H HABA τίμησε τον Δρα Γεώργιο Χατζηνικολάου ως «Executive of the Year» (βίντεο)

Ο Δρ Γεώργιος Χατζηνικολάου παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα για το βραβείο του «Στελέχους της Χρονιάς» (Executive of the Year), από τον επιχειρηματία και φιλάνθρωπο, Μιχάλη Ψαρό, κατά την ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Ελλήνων Τραπεζιτικών (HABA), υπό το βλέμμα του Διευθυντή του Συλλόγου, Δημήτρη Παπακώστα (αριστερά), που χειροκροτεί.(Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»/Κώστας Μπέη)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την αισιοδοξία του ότι το τραπεζικό σύστημα και εν γένει η οικονομία στην Ελλάδα θα μπουν σύντομα σε τροχιά ανάπτυξης, μέσα από τη συνεισφορά και Ελλήνων που έχουν επιτύχει στο εξωτερικό, εξέφρασε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, Δρ. Γεώργιος Χατζηνικολάου, κατά την τελετή βράβευσής του από τον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Τραπεζιτικών (ΗΑΒΑ), στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Union League Club, στο Μανχάταν, το βράδυ της Πέμπτης.

«Είναι περιττό να πω ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα. Παράλληλα, όμως, σημαίνει πολλά περισσότερα, αφού φέρνει μαζί δυο κόσμους που με βοήθησαν να διαμορφώσω αυτό που είμαι σήμερα», σχολίασε στον «Ε.Κ.», εμφανώς συγκινημένος, ο κ. Χατζηνικολάου, που επελέγη ως το τιμώμενο πρόσωπο («Executive of the Year»), στην επέτειο των 37 ετών λειτουργίας της HABA.

Στην ομιλία του, ο κ. Χατζηνικολάου, που παρέλαβε το βραβείο από τον επιχειρηματία και φιλάνθρωπο, Μιχάλη Ψαρό, έκανε μια αναδρομή στην προσωπική του ιστορία, που ξεκίνησε από ένα μικρό χωριό δίπλα από τη Ναύπακτο, κατέληξε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για τις σπουδές του και, εν τέλει, περιελάμβανε την καθιέρωσή του ως επαγγελματία στις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία, μέχρι να έρθει – ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, καθότι το είχε πάντα στην άκρη του μυαλού του – η επιστροφή στην Ελλάδα.

Βίντεο: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη

«Παρά την όχι και τόσο επιτυχημένη πρώτη θητεία μου στην Ελλάδα το 2009, σήμερα, σε πιο στέρεες βάσεις, μου δίνεται η ευκαιρία να ανταποδώσω και να προσφέρω στη χώρα μου, δείχνοντας ότι μπορούμε να βελτιώσουμε το υπόβαθρο της χώρας, εργαζόμενοι συστηματικά επαγγελματικά και θεσμικά», δήλωσε αργότερα ο κ. Χατζηνικολάου.

Ο Δρ. Γεώργιος Χατζηνικολάου, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής των Διευθυντών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μίλησε με θερμά λόγια για τη σύνθεση του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, με τη συμμετοχή πρώην Διευθυνόντων Συμβούλων αλλά και τριών Ελληνοαμερικανών: του Aλεξ Βλάντη, του Σολομώντα Μπεράχα και της Βενετίας Κοντογούρη, οι οποίοι σταδιοδρόμησαν για χρόνια στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο νέο «αέρα» που δίνουν στην ελληνική αγορά οι νεότεροι επιχειρηματίες, στους οποίους απέδωσε μια πιο «σφαιρική» γνώση της διεθνούς αγοράς, ενώ στάθηκε στη σημασία ανάπτυξης του τουρισμού και των εξαγωγών.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Δρ. Γεώργιος Χατζηνικολάου (Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»/Κώστας Μπέη)

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Δ/νων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, η πρόξενος Λάνα Ζωχιού, ο Διευθυντής του Γραφείου ΟΕΥ, Γιώργος Μιχαηλίδης με τον Εμπορικό Ακόλουθο Βασίλειο Λιβέρη και ο πρόεδρος της Capital Link, Νικόλαος Μπορνόζης.

Συντονιστής της βραδιάς ήταν ο Διευθυντής της HABA, Δημήτρης Παπακώστας.

«Η ΗΑΒΑ πετυχαίνει τους στόχους της»

Λαμβάνοντας τον λόγο, η απερχόμενη πρόεδρος της HABA, Φανή Τραταρού, προχώρησε σε έναν σύντομο απολογισμό της δραστηριότητάς της, επισημαίνοντας ότι οι βασικοί στόχοι που έθεσε εξ αρχής έχουν επιτευχθεί.

«Εθεσα τρεις στόχους: Ο πρώτος ήταν η ενότητα. Ο δεύτερος ο επαγγελματισμός και η καλή θέληση. Ο τρίτος, να αποσπάσουμε χορηγίες και να στηριχθεί οικονομικά το έργο μας. Παράλληλα, έθεσα σε πρώτο πλάνο τα προγράμματά μας: τα σεμινάρια, τις διαλέξεις και άλλες δραστηριότητες. Σήμερα γιορτάζουμε 37 όμορφα χρόνια λειτουργίας του HABA», είπε η κ. Τραταρού.

Ο εκδότης/διεθυντής του «Ε.Κ.», Αντώνης Η. Διαματάρης με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, Δρα. Γεώργιο Χατζηνικολάου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Χρήστο Μεγάλου, στο περιθώριο της εκδήλωσης στο Union League Club, στο Μανχάτταν. (Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Κώστας Μπέη)

Το εγκώμιο της Φανής Τραταρού και της προσφοράς της στην HABA έπλεξε και ο Μιχάλης Ψαρός, ο οποίος, μιλώντας στον «Ε.Κ.», στάθηκε και στο βασικό χαρακτηριστικό της βραδιάς.

«Κάθε χρόνο, αυτή είναι μια ξεχωριστή βραδιά. Σημαντικά στελέχη της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας -κι όχι μόνο των τραπεζιτικών- είναι εδώ απόψε. Μας διακρίνει σεβασμός, αγάπη και φιλότιμο. Ο Δρ. Γεώργιος Χατζηνικολάου βραβεύεται για τη συνεισφορά, τις υπηρεσίες και τη διακονία του στην ελληνοαμερικανική κοινότητα», ήταν τα λόγια του κ. Ψαρού.

Η εκδήλωση έκλεισε με τοποθέτηση του αντιπροέδρου της HABA, Ρόμπερτ Σαβάτζ, που έκανε αναφορά στις δραστηριότητες της HABA, τη συνεργασία Ελλήνων και Αμερικανών αλλά και τους στόχους που επιτυγχάνονται μέσα από το αληθινό νόημα της δουλειάς του τραπεζικού τομέα.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available