x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράμμα από το Λονδίνο: Πατριάρχες, αρχιεπίσκοποι και σουλτάνοι

Ποιος είπε ότι δεν συμφωνεί η πλειοψηφία των Ελλήνων σε βασικά θέματα, ανεξάρτητα από πολιτικά κόμματα, θρησκεία, ή όποιες άλλες διαφορές; Το έχουμε ξαναγράψει. Μαλώνουν καθημερινά μεταξύ τους για χίλια δυο πράγματα αλλά στα βασικά συμφωνούν εφαρμόζοντας «άγραφους νόμους». Συμφωνούν μια χαρά μεταξύ τους οι περισσότεροι π.χ. στο να μην πληρώνουν φόρους στο κράτος, να καταπατούν παράνομα δημόσια γη και να προωθούν την παράνομη μετανάστευση, κυρίως από τον μουσουλμανικό κόσμο, γιατί βολεύει τους επιχειρηματίες να εκμεταλλεύονται φτηνά εργατικά χέρια.

Στην ωραία όμως χώρα τους οι Ελληνες λιγοστεύουν αριθμητικά ολοένα και περισσότερο και κάποια μέρα μέσα στον 21ο αιώνα, οι έγχρωμοι και οι μουσουλμάνοι μπορεί να είναι περισσότεροι από τους λευκούς και τους χριστιανούς. Αυτό το βλέπει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και τρίβει τα χέρια του. Εχοντας «φιμώσει» το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, όπως πολύ εύγλωττα εξήγησε πριν λίγες μέρες ο συνεργάτης του «Εθνικού Κήρυκα» Θεόδωρος Καλμούκος, που διαβάζουν οι Ορθόδοξοι ιερείς και ολόκληρο το εκκλησίασμα σε ολόκληρο τον Κόσμο, εργαλειοποιεί τους μουσουλμάνους σε βάρος της Ελλάδας.

Σε πρώτο στάδιο θέλει να γεμίσει την Ελλάδα με τζαμιά για να τους οργανώσει καλύτερα. Ηδη σε διάφορες χώρες επηρεάζει μέσω των μουσουλμάνων τις τοπικές εκλογές και θέλει να κάνει το ίδιο και στην Ελλάδα. Θέλει στις ελληνικές εκλογές να ψηφίζουν πιο πολλοί τουρκογενείς μουσουλμάνοι από ό,τι ομογενείς ελληνικής καταγωγής. Στο πλαίσιο αυτό, μέρες πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη χώρα του, έστησε για άλλη μια φορά την προκλητική παγίδα του μέσω της «τζαμοποίησης» της φημισμένης βυζαντινής Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη. Θέλετε την Αγιά Σοφιά και τη Μονή της Χώρας να λειτουργούν ως πολιτιστικά κέντρα της χριστιανικής πίστης; Κάντε και εσείς το ίδιο με τα οθωμανικά τζαμιά της Ελλάδας, λέει στους Ελληνες. Η καθοριστική διαφορά όμως είναι ότι η Ελλάδα είναι πλέον ήδη γεμάτη μουσουλμάνους που αυξάνονται συνεχώς και μπορούν εύκολα να εργαλειοποιηθούν πολιτικά, θρησκευτικά, κοινωνικά κ.λπ., ενώ στην Τουρκία οι Ελληνες είναι ελάχιστοι και σε λίγο θα εξαφανιστούν κι αυτοί.

Σε ό,τι αφορά τη στάση του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στο σοβαρό αυτό θέμα, θα δώσουμε το κλίμα που επικρατεί σήμερα με ένα παράδειγμα από την Ιστορία. Εγραψε ο φιλότουρκος πατριάρχης Ευγένιος Β’ προς τους επαναστατημένους Ελληνες τον Ιανουάριο του 1822: «…η Θεία Πρόνοια μέσω της εγκαθίδρυσης της οθωμανικής κυριαρχίας έθεσε τέλος στις ενδοχριστιανικές ταραχές και στις πολιτικές διαμάχες των Ελλήνων. Επί αιώνες πλέον βρισκόμαστε (οι Ελληνες) προστατευμένοι μέσα σε γαλήνιο (τουρκικό) λιμάνι και απολαμβάνουμε ευδαιμονία, εκκλησίες, θρησκευτικά έθιμα, σχολεία, τέχνες, εμπόριο και άλλα αγαθά που δεν απολαμβάνει κανένα άλλο έθνος της οθωμανικής επικράτειας. Αντί να παραμείνετε πιστοί στο ρόλο του ραγιά, εσείς καταπατήσατε τα θεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αθετήσατε τους κανόνες του Ευαγγελίου, δείξατε αχαριστία παρόμοια με αυτή του Ιούδα και τολμήσατε να πάρετε στα χέρια σας τα όπλα και να υψώσετε σημαία αποστασίας …έχοντας ως στρατηγό τον πονηρό διάβολο…».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας κυκλοφόρησε από την πλευρά του ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε την «τζαμοποίηση» της Μονής της Χώρας από τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά δεν βλέπουμε να θέτει το θέμα στην παγκόσμια κοινότητα με συστηματικό τρόπο. Την ίδια ουσιαστικά απραξία είχε επιδείξει και στην περίπτωση της Αγίας Σοφίας η οποία επίσης μετατράπηκε σε τζαμί, κατά παράβαση επίσης των κανονισμών της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα στην επικείμενη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία, αλλά χωρίς την πλήρη στήριξη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και την κινητοποίηση των ελληνικών πρεσβειών, η προσπάθεια δεν θα είναι ολοκληρωμένη.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές, την προηγούμενη Τετάρτη, περιμένουμε να δούμε πώς θα αντιδράσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Αν αφήνονταν ελεύθερα τα δύο αυτά κόμματα, σήμερα η Αθήνα μπορεί να έμοιαζε με… ισλαμική «Καμπούλ». Το γεγονός ότι οι αρχηγοί τους Στέφανος Κασσελάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας σφιχταγκαλιάστηκαν το Πάσχα με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη και επιβεβαίωσαν και οι τρεις δημόσια ότι έχουν κοινούς στόχους, μας ανησυχεί ακόμη περισσότερο. Πώς γίνεται να εμφανίζεται υπέρμαχος των αριστερών ιδεών ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και την ίδια στιγμή να χρησιμοποιεί στη γνωστή πρόσφατη μήνυσή του εναντίον του Ελληνα δημοσιογράφου Σωτήρη Τζούμα τον ίδιο δικηγόρο που χρησιμοποίησε πρωτοκλασάτο στέλεχος της κλεισμένης στη φυλακή εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης «Χρυσής Αυγής» κατά το παρελθόν;

Οι συμπεριφορές αυτές μας έκαναν να ψάξουμε πιο βαθιά τις υπόγειες διαδρομές που συνδέουν την Αριστερά και την Εκκλησία με το διεθνές χρήμα και δείτε τι ανακαλύψαμε. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «New York Post» στις 6 Μαϊου 2024, ο γνωστός επενδυτικός γίγαντας Γκόλντμαν Σακς, από τον οποίο προήλθε ο ευκατάστατος σημερινός αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, διαθέτει τμήμα μέσω του οποίου διάφοροι πλούσιοι φιλο-αριστεροί πελάτες του χρηματοδοτούν αριστερά και άλλα ριζοσπαστικά κινήματα, φορείς και πρόσωπα.

Δεν είναι λογικό μετά από αυτό να πρέπει να μάθουμε επειγόντως αν π.χ. ο Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο τμήμα της Γκόλντμαν Σακς για να επηρεάζει πρόσωπα και καταστάσεις στην Ελλάδα και στην Ομογένεια; Εξαγόρασε ολόκληρο πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου επί Ντόναλντ Τραμπ μέσω τουρκο-αμερικανικής εταιρείας και σίγουρα αν του δοθεί η ευκαιρία δεν θα διστάσει να εξαγοράσει με οποιονδήποτε τρόπο και Ελλαδίτες και ομογενείς, ή οποιοδήποτε άλλο θεωρεί χρήσιμο για τα σχέδιά του. Οι συνθήκες τον εξυπηρετούν, γιατί τόσο από ελληνικής όσο και από ομογενειακής πλευράς δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος στα οικονομικά των θρησκευτικών ηγετών και οι διαδικασίες του «πόθεν έσχες» δεν εφαρμόζονται σ’ αυτούς ποτέ, ή είναι διάτρητες. Τα γνωρίζει όλα αυτά το πρώην στέλεχος της Γκόλντμαν Σακς που ανέλαβε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει ακόμη το παρελθόν του κ. Κασσελάκη για να τον κρίνει σωστά και ολοκληρωμένα.

* Ο Γιώργος Χατζηιωάννου διετέλεσε Σύμβουλος Τύπου στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και στις πρεσβείες Λονδίνου και Μόσχας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ελλάδα, τόσα χρόνια τώρα, δεν μπορεί να βρει έναν ενιαίο βηματισμό, στα Ελληνοτουρκικά.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ