H χυδαιότητα της λογικής του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνεται στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το 2017. Φωτογραφία αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI.

«Η χυδαιότητα είναι ταυτισμένη με τη ΝΔ» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ σε επίσημες ανακοινώσεις.

«Η χυδαιότητα είναι σύμφυτη με τους ναζί» λέει πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Αδωνις ξεπέρασε τον εαυτό του σε χυδαιότητα» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η χυδαία επίθεση που εξαπέλυσε ο Αυγενάκης…» πάλι από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ!

Πρωτοτυπία καμία. Αναρωτιέται κανείς οι λογογράφοι στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ και στα υπόγεια του Μαξίμου δεν ξέρουν καλά ελληνικά; Ολα χυδαία λοιπόν; ’Η μήπως εξ ιδίων, τελικά, κρίνουν τα αλλότρια;

Ας δούμε λοιπόν τι είχε γίνει στα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης και στα 4 των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να ξέρουμε τι λέμε και τι γράφουμε:

Τέτοιου χαμηλού επιπέδου επίσημες κομματικές ανακοινώσεις δεν θα βρεθούν στα χρόνια της προ του ΣΥΡΙΖΑ εξουσίας.

Αγρια αντιπαράθεση, ναι. Σκληρά λόγια ναι. Σε σημείο που στη δεκαετία του 2000 από αυτή τη στήλη γράφαμε ότι είχε χαθεί ο πολιτικός πολιτισμός.

Ούτε εμείς, όμως, είχαμε φανταστεί πόσο πιο πολύ χαμηλά μπορούσε να φτάσει το επίπεδο. Είχαμε πεισθεί και εμείς για το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ, της τότε Ενωμένης Αριστεράς, που μετά διέρρηξε τα ιμάτιά της και όταν έμειναν τρεις και ο κούκος που πετάχθηκε από το άλλοτε βαθύ ΠΑΣΟΚ, τότε αυτοί οι λίγοι που συνενώθηκαν με τους ΑΝΕΛ αναδείχθηκαν σε παγκόσμιο παράδειγμα λαϊκισμού στην εξουσία.

Εξ ου και ο περιορισμός της ελληνικής γλώσσας.

Δυστυχώς έχουμε περάσει στη δικτατορία του χυδαίου. Με καθαρή την ευθύνη του Μαξίμου. Που επιτρέπει σε υπουργούς και βουλευτές να βρίζουν πεζοδρομιακά. Εχουν ονοματεπώνυμο αλλά ο Πρωθυπουργός φέρει ακέραια την ευθύνη, αφού δεν τους κλείνει το στόμα.

Ποτέ δεν μίλησαν έτσι Βαρουφάκης, Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου όταν επιτίθεντο τις άγριες ημέρες του 2015 στην αντιπολίτευση και στην τρόικα. Είτε συμφωνεί κάποιος είτε διαφωνεί μαζί τους, δεν εκφράστηκαν ποτέ απρεπώς.

Οσοι απέμειναν όμως;

Αλλά ξέρετε τι αποκαλύπτει αυτή η γλώσσα των ύβρεων;

Φόβο, άγνοια, βαρβαρότητα, έλλειψη επιχειρημάτων.

Εξάλλου, χυδαιότητα δεν είναι μόνο οι βρισιές. Αυτές στο κάτω-κάτω δείχνουν και το ποιόν του ανθρώπου που συμπεριφέρεται έτσι.

Χυδαιότητα στην πολιτική είναι και η διαστρέβλωση και παραποίηση της αλήθειας. Ειδικά όταν κάποιος προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν είδαμε και δεν ακούσαμε καλά ένα βίντεο.

Οπως στην περίπτωση του κ. Φώτη Κουβέλη. Που από πρόεδρος κόμματος και υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας κατάντησε υφιστάμενος του κ. Πάνου Καμμένου, για να μπορεί τώρα να βγαίνει, χρησιμοποιώντας τη σφραγίδα του υπουργείου Αμυνας και να διαψεύδει κατάμουτρα το Πανελλήνιο ότι «..η τέχνη της μονταζιέρας παραμένει η τελευταία γραμμή άμυνας όλων εκείνων που υπηρετούν το ψεύδος, τη διαστρέβλωση της πολιτικής αλήθειας και την αδιέξοδη προσπάθεια να συντηρήσουν την ημιθανή πολιτική τους»!

Αν αυτό δεν είναι χυδαιότητα της λογικής στη σημερινή Ελλάδα, τότε κανείς δεν ξέρει τι άλλο να πει.

Αρκεί όσοι διατηρούμε την ψυχραιμία της να έχουμε υπόψη μας αυτό που είχε πει ο βραβευμένος με Νόμπελ το 1957 Γάλλος συγγραφές Αλμπέρ Καμύ, ότι «η ανάγκη να έχεις πάντα δίκιο, σφραγίδα ενός χυδαίου πνεύματος».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available