x
 

Επιστολή στον Εκδότη

Γυάλινα μπουκάλια και φωτιές

10 Αυγούστου 2021

Κύριε Διευθυντά,

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω για την καθημερινή ενημερωτική προσφορά σας προς την Ομογένεια και γενικά τον απανταχού Ελληνισμό. Η σημερινή μου επιστολή σχετίζεται με τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαστίζουν όλη την Ελλάδα και όπως φαίνεται δεν έχουν τελειωμό. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να ανακαλύψουν από πού προέρχονται οι εστίες που τις δημιουργούν και να τις αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

Η δική μου γνώμη είναι ότι προέρχονται από τους στρογγυλούς πάτους γυάλινων μπουκαλιών που είναι σκορπισμένοι παντού και όταν έρθουν σε επαφή με τις αχτίδες του ήλιου δημιουργούν τέτοια θέρμανση που μπορεί να μεταδώσουν φλόγα σε οτιδήποτε φλεγόμενο βρεθεί κάτω από αυτά, όπως π.χ. τα ξερά χόρτα.

Θα αναφερθώ από τη δική μου εμπειρία σε κάτι που συνέβη πριν αρκετά χρόνια που είχα πάει στην Ελλάδα και έμενα στα Μελίσσια. Καθόμουνα στη βεράντα του σπιτιού και απέναντι ήταν ένα ύψωμα με ένα χωματόδρομο στη μέση. Ξαφνικά, και χωρίς να είναι κανένας κοντά, φάνηκε στην άκρη του δρόμου λίγος καπνός και σιγά σιγά δυνάμωνε μέχρι που δημιουργήθηκε φλόγα και έκαψε τους θάμνους και λίγα μικρά δένδρα που ήταν γύρω και έσβησε μόνη της γιατί δεν είχε άλλα δένδρα κοντά. Όταν έσβησε η φωτιά είχα την περιέργεια να δω τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη φωτιά και πήγα στο σημείο που άρχισε ο καπνός. Εμεινα έκπληκτος όταν βρήκα ένα γυάλινο μπουκάλι και ο στρογγυλός πάτος του είχε τέτοια θέρμανση που σου έκαιγε το χέρι. Τότε κατάλαβα από πού προήλθε η φωτιά και μου έχει μείνει αξέχαστο αυτό το περιστατικό. Γι’ αυτό νομίζω ότι οι υπεύθυνοι θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη και να αντιμετωπισθεί το θέμα της διασποράς γυάλινων μπουκαλιών στα δάση και στους δρόμους. Νομίζω ότι θα βοηθήσει πολύ στη μη εξάπλωση των πυρκαγιών.

Σας χαιρετώ και σας ευχαριστώ

Με εκτίμηση

Λουκάς Κωβαίος

Αστόρια, ΝΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κύριε Διευθυντά,Τώρα πού τελείωσαν οι Ευρωεκλογές είναι σίγουρο ότι η αποχή είναι ο μεγάλος νικητής.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ