x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

H Φιλόπτωχος Στάτεν Αϊλαντ τίμησε τον π. Νικόλαο Πετροπουλάκο

ΣΤΑΤΕΝ ΑΪΛΑΝΤ. Με τιμώμενο πρόσωπο των επί 28 χρόνια ιερατικό προϊστάμενο της ενορίας, π. Νικόλαο Πετροπουλάκο, ο οποίος συνταξιοδοτείται το καλοκαίρι, πραγματοποιήθηκε το ετήσιο δείπνο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας της κοινότητας των Αγ. Νικολάου/Αγ. Τριάδος Στάτεν Αϊλαντ, την Τρίτη 21 Μαΐου στο κατάμεστο κέντρο διασκέδασης «Li Greci’s».

Κεντρικό θέμα της διακόσμησης ήταν η περίοδος της άγριας δύσης με τους καλεσμένους να είναι ντυμένοι κατάλληλα και να διασκεδάζουν με μουσική της εποχής.

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου, Ντι Σιδηροπούλου, ανέφερε στη χαιρετιστήρια ομιλία της: «Σήμερα τιμούμε τον ιερατικό μας προϊστάμενο από το 1996, π. Νικόλαο, ο οποίος βρίσκεται πάντα δίπλα μας με αγάπη και πνευματική καθοδήγηση.

Μαζί προσπαθούμε να εκπληρώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ιερό μας σκοπό.

Η Φιλόπτωχος του Στάτεν Αϊλαντ απαρτίζεται από κυρίες ικανές και άξιες, που γνωρίζουν καλά τι σημαίνει να βοηθάμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα των κοινοτήτων του Μπρούκλιν, Καθεδρικού Ναού των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, Κοιμήσεως, Τιμίου Σταυρού, Τριών Ιεραρχών, Καθεδρικού Μανχάταν και Αγ. Βαρβάρας που βρίσκονται σήμερα μαζί μας και στηρίζουν το έργο μας.

Ολα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν σε φτωχούς και αναξιοπαθούντες.

Καλό και ξεκούραστο καλοκαίρι σε όλους».

Από αριστερά, οι: Παναγιώτα Καρύδη, αντιπρόεδρος Φιλοπτώχου, πρεσβυτέρα Ελισάβετ, π. Βασίλειος Αποστολίδης, π. Νικόλαος Πετροπουλάκος, πρεσβυτέρα Παναγιώτα, Ντι Σιδηροπούλου, πρόεδρος Φιλοπτώχου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Ο ιερατικός προϊστάμενος της ενορίας, π. Νικόλαος Πετροπουλάκος, ευχαρίστησε τις κυρίες της Αδελφότητας για τη μεγάλη τιμή στο πρόσωπό του, εξήρε το έργο που επιτελούν, τις χριστιανικές αρχές και την αγάπη που δείχνουν προς τον συνάνθρωπο.

Οπως είπε, «όταν ήρθα σε αυτή την ενορία με την οικογένειά μου η Φιλόπτωχος ήταν πρώτη που μας υποδέχτηκε και μας έκανε να νιώθουμε σαν οικογένεια.

Η φιλανθρωπία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ποιμαντικής δραστηριότητας της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που η κοινότητά μας έχει μία τόσο δραστήρια Φιλόπτωχο Αδελφότητα.

Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη.

Φέτος συμπληρώνω 50 χρόνια ιεροσύνης, αριθμός πραγματικά απίστευτος όταν το σκέφτομαι. Ομως περνάνε τόσο γρήγορα όταν κάνεις κάτι που αγαπάς.

Καθώς συνταξιοδοτούμαι ως προϊστάμενός σας προσεύχομαι ο Θεός να με αξιώσει να περάσω πολλά ακόμα χρόνια μαζί σας καθώς το έργο μας θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην πρεσβυτέρα Παναγιώτα, ήταν θέλημα Θεού να πορευτούμε μαζί στη ζωή και από κοινού να Τον υπηρετούμε».

Ο εφημέριος, π. Βασίλειος Αποστολίδης, τόνισε ότι η πρωτοβουλία της Φιλοπτώχου να τιμήσει τον π. Νικόλαο αντανακλά αναμφισβήτητα την εκτίμηση, το σεβασμό, την αγάπη και την αναγνώριση στο πρόσωπο του επί 28 χρόνια ιερατικού προϊσταμένου.

«Επαινώ και συγχαίρω εγκαρδίως την πρόεδρο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, Ντι Σιδηροπούλου, καθώς και όλα τα μέλη, για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία.

Ο Αναστάς Κύριος να χαρίζει σε όλους υγεία, προκοπή και να καθοδηγεί πάντα τα φιλανθρωπικά μας αισθήματα».

Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Ανδρέας Οικονόμου, συνεχάρη τη Φιλόπτωχο για το μεγάλο κοινωνικό της έργο και ευχαρίστησε τον π. Νικόλαο Πετροπουλάκο για το άριστο λειτουργικό, ποιμαντικό και διοικητικό του έργο όλα αυτά τα χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ορκίστηκε την περασμένη Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή Βοστώνης, μέρος του νεοεκλεγέντος διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέα Αγγλίας.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ