x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Γυναίκες αναζωογόνησαν τον Μεσσηνιακό Σύλλογο του Λόουελ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Μία ομάδα γυναικών νέων ηλικιακά με επικεφαλής την Βανέσσα Νικολοπούλου αναζωογόνησαν το Μεσσηνιακό Σύλλογο του Λόουελ, με την πρώτη χοροεσπερίδα μετά δείπνου που έγινε το Σάββατο 4 Μαρτίου στο ιστορικό Ελληνικό εστιατόριο «Olympia», το οποίον κατέκλυσαν κυριολεκτικά, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Το εντυπωσιακό γεγονός ήταν ότι η πλειονότητα των παρευρεθέντων ήταν νέοι αμφοτέρων των φύλων, οι οποίοι απόλαυσαν το εύγεστο ελληνικό φαγητό, την ελληνική μουσική από το συγκρότημα «Athenian» από το Κονέκτικατ και συνένωσαν τις δυνάμεις και την επιθυμία τους για την αναζωογόνηση του Συλλόγου.

Υπογραμμίζεται ότι είναι ο δεύτερος Σύλλογος στην περιοχή  της Νέας Αγγλίας που ανασυγκροτείται. Ο πρώτος ήταν των Κατερινιωτών – Πιεριέων «Τα Πιέρια» όπως έγραψε εκτενώς ο «Εθνικός Κήρυκας» προ δεκαημέρου.

Το καινούργιο συμβούλιο του Μεσσηνιακού Συλλόγου απαρτίζεται από τις εξής κυρίες: Βανέσσα Νικολοπούλου, Πρόεδρο, Ελένη Τριπόδη, Αντιπρόεδρο, Ιωάννα Χουλιάρη Γραμματέα, Γεωργία Κόκκαλη Ταμία, και μέλη Ελένη Φωτοπούλου και Ντάνι Ηλιάδη. Ο Ηλίας Τριπόδης ο οποίος διετέλεσε στέλεχος και Πρόεδρος του Συλλόγου επί πολλά έτη αναδείχθηκε σε επίτιμο Πρόεδρο.

Ο Σύλλογος ήταν ένας εκ πλέον δραστήριων Συλλόγων της Νέας Αγγλίας πλην όμως τα τελευταία χρόνια είχε αδρανήσει ενώ σ’ αυτό συνέβαλλε και η πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Ηλίας Τριπόδης είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «ήμουν Πρόεδρος του Συλλόγου μέχρι το 2007, στη συνέχεια ανέθεσα τον Σύλλογο στην Νεολαία όπως είχε γράψει και ο «Εθνικός Κήρυκας». Τα παιδιά τον κράτησαν λίγο πριν την επιδημία, αλλά μετά δεν συγκεντρωνόταν εύκολα γιατί μετακόμισαν σε διάφορες περιοχές. Δεν ήθελα να χαθεί ο Σύλλογος και επικοινώνησα με την Βανέσσα Νικολοπούλου και της είπα να αναλάβεις Πρόεδρος να βρεις και μερικές κυρίες ακόμα για να ανοίξουμε και πάλι τον Σύλλογο, κι έτσι και έγινε και τον ανέλαβαν όλο γυναίκες».

Είπε ακόμα πως «η εκδήλωση μας είχε πάρα πολύ κόσμο, έγινε η αναθέρμανση που λέμε και προχωρούμε μπροστά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ