι αφελής και ήξερε πολύ καλά τι έκανε όταν «κομμάτιαζε» τον Μητσοτάκη στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Συνεργάστηκε με τον «ανατρεπτικό» δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος και το Αtlantic Council, το αγαπημένο Think Tank του πρώην Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Πάιατ, υφυπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ σήμερα, αφού οργάνωσε σύμφωνα με έγκυρα στοιχεία την ανατροπή της φιλορωσικής κυβέρνησης Γιανουκόβιτς στην Ουκρανία το 2013-14 και στη συνέχεια «μαγείρεψε» τη φιλοσκοπιανή «Συμφωνία των Πρεσπών» στην Ελλάδα, σήμερα ασχολείται με τις «Πρέσπες του Αιγαίου» και θα τον δούμε ξανά μπροστά μας σύντομα. Αμφιβάλλουμε αν θα ξαναδούμε, ωστόσο, την κα Σίφορντ να συνεργάζεται ξανά με το ελληνικό γραφείο λόμπι «Φόρουμ των Δελφών», που τα τελευταία χρόνια οργανώνει συνέδρια και στην Ουάσιγκτον.

Είχαμε γράψει επίσης στο «Γράμμα» μας ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας κάνουν καλά που παρακολουθούν τους πολιτικούς και όλους όσοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, ασφάλεια, αγορές πολεμικού υλικού, εξουσία κάθε είδους, εθνικά θέματα, προπαγάνδα κ.λπ. Το ποιος ακριβώς είναι αρμόδιος και υπεύθυνος για όλα αυτά το αποφασίζει ο ίδιος ο ελληνικός λαός με τις εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια που βγάζουν τις συγκεκριμένες κυβερνήσεις του.

Επί ΣΥΡΙΖΑ εξάλλου μας παρακολουθούσε ο γνωστός πολλών από σας αγαπητοί αναγνώστες, ο δημοσιογράφος και διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, παλιά δεξί χέρι του Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι να ξεσπάσει το σκάνδαλο Κοσκωτά και σήμερα εκπρόσωπος οικονομικών συμφερόντων του Αμπου Ντάμπι.

Η κα Σίφορντ που ήταν υπεύθυνη για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων συνδρομητών της Facebook, διαμαρτυρήθηκε με έντονο πάθος στην Ευρωπαϊκή Ενωση εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη επειδή το τηλέφωνό της ήταν παγιδευμένο. Εμείς γράψαμε ότι είχαν κάθε δικαίωμα να την παρακολουθούν οι αρμόδιοι των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, δεδομένου ότι προϋπήρχε κακό παρελθόν εκ μέρους της εταιρείας Facebook στην οποία εργαζόταν. Τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων συνδρομητών της εταιρείας αυτής είχαν χρησιμοποιηθεί πριν λίγα χρόνια παράνομα από το αγγλικό γραφείο Cambridge Analytica, για να εκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκφράζαμε παράλληλα με τον τρόπο αυτό έμμεσα το φόβο μας για την πιθανότητα να διαρρεύσουν παράνομα και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων συνδρομητών του Facebook σε ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Και να που «ο διάβολος έσπασε το πόδι του» και βγήκαμε αληθινοί. Σας ενημερώνουμε σήμερα ότι ταυτόχρονα με την «καταδίκη» του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, η Ευρωπαϊκή Ενωση καταδίκασε με βαρύτατο πρόστιμο τη μητρική εταιρεία Meta της θυγατρικής Facebook, για την οποία εργαζόταν η κ. Σίφορντ στην Ελλάδα, γιατί διέρρευσε παράνομα τα προσωπικά δεδομένα των εκατομμυρίων συνδρομητών ανά τον κόσμο, στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι τα μυστικά σας, τα ευαίσθητα και τρωτά σας σημεία, ο οικογενειακός και φιλικός σας κύκλος, οι πεποιθήσεις σας κ.λπ. αγαπητοί αναγνώστες στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο, παραδόθηκαν παράνομα από την εταιρεία στην οποία εργάστηκε η κ. Σίφορντ στη CIA. Σημαίνει επίσης ότι η κ. Σίφορντ μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ κ.λπ. είχαν θράσος όταν διαμαρτύρονταν στην Ευρωπαϊκή Ενωση και αλλού για παράνομες παρακολουθήσεις τηλεφώνων, παραμονές της καταδίκης της Meta και της θυγατρικής της Facebook. Αυτό είναι υποκρισία και μαζί με την Ευρωπαϊκή Ενωση την καταδίκασαν και οι Ελληνες στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Ναι, συμφωνούμε απόλυτα ότι οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων, οι Τζέιμς Μποντ 007, οι μυστικές υπηρεσίες κ.λπ. δεν είναι καθόλου καλά πράγματα. Ας μη κρυβόμαστε όμως πίσω από το δάχτυλό μας. Αυτό ισχύει μόνο για έναν κόσμο αγγέλων. Τη στιγμή που οι υπερδυνάμεις έχουν ήδη «φακελωμένο» ολόκληρο σχεδόν τον πλανήτη και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αυτών που κυκλοφορούν σήμερα στην Αθήνα, Ελληνες και ξένοι, εργάζονται παραβιάζοντας αρχές, νόμους και πατριωτισμό για τον προσωπικό πλουτισμό τους και τα ξένα συμφέροντα, ο ελληνικός λαός πρέπει να αμυνθεί παρακολουθώντας τους.

Καταλάβατε τώρα γιατί ο Μητσοτάκης «έσβησε» τον Τσίπρα στις εκλογές; Οι Ελληνες βαρέθηκαν τις κραυγές, τους θεατρινισμούς και τα παραμύθια και αναζητούν τη λογική. Οι εκλογές της περασμένης Κυριακής θα μείνουν κατά τη γνώμη μας στην Ιστορία σαν «εκλογές ΚΥΠατζήδων». Το στέλεχος της ΕΥΠ που διέρρευσε τις λίστες των υπόπτων που παρακολουθούσαν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, μαζί με ορισμένους ολιγάρχες, πήραν τελικά στο «λαιμό» τους τον ΣΥΡΙΖΑ και την ευθύνη τη φέρει προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας που πιάστηκε κυριολεκτικά στον ύπνο. Οπως με το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια για να ξαναέλθει στην επιφάνεια, με άλλη σύνθεση, πρόσωπο και πρόγραμμα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο επίσης ότι το μεταπτυχιακό του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών και Συμβούλου Εκδοσης του «Εθνικού Κήρυκα» Αντώνη Διαματάρη βρίσκεται σήμερα αξιοπρεπώς κορνιζαρισμένο στον τοίχο του σπιτιού του, ενώ οι συκοφάντες του έχουν πέσει χαμηλά και έχουν την ιστορική διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία των 20 ολόκληρων μονάδων. Αυτό προφανώς θα εννοούσε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έλεγε προεκλογικά «Δικαιοσύνη Παντού»!

Θα κλείσουμε με μια συμβουλή προς όσους θριαμβολογούν τις ημέρες αυτές λόγω του εκπληκτικού αποτελέσματος των εκλογών της περασμένης Κυριακής: Πολεμήστε το «σούπερ-κόμμα» των διεφθαρμένων γιατί αυτό και όχι η αντιπολίτευση θα σας ρίξει όταν έλθει η ώρα.

* Ο Γιώργος Χατζηιωάννου διετέλεσε Σύμβουλος Τύπου στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και στις πρεσβείες Λονδίνου και Μόσχας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περίεργες συμπτώσεις συμβαίνουν στην κυβέρνηση Μπάιντεν.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ