x
 

Υγεία

Grassroot Soccer Χ ΙΣΝ στην ίδια ομάδα με στόχο την ενίσχυση της ψυχικής υγείας των νέων

08 Δεκεμβρίου 2023

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ολοι στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) αισθάνονται ιδιαίτερη υπερηφάνεια που λάβανε το βραβείο Game-Changer Award στην ετήσια εκδήλωση «World AIDS Day Gala» του οργανισμού Grassroot Soccer. Το Grassroot Soccer και το ΙΣΝ συνδέονται με ένα κοινό όραμα, στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των νέων, καθώς και τη σωματική και ψυχική τους υγεία. Στην ίδια κατηγορία βραβεύτηκε και η τηλεοπτική σειρά Ted Lasso.

«Το Grassroot Soccer αξιοποιεί το πιο δημοφιλές, ομαδικό άθλημα στον πλανήτη που απολαμβάνουν όλοι οι νέοι ανεξαιρέτως, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης ή οικονομικής κατάστασης, για να προσεγγίσει άτομα νεαρής ηλικίας σε όλο τον κόσμο. Η ιδιοφυής προσέγγιση του οργανισμού βασίζεται στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, όπως της επιμονής, της αυτογνωσίας, της αυτοπειθαρχίας και κυρίως του ομαδικού πνεύματος. Πρόκειται για δεξιότητες που βοηθούν τους νέους να ζουν μια ισορροπημένη, υγιή ζωή, τόσο σε σωματικό όσο και ψυχικό επίπεδο. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια και τιμή που έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε αυτήν τη σπουδαία προσπάθεια»ανέφερε ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος, στην προσωπική του δήλωση, που διαβάστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

«Μέσα από συνεργασίες, όπως αυτή με τον οργανισμό Grassroot Soccer, προσπαθούμε να βοηθήσουμε στην αποστιγματοποίηση της ψυχικής υγείας, να ενισχύσουμε την πρόσβαση σε σχετικές υπηρεσίες και να προωθήσουμε την ευημερία», δήλωσε η Διευθύντρια Δωρεών του ΙΣΝ, Casey Russo. «Αυτές οι αξίες βρίσκονται στο επίκεντρο της κοινωφελούς δράσης του ΙΣΝ στον τομέα της ψυχικής υγείας».

Το ΙΣΝ έχει επίσης υποστηρίξει το πρόγραμμα MindSKILLZ του Grassroot Soccer, ένα πρόγραμμα που αξιοποιεί το παιχνίδι για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας των συμμετεχόντων. Η Aurélie Avice, μέλος της Διεύθυνσης Δωρεών του ΙΣΝ, αλλά και οι συμμετέχοντες του SNF Nostos Conference 2023 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά το έργο του οργανισμού.

«Εχοντας συμμετάσχει στις δραστηριότητες που διοργάνωσε ο οργανισμός Grassroot Soccer στο SNF Nostos Conference στην Αθήνα τον περασμένο Ιούνιο», δήλωσε, «αντιλήφθηκα από κοντά τον αντίκτυπο του προγράμματος MindSKILLZ, το οποίο προσφέρει χαμόγελα, βοηθώντας παράλληλα τους νέους να διαχειριστούν καλύτερα την ψυχική τους υγεία».

Πηγή: ΙΣΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η παχυσαρκία αφορά πλέον περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως, περιλαμβανομένων παιδιών και εφήβων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν λίγες ημέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας στις 4 Μαρτίου, τα οποία δείχνουν αύξηση του προβλήματος στις χώρες με χαμηλό ή μεσαίο εισόδημα.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ