x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Γυναίκες αναζωογόνησαν τον Μεσσηνιακό Σύλλογο του Λόουελ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Μία ομάδα γυναικών νέων ηλικιακά με επικεφαλής την Βανέσσα Νικολοπούλου αναζωογόνησαν το Μεσσηνιακό Σύλλογο του Λόουελ, με την πρώτη χοροεσπερίδα μετά δείπνου που έγινε το Σάββατο 4 Μαρτίου στο ιστορικό Ελληνικό εστιατόριο «Olympia», το οποίον κατέκλυσαν κυριολεκτικά, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Το εντυπωσιακό γεγονός ήταν ότι η πλειονότητα των παρευρεθέντων ήταν νέοι αμφοτέρων των φύλων, οι οποίοι απόλαυσαν το εύγεστο ελληνικό φαγητό, την ελληνική μουσική από το συγκρότημα «Athenian» από το Κονέκτικατ και συνένωσαν τις δυνάμεις και την επιθυμία τους για την αναζωογόνηση του Συλλόγου.

Υπογραμμίζεται ότι είναι ο δεύτερος Σύλλογος στην περιοχή  της Νέας Αγγλίας που ανασυγκροτείται. Ο πρώτος ήταν των Κατερινιωτών – Πιεριέων «Τα Πιέρια» όπως έγραψε εκτενώς ο «Εθνικός Κήρυκας» προ δεκαημέρου.

Το καινούργιο συμβούλιο του Μεσσηνιακού Συλλόγου απαρτίζεται από τις εξής κυρίες: Βανέσσα Νικολοπούλου, Πρόεδρο, Ελένη Τριπόδη, Αντιπρόεδρο, Ιωάννα Χουλιάρη Γραμματέα, Γεωργία Κόκκαλη Ταμία, και μέλη Ελένη Φωτοπούλου και Ντάνι Ηλιάδη. Ο Ηλίας Τριπόδης ο οποίος διετέλεσε στέλεχος και Πρόεδρος του Συλλόγου επί πολλά έτη αναδείχθηκε σε επίτιμο Πρόεδρο.

Ο Σύλλογος ήταν ένας εκ πλέον δραστήριων Συλλόγων της Νέας Αγγλίας πλην όμως τα τελευταία χρόνια είχε αδρανήσει ενώ σ’ αυτό συνέβαλλε και η πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Ηλίας Τριπόδης είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «ήμουν Πρόεδρος του Συλλόγου μέχρι το 2007, στη συνέχεια ανέθεσα τον Σύλλογο στην Νεολαία όπως είχε γράψει και ο «Εθνικός Κήρυκας». Τα παιδιά τον κράτησαν λίγο πριν την επιδημία, αλλά μετά δεν συγκεντρωνόταν εύκολα γιατί μετακόμισαν σε διάφορες περιοχές. Δεν ήθελα να χαθεί ο Σύλλογος και επικοινώνησα με την Βανέσσα Νικολοπούλου και της είπα να αναλάβεις Πρόεδρος να βρεις και μερικές κυρίες ακόμα για να ανοίξουμε και πάλι τον Σύλλογο, κι έτσι και έγινε και τον ανέλαβαν όλο γυναίκες».

Είπε ακόμα πως «η εκδήλωση μας είχε πάρα πολύ κόσμο, έγινε η αναθέρμανση που λέμε και προχωρούμε μπροστά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Έγινε το Σάββατο 18 Μαΐου η 82η τελετή της αποφοίτησης της Θεολογικής Σχολής και του Ελληνικού Κολεγίου στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου των Μητροπολιτών Βοστώνης Μεθοδίου και Αγίου Φραγκίσκου, των Επισκόπων Αμισού Ιωακείμ και Συνάδων Αντωνίου και του γενικού προξένου της Ελλάδας στη Βοστώνη, Συμεών Τέγου.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ